WhyDonate logo

12 Kerst Inzamelingsacties Ideeën voor Vakantie Periode – Kerst

Kerst Inzamelingsacties Ideeën

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

kerstinzamelingsacties ideeën van WhyDonate – Kerstmis gaat niet alleen over versieringen of zakken vol met poedersneeuw. Het gaat over het geven en het verspreiden van vreugde. De dagen dat je naar een locatie in de omgeving moest om geld te gaan doneren voor je favoriete goede doel zijn nu echt voorbij. Nu hebben we een tijdperk bereikt waarin mensen, waar ook ter wereld, geld aan iedereen kunnen geld inzamelen goed doel kerst. Crowdfundingplatforms hebben het gemakkelijker gemaakt om te doneren en om een inzamelingsactie voor fondsen te starten. Mensen kunnen of het nu voor kinderen, dieren of het milieu is, via hun laptop of mobiele telefoon een goed doel vinden en geld overmaken om hun steun te betuigen to kerstacties goede doelen

feestdagen naderen, en kerstperiode is voor iedereen altijd spannend. Mensen die genoeg hebben en voor zichzelf kunnen zorgen, genieten met volle teugen van de kerstdagen. Maar er zijn ook kinderen die geen kerstbomen of ornamenten hebben om hun huis mee te versieren. Er zijn gezinnen die het zich niet kunnen veroorloven om gingerbread koekjes of een glas warme chocolademelk te serveren. Dus laten we allemaal even de tijd nemen en geld geven aan degenen die in nood zijn, zodat er tijdens de kerstdagen vol lichtjes minder droevige gezichten zullen zijn door geld te doneren voor de inzamelingsactie kerst.

Omdat Kerstmis voor de deur staat, betekent dat nog niet dat al onze dagelijkse problemen ook automatisch worden opgelost. Als je een onmiddellijke en belangrijke zorg hebt, kun je je eigen kerstactie starten en geld voor je goede doel inzamelen. Van de vele opmerkelijke crowdfundingplatforms is WhyDonate echt uniek in zijn soort omdat het iedereen helpt, die geld inzamelen nodig heeft. Dat is de reden waarom wij 12 eenvoudige ideeën voor kerstinzamelingsacties voor 12 dagen hebben verzameld om de kerstdonaties te stimuleren.

Verspreid Vreugde Deze Kerst – Begin Vandaag Nog Met Fondsenwerving Voor Een Goed Doel Op WhyDonate!

12 ideeën voor kerstinzamelingsacties geld inzamelt

Christmas Fundraising Ideas


1. Kerstliederen 

Vind je ook niet dat kerstliederen één van de meest lyrische ideeën voor een kerstactie zijn? Het kost geen cent om vrolijke liedjes te zingen en mensen zijn dol op het luisteren naar en het zingen van kerstliederen. Zonder iets uit te hoeven geven, kun je voor het door jou gekozen kerst goede doelen geld inzamelen. Je kunt mensen wat pamfletten overhandigen, die de campagne beschrijven waarvoor je geld wilt inzamelen. Je kunt kerstliederen in de kerk zingen en geld inzamelen als mensen de kerken tijdens de kerstdagen bezoeken. Dus verkleed je en zing mee.


2. Kerstmarkt

Geloof het of niet, je kunt tijdens de kerstperiode meer donaties ontvangen dan in andere periodes van het jaar. Daarom kan een kerstmarkt een van de leukste ideeën voor fondsenwervende evenementen zijn. Je kunt afhankelijk van de periode zelf kiezen wat je wilt verkopen. Voor Kerstmis kun je natuurlijk kerstbomen, ornamenten, decoraties, geschenkmanden en schrijfwaren verkopen om donaties voor je doel te verzamelen.

Je kunt ook wenskaarten, kostuums of wat je maar wilt verkopen en een donatiebox op de toonbank zetten om mensen te vragen zo veel mogelijk bij te dragen aan een doel, dat in andere levens een enorm verschil kan maken. Dit kan zowel voor liefdadigheidsinstellingen als voor particulieren een van die geweldige ideeën zijn om geld tijdens de kerstperiode in te zamelen.

Christmas Fundraising ideas - Holiday Sale Fundraiser


3. Inzamelingsactie met de verkoop van kerstgebak

Of het nu een speciale gelegenheid is of een gewone dag, iedereen houdt van zoet en hartig. En tijdens de kerstperiode zijn gingerbread koekjes een must. Organiseer een verkoop van gebakken producten zoals koekjes, cakes en croissants om geld voor jouw kerst goede doelen inzamelen. goede doelen en non-profitorganisaties kunnen ook met een bakker in de buurt contact opnemen, die je kan helpen bij het maken van de bakproducten. Maak de verpakking van de uitgestalde bakartikelen aantrekkelijk en kleurrijk voor kinderen, zodat je ook wat kleine kopers kunt verzamelen. Probeer voor extra motivatie veel vrijwilligers te betrekken. Maak de kerstinzamelingsideeën zoeter en lekkerder.

Christmas Fundraising Ideas - Gingerbread cookies


4. Inzamelingsactie met behulp van het voordragen van kerstverhalen 

De kerstman ontmoeten en naar kerstverhalen luisteren vinden kinderen tijdens de kerstvakantie erg leuk en kunnen één van de beste ideeën voor kerstinzamelingsacties zijn waarbij kinderen betrokken worden. Je kunt die kans pakken om geld ophalen voor jouw doel in te zamelen. Regel een kerstman of ben zelf de kerstman en geef kinderen de kans om met de kerstman op de foto te gaan en hun kerstwensen te vertellen. Zorg ervoor dat je leuke verhalen hebt om met hen te delen en de ouders moeten de reden weten, waarom de donatie aan kerst goed doel zo belangrijk is.


5. Kerstdecoratie

Het is interessant om te weten dat mensen het tegenwoordig zo druk hebben dat ze een toegewijde persoon/een team nodig hebben om hun huis te laten versieren voor de kerstdagen. Dit is een van de beste ideeën voor een kerstinzamelingsactie omdat je kunt versieren en betaald wordt door eigenlijk niet veel uit te hoeven geven. Het is leuk om de klant te laten weten waaraan het geld wordt besteed, waardoor de donateur ook meer kan doneren als het doel hem aanspreekt. Dit idee werkt ook voor bedrijven in de omgeving, die in de loop van de tijd kerstversiering nodig hebben en jij kunt hun kerstperiode vrolijker maken. en word goed jaarlijkse donaties

Christmas Fundraising Ideas - Holidays


6. Inzamelingsactie met de verkoop van kerstkaarten

Laat een witte kerst een voordeel voor je zijn door kerstkaarten te verkopen (met thema’s als sneeuwvlokken en sneeuwpoppen). Mensen geven elkaar in deze periode cadeaus samen met kerstkaarten. Laat iedereen het doel van de verkoop van de wenskaarten weten door banners te plaatsen. Het kan een van die heerlijke ideeën zijn om tijdens de kerstperiode geld in te zamelen omdat mensen zo veel kunnen doneren als ze willen aan kerst goed doel. In ruil daarvoor kunnen ze hun kaarten ook personaliseren en naar hun vrienden en familie sturen. Je kunt ook een peer-to-peer fondsenwerving aanmoedigen door indrukwekkende kerstkaarten te maken. de bovenstaande ideeën zijn zeer nuttig voor mensen die geld willen inzamelen voor hun doel.

Christmas cards - Christmas fundraising


7. Inzamelingsactie met behulp van origami zelfgemaakte cadeauverpakking

De kerstperiode is een uitstekende periode om workshops voor kerst goed doel te organiseren. Ze zijn ook uitstekend voor fondsenwerving vanwege de vele creatieve opties die er zijn. Het maken van origami’s of andere vouwwerkjes kunnen tijdens het leren van de (kunst)ambachten ook therapeutisch werken is een van de beste manieren om geld in te zamelen.

Een andere optie is om in ruil voor donaties cadeautjes in te pakken. Houd een donatiebox bij de workshop en vertel mensen dat ze in plaats van te betalen voor hun cadeauverpakking kunnen doneren. Op deze manier kun je de kerstactie onder de aandacht brengen en de donateurs van dienst zijn. Er zijn veel non profitorganisatie en lokale bedrijven die ook veel activiteiten doen voor fondsenwerving, je krijgt ook een idee van hen.

Christmas Fundraising Ideas - christmas presents


8. Verkleedfeest met kersttruien

Er zijn twee manieren om dit feestje te organiseren en het kan een van de zeer gezellige ideeën voor fondsenwerving voor Kerstmis zijn. Een daarvan is om mensen hun kersttruien met kleine rendieren erop te laten dragen. Nou, laten we het niet exclusief houden, maar iedereen houdt van ‘Rudolf het rendier met die rode neus’. Het tweede idee is om kersttruien te verkopen aan mensen, die naar het feest komen. Beide manieren zijn uitnodigend door het toevoegen van peer-to-peer fondsenwervingsopties. Laat mensen kennis maken met de inzamelingsactie en hoe hun kleine bijdrage een groot verschil kan maken. Wij zijn er zeker van dat niemand het erg zal vinden om een beetje vriendelijkheid te verspreiden.


9. Karaoke met kerstliederen

Of je nu geweldig zangtalent hebt of een badkamerzanger, je kunt niet ontkennen dat karaoke leuk voor iedereen is. Karaokes geven veel plezier en kunnen een geweldige kans zijn om voor kerst goed doel geld in te zamelen. Iedereen houdt van muziek en een avond heerlijk lachen. En het zingen van die vrolijke kerstliedjes, die een beetje schwung aan de kerstdagen toevoegen, is gewoon prachtig. Je kunt ook zorgen voor lekkere snacks en drankjes om het evenement nog aantrekkelijker te maken en met succes geld voor het goede doel in te zamelen. Zet een donatiebox neer waar de aanwezigen geld op basis van hun capaciteit kunnen doneren en genieten terwijl ze een verschil maken.


10. Kerstdonatie van bedrijven

Veel bedrijven verwelkomen inzamelingsideeën tijdens de kerstperiode omdat dat werknemers de mogelijkheid geeft om aan bepaalde goede doelen te doneren. Medewerkers van bedrijfsorganisaties hebben het normaal gesproken druk en krijgen geen tijd om zich te concentreren op het vinden van goede inzamelingsacties om bij te dragen. Daarom kan het een van de beste ideeën voor fondsenwerving voor Kerstmis zijn om ze te benaderen en ze te laten doneren aan jouw goede doel door uit te leggen waarom het geld zo nodig is.


11. Verkleedfeestje voor huisdieren

Mensen houden ervan om hun huisdieren te verzorgen en ze in schattige outfits te kleden. Dit kan dus voor liefdadigheidsinstellingen en particulieren een van de vele ideeën zijn voor een kerstactie, want het is een levendig evenement met veel plezier. Het organiseren van een verkleedevenement voor huisdieren, waarbij je kostuums kunt gebruiken om puppy’s, honden en katten aan te kleden, kan een geweldige manier zijn om donateurs aan te trekken en is ook een geweldige manier om mensen te vermaken. Je kunt de eigenaren ook vragen om hun kleding af te stemmen op de kleding van de huisdieren en tijdens het evenement look-a-like kostuums te dragen. Het vragen van een kleine toegangsprijs voor de deelnemers kan ook helpen om het aantal donaties te vergroten.

Christmas Fundraising Ideas - pet dress-up


12. Drive-in bioscoop 

De winter is de perfecte tijd voor een gezellige filmavond. Dit is een geweldige optie voor stellen, die tijdens de kerstperiode een romantische date-avond met hun partner willen. Niets geeft meer voldoening dan je kerstdagen door te brengen met je dierbare gezin. Je kunt een drive-in bioscoop voor kerst goed doel in je omgeving organiseren en spandoeken van de inzamelingsactie ophangen met de reden voor het buitenprogramma. Het publiek kan dan een bepaald bedrag voor het kerst goed doel doneren en de rest van de avond genieten van het kijken naar films. Op dezelfde manier kun je ook Disney-films organiseren voor gezinnen met kinderen. Het is tenslotte kerst. Niemand mag achterblijven.

Christmas Fundraising Ideas - drive-in-theater


Tips van professionals

ls je een goede doel organisatie hebt, zorg er dan voor dat je nieuwsbrieven over de inzamelingsactie per e-mail verzendt en indien mogelijk aanbiedingen of kortingsdiensten aanbiedt. Verspreid het nieuws over jouw inzamelingsactie via social media door de details van jouw inzamelingsactie voor crowdfunding te linken. Het is zeer noodzakelijk om je donateurs te bedanken, die de tijd hebben genomen om jouw acties ondernemen inzamelingsactie te beoordelen en hebben bijgedragen.


Jingle all the way 

WhyDonate is er altijd als je moeilijke tijden doormaakt en we zouden er alles aan doen om een glimlach op die gezichten te zien. Laten we allemaal vriendelijk zijn en deze kerstperiode met behulp van deze leuke ideeën voor kerstinzamelingsacties aan je medemens te denken. Vergeet niet dat jouw bijdrage een kind aan het lachen kan maken, een dier kan helpen een baasje te vinden of een gezin weer verbinding kan vinden. Dus houd je hart open. Prettige kerstdagen en een fijne inzamelingsactie voor kerst goed doel!

 

Maak Dit Feestseizoen Bijzonder – Start Jouw Kerstactie Met WhyDonate.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter