WhyDonate logo

Beste Alternatief voor Leetchi in Europa – het Crowdfunding Platform WhyDonate

Alternatief voor Leetchi in Europa

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Wat is Leetchi?

Leetchi, dat in 2009 werd opgericht, is een Frans online fondsenwervingsplatform dat zich op de Europese bevolking richt. Het is in het leven geroepen door Céline Lazorthes. Op het platform kunnen gebruikers hun spaarpotten aanmaken en beheren. Het werd aanvankelijk opgericht om diensten te verlenen aan particulieren.

Via het platform kunnen gebruikers gemakkelijk potentiële donateurs bereiken en hun inzamelingsacties op de sociale media delen. Na het verzamelen van een groot aantal donaties kunnen ze vervolgens hun spaarpotten bij Leetchi gebruiken om producten bij de e-commerce partners van het bedrijf te kopen.

Bij Leetchi crowdfunding krijgen gebruikers een 100% gratis registratie zonder verborgen kosten. Wel worden er transactiekosten van ongeveer 1,9% tot 4% in rekening gebracht, afhankelijk van de hoeveelheid geld die wordt ingezameld.

Leetchi alternatief in Europa


De commissie voor Leetchi

  • 4% vergoeding voor spaarpotten tot £2000.
  • 2,9% vergoeding voor spaarpotten boven £2000.
  • 1,9% vergoeding voor spaarpotten boven £200.000.

Belasting voor Leetchi

Daarnaast kent Leetchi Frankrijk ook belastingaftrek. In Frankrijk is het voor particulieren verplicht om giften aan liefdadigheidsorganisaties op te geven. Er zijn bepaalde criteria, die echter gebruikt kunnen worden om het donatiebedrag te bepalen. Als iemand bijvoorbeeld €700 aan het Kinderfonds geeft, kan hij zijn belastingaangifte met €510 verlagen. De berekening is dan als volgt: 530 x 75% + (700 – 530) x 66%.

Gebruikerservaringen en beoordelingen over Leetchi

Bij Leetchi kunnen particulieren en organisaties zich gemakkelijk registreren en geld voor verschillende doelen inzamelen. Het stelt gebruikers ook in staat om zowel het Engels als in het Frans te communiceren en dat maakt het voor hen gemakkelijker om hun fondsenwervende activiteiten uit te voeren. De beoordelingen van het platform zijn over het algemeen goed, met een score van 3,1 sterren uit 5.


Wat is in Europa het beste alternatief voor Leetchi?

Eén van de beste alternatieve crowdfunding platforms in Europa voor Leetchi is WhyDonate, een in Nederland gevestigd platform dat zich op zowel particulieren als organisaties richt. Het biedt niet alleen eenvoudige en betaalbare oplossingen, maar heeft ook een handvol spannende functies waarmee elke gebruiker efficiënt geld kan inzamelen.

Leetchi alternatief - Whydonate-logo


Waarom zou je voor WhyDonate kiezen?

Via WhyDonate kunnen particulieren en groepen in contact komen met potentiële donateurs. Het eenvoudige registratieproces en de minimale vergoedingsstructuur maken het een ideaal alternatief voor andere fondsenwervingsplatforms. Je kunt een fondsenwervingspagina voor je organisatie of voor een goed doel starten door gegevens op te geven zoals je naam, adres en contactgegevens. Je kunt ook via de sociale media je bericht delen en contact leggen met je vrienden en familie.

Met WhyDonate kunnen mensen gemakkelijk en snel voor verschillende projecten geld inzamelen, inclusief activiteiten voor de gezondheidszorg. Het is ook een geweldig platform voor mensen om hun eigen fondsenwervingscampagnes te starten en te beheren. Naast de mogelijkheid om meerdere inzamelingsacties aan te maken, beschikt het platform ook over talrijke actieve fondsenwervers zodat mensen donaties kunnen doen.

Kenmerken

  • WhyDonate rekent 0% platformkosten en geen extra abonnementskosten.
  • De kosten voor WhyDonate zijn zeer gering – 1,9% + €0,25 per donatie.
  • WhyDonate zorgt ervoor dat je donaties en gegevens beschermd zijn. De gegevens worden versleuteld opgeslagen, en alle betalingen worden door erkende betalingsinstellingen beveiligd.
  • Alle internationale betaalmethoden zijn bij WhyDonate beschikbaar.
  • Snelle uitbetalingen, mogelijkheden voor terugkerende donaties.
  • De pagina’s zijn geoptimaliseerd voor een optimaal uiterlijk op alle apparaten, zoals desktops, tablets of mobiel.
  • Biedt peer-to-peer mogelijkheden voor fondsenwerving.
  • Met WhyDonate kun je je eigen aangepaste branding en content toevoegen aan inzamelingsacties, donatieformulieren en e-mails..
  • Er zijn geweldige medewerkers van de klantenservice die wachten tot je een vraag stelt, zodat ze je kunnen helpen.
  • Toegang tot de donateursdatabase van WhyDonate met 350.000 donateurs.

Het alternatief voor Leetchi dat voor jou verstandig is

Welk crowdfundingplatform je ook kiest, het moet voldoen aan je eisen en eenvoudig genoeg zijn voor je donateurs om toegang te krijgen. Leetchi France is een geweldig crowdfunding platform maar WhyDonate biedt echter veel meer mogelijkheden, die gebruiksvriendelijker en toch betaalbaar zijn.

Niet alleen is WhyDonate veilig voor haar gebruikers, het heeft ook meerdere betalingsmogelijkheden voor internationale donateurs. De app van WhyDonate stelt haar gebruikers in staat om met haar uiterst eenvoudige gebruikersinterface ook onderweg geld in te zamelen of te doneren.

Kies nu verstandig voordat je aan je fondsenwervingsreis begint, want uiteindelijk ben jij het die een campagne leven inblaast en fondsen werft om het verschil te maken. Veel plezier met het inzamelen van geld!


FAQ Over Leetchi

Hoe werkt Leetchi Corp?

Leetchi Corp maakt gebruik van digitale portefeuilles om geld in te zamelen voor specifieke doeleinden. Gebruikers kunnen een potje opzetten, geld doneren en het geld vervolgens besteden aan de gewenste uitgaven.

Wat zijn de voordelen van Leetchi Corp?

Een van de voordelen van Leetchi Corp is dat het gemakkelijk is om geld in te zamelen en te beheren voor groepsdoeleinden. Het stelt gebruikers ook in staat om hun financiën op een eenvoudige en transparante manier te beheren.

Is Leetchi Corp veilig om te gebruiken?

Leetchi Corp maakt gebruik van beveiligde betalingsmethoden en neemt maatregelen om de persoonlijke gegevens en financiële informatie van gebruikers te beschermen. Ze hebben een solide reputatie opgebouwd op het gebied van veiligheid en vertrouwen.

Kunnen mensen buiten Nederland Leetchi Corp gebruiken?

Ja, Leetchi Corp is beschikbaar voor gebruikers over de hele wereld, maar de beschikbaarheid van specifieke functies en betalingsmethoden kan verschillen per land.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter