WhyDonate logo

De 15 Beste Online Fondsenwerving Activiteiten en Ideeën

Online fondsenwerving - WhyDonate

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Het is een vraag, die vaak aan ons wordt gesteld: ‘Wat zijn nou de allerbeste ideeën voor fondsenwerving, die ook echt werken?’. Nu online fondsenwerving dankzij de brede toegang tot diverse technologieën zich sterk hebben ontwikkeld, zijn de mogelijkheden voor dit soort crowdfundingplatforms enorm gegroeid. Dankzij online fondsenwerving kunnen mensen van over de hele wereld gemakkelijk goede doelen steunen.

Crowdfunding is voor non-profitorganisaties en particulieren één van die ultieme Fondsenwerving Activiteiten Ideeën. Start een campagne via crowdfundingplatforms zoals WhyDonate, waarmee je geld voor je goede doel kunt inzamelen. Ben duidelijk over waarom je geld wilt gaan inzamelen en bereid eenvoudige content over het onderwerp voor. Dergelijke crowdfundingplatforms kunnen zonder veel fysieke activiteit snel en effectief geld inzamelen. Individuen kunnen de online fondsenwerving van de organisatie ook op social media platforms zoals Facebook en Instagram delen zodat mensen uit alle hoeken van de wereld hiervan kennis kunnen nemen en kunnen doneren.

De 15 Beste Online Fondsenwerving Activiteiten en Ideeën

1. Inzamelingsactie met behulp van een veiling 

Veilingen zijn één van de beste ideeën voor fondsenwerving goede doelen activiteiten aller tijden omdat online veiling goede doel items vanwege de vraag naar het item tegen een hogere prijs kunnen worden verkocht. Ook het organiseren van veilingen is niet zo duur. Je kunt unieke en bijzondere items voor de beoogde veiling vinden. Mensen raken meestal geïntrigeerd door de niet-openbaar gemaakte items en dat maakt dit zo’n een populair idee. Breng de campagne en de reden voor de veiling onder de aandacht en begin met de fondsenwerving voor het door jou gekozen doel.


2. Rommelmarkt 

Rommelmarkten zijn vanwege de afwisseling en echt onverwachte items meestal superleuk. Vaak zijn de items heel betaalbaar en eigenzinnig voor dagelijks gebruik. Meestal vinden rommelmarkten binnen een gemeenschap plaats, waar mensen de items kunnen bekijken en ze vervolgens kopen. Tegenwoordig kunnen mensen dit soort verkopen ook online regelen en online betalingen ontvangen. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft waarvoor het geld zal worden gebruikt door licht op de ernst van de zaak van de online fondsenwerving te werpen.

Best Fundraising Activity Ideas - Garage Sale

3. Vriendschappelijke voetbalwedstrijd 

Als je toegang hebt tot een sportclub/sportterrein, kun je een fondsenwerving door middel van een voetbalwedstrijd tussen teams starten. Mensen kunnen de teams komen aanmoedigen en tegelijkertijd aan het goede doel doneren. Zorg ervoor dat het publiek duidelijkheid heeft over waarvoor ze doneren en dat ze niet tevergeefs bijdragen maar in ruil daarvoor genieten van een geweldige match. Het is belangrijk dat de mensen, die aan dergelijke doelen doneren, het belang van de inzamelingsactie begrijpen en begrijpen hoe jij hun geld gaat gebruiken.


4. Inzamelingsactie door middel van een ontbijt

Ontbijtarrangementen zijn een geweldige manier om een inzamelingsactie te starten. Dit soort ideeën voor fondsenwervende evenementen kunnen gezonde ontbijtdiëten promoten en de aanwezigen informeren over gezonde voedingsgewoonten. Het hoeft om geld in te zamelen voor je goede doel niet per se extravagant of enorm te zijn. Individuen kunnen een eenvoudig ontbijt in de buitenlucht regelen en een cateringbedrijf in de buurt vragen om voor eten te zorgen. Soms kan het toevoegen van gezonde drankjes zoals thee of smoothies ook geweldig zijn voor gezonde opties.

Het toevoegen van een fruitmand of zelfgemaakte koekjes en jam is ook een geweldig idee voor inzamelingsacties tijdens het ontbijt in de ochtend. Leg het doel van het ontbijtarrangement uit, vraag mensen om te doneren voor het goede doel en houd ze op de hoogte van de resultaten van hun bijdrage.

Best Fundraising Activity Ideas - Breakfast Fundraiser


5. Kunstmarkt

Dit is een kans om lokale kunstenaars en verkopers van ambachtelijke producten aan te moedigen een verschil in de samenleving te maken door de beste kunst te creëren. Ze kunnen beginnen met het maken van kunstwerken, die de oorzaak van de actie uitbeelden en dus ook kunstverzamelaars naar het evenement kunnen lokken. Dit kan een van de beste ideeën voor fondsenwervende activiteiten zijn, aangezien kunstverzamelaars meestal niet moeilijk doen om veel geld voor dit soort zinvolle kunstwerken te betalen. Je kunt ook kunstverzamelaars vragen om desgewenst wat kunstwerken te doneren, die later in veilingen voor fondsen kunnen worden gebruikt. Het vragen van een kleine toegangsprijs kan ook nooit iemand schaden, maar wel iemand ten goede komen.

Best Fundraising Activity Ideas - Arts and crafts sale


6. Karaoke-avond 

Of je nu een getalenteerde zanger bent of niet, je kunt niet ontkennen dat karaoke voor iedereen leuk is. Karaoke-avondjes zijn vermakelijk en kunnen een geweldige kans zijn om geld voor een goed doel in te zamelen. Iedereen houdt van muziek en een avond heerlijk lachen. Je kunt ook zorgen voor lekkere snacks en drankjes om het evenement nog aantrekkelijker te maken en met succes geld voor het goede doel in te zamelen. Zet een donatiebox neer waar de aanwezigen geld kunnen doneren op basis van hun capaciteit en genieten terwijl ze een verschil maken.


7. Inzamelingsactie marathon/walkathon

Het organiseren van een marathon kan als een van de beste ideeën voor fondsenwervende activiteiten worden beschouwd. Marathons of walkathons, afhankelijk van je keuze, zijn meestal een gezonde en leuke manier om een gemeenschap bij elkaar te brengen en geld in te zamelen. Het opnemen van een goed doel in het evenement kan mensen nog dichter bij elkaar brengen omdat ze samen wat goeds kunnen verspreiden. Je kunt een voorlopig plan voor de marathon ontwikkelen, zodat je meer mensen kunt bereiken. Zorg voor versnaperingen, versieringen, goedgekeurde vergunningen, entertainment en bijpassende T-shirts voor de deelnemers. Houd de veiligheid van de mensen in gedachten en voer jouw campagne.

Vergeet niet om op de lokale media, op social media en op fondsenwervingsplatforms te adverteren, want die kunnen jouw evenement naar een hoger niveau tillen en jouw evenement tot een succes maken. Donateurs kunnen via online fondsenwerving de tijd nemen om bij te dragen of rechtstreeks op hun gemak wat geld overmaken.

Best Fundraising Activity Ideas - Marathon fundraiser


8. Talentenjacht

Het organiseren van een talentenjacht is een van de coolste en beste ideeën voor fondsenwervende activiteiten aller tijden. Het organiseren van dergelijke evenementen kan wel vermoeiend en tijdrovend zijn, maar ze werken verbazingwekkend goed. Mensen dansen en zingen graag wanneer ze de kans krijgen. Je kunt ze aanmoedigen om deel te nemen aan het evenement en hun vrienden en familie vragen om ook mee te doen voor meer steun. Het publiek kan aan het goede doel doneren en de artiesten kunnen in ruil voor hun optredens ook wat geld doneren. Upload de optredens op social media sites zoals bijvoorbeeld YouTube, zodat mensen van over de hele wereld de kans krijgen om te doneren voor het goede doel en om verborgen talenten te ontdekken.


9. Ecotoerisme

Ecotoerisme is een milieuvriendelijke manier om de natuur te ontdekken. Organiseer een verantwoorde trip naar kwetsbare en ongerepte gebieden, ter ondersteuning van het natuurbehoud en het observeren van flora en fauna. Laat de deelnemers tijdens deze rondleiding een geldbedrag doneren om mee te doen en hen te helpen begrijpen welk respect men voor het milieu moet hebben. Dit soort ervaringen zijn een van de beste ideeën voor milieuvriendelijke liefdadigheidsinstellingen. Dit zal de deelnemers ook aanmoedigen om het bewustzijn voor de verbetering van ons milieu te vergroten.

Best Fundraising Activity Ideas - Ecotourism


10. Refurbish braderie 

Wanneer we het hebben over de beste ideeën voor fondsenwervende activiteiten met een geweldige visie kan de meeste nadruk op het onderwerp van de verbetering van het milieu worden gelegd, wat weer teruggaat naar het recycleren van producten. Recycling helpt om een afvalstof optimaal te benutten en vermindert de milieu-impact op levende wezens. Dergelijke afvalbeheerpraktijken kunnen voor het wereldwijde ecosysteem gunstig zijn.

Recycling kan ook heel economisch en duurzaam zijn. Niet alleen het recycleren van reguliere producten, maar ook het recyclen van elektronische apparatuur/producten kan een grote impact op het milieu hebben. Organiseer een recycling evenement waar mensen bepaalde producten voor recycling kunnen doneren en een aantal van de gerecycleerde producten kunnen kopen, wat voor iedereen een uitstekend idee kan zijn om geld in te zamelen.


11. Modeshows

Omdat mensen het vaak druk hebben in hun dagelijks leven, worden ze meestal gezien in saaie kleding van alledag, dus het dragen van oogverblindende outfits kan voor de afwisseling geweldig zijn. Voor een crowdfunding-idee is een gedenkwaardige modeshow één van de beste ideeën voor fondsenwervende activiteiten aller tijden. Deelnemers hoeven voor dergelijke evenementen niet veel geld uit te geven want ze kunnen de kleding gewoon voor een paar uur huren. Of het nu binnen of buiten is, het organiseren van modeshows kan echt een uitstekende gelegenheid zijn om een inzamelingsactie te starten. Mensen kunnen ook als koppels komen om de bijeenkomst te vergroten en aan te kondigen dat alle donaties, die tijdens dit evenement worden gedaan, voor een goed doel zullen worden gebruikt.


12. Inzamelingsactie met behulp van zelfgebakken producten

Of het nu een speciale gelegenheid is of een gewone dag, iedereen houdt van zoet en hartig. Organiseer een verkoop van gebakken producten zoals koekjes, cakes en croissants om geld voor jouw goed doel in te zamelen. Je kunt ook contact opnemen met de plaatselijke bakker, die je kan helpen bij het maken van de bakproducten. Maak de verpakking van de uitgestalde bakartikelen aantrekkelijk en kleurrijk voor kinderen, zodat je ook wat kleine kopers kunt verzamelen. Probeer voor extra motivatie veel vrijwilligers te betrekken. Je kunt zelfs de campagne via websites voor online fondsenwerving starten en foto’s van de verkoop delen, zodat een breed scala aan mensen kunnen deelnemen.

Best Fundraising Activity Ideas - Bake sale


13. Inzamelingsactie via yogalessen

Yogalessen kunnen een van de gezondste en beste ideeën voor fondsenwervende activiteiten zijn. We zijn ons allemaal bewust van de voordelen van yoga en het opnemen van yoga met een nobel doel kan de charme van de inzamelingsactie enorm vergroten. Mensen kunnen een dag vrij nemen van hun werk of in het weekend een geweldige yogadag bijwonen, die op een rustige plek wordt georganiseerd om te kunnen genieten van de essentie ervan. Help de deelnemers de reden van het evenement te begrijpen en vraag om een vergoeding voor deelname. Met een eenvoudige accommodatie en lekker eten kan een yogakamp veel geld bij de mensen ophalen.

Fundraising ideas - Yoga day


14. Kerstliederen

De kerstperiode is een periode met vreugdevolle momenten. Iedereen is blij in deze tijd van het jaar en veel mensen delen hun liefde graag met degenen, die het minder goed hebben door te doneren aan goede doelen. Geloof het of niet, je kunt tijdens de kerstperiode meer donaties ontvangen dan in andere periodes van het jaar. Dit is een van de beste ideeën voor fondsenwervende activiteiten voor mensen als ze geld willen inzamelen, omdat mensen dol zijn op het luisteren naar en het zingen van kerstliederen. Zonder iets uit te hoeven geven, kun je voor het door jou gekozen doel geld inzamelen. Je kunt mensen wat pamfletten overhandigen, die de campagne duidelijk beschrijven waarvoor je geld wilt inzamelen.


15. Bingo-avond

Noem het een spelletjesavond, maar het blijft natuurlijk wel geld inzamelen voor je goede doel. Een van de beste ideeën voor fondsenwervende activiteiten zijn spelletjes. Spelletjes zijn spannend en je kunt het nog spannender en doelgerichter maken door je bij een goed doel aan te sluiten. Begin met kleine groepjes en organiseer regelmatig met minimale versnaperingen. Leg aan de medespelers de oorzaak en de reden voor het verzamelen van de fondsen uit. Niemand zal het erg vinden om een paar euro te doneren aan een goed doel terwijl hij geniet van spelletjes met andere gezellige spelers.


Conclusie 

Er zijn veel ideeën beschikbaar als je met online fondsenwerving wilt beginnen. Maar we hebben deze beste ideeën voor online fondsenwerving activiteiten voor je opgeschreven, zodat je niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden en onderzoekt wat wij al hebben onderzocht. Het enige wat we willen is dat niets je ervan mag weerhouden om iets goeds voor de samenleving te doen. Daarom is WhyDonate er om je met enkele van de beste ideeën, die er zijn, te helpen wanneer je hulp nodig hebt bij het inzamelen van geld. Veel plezier bij de offline en online fondsenwerving!

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website