WhyDonate logo

Beoordeling van de 6 Beste CRM Systeem voor Fondsenwerving op de Huidige Markt

6 Beste CRM Systeem voor Fondsenwerving

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Bij non profit organisatie gaat het vooral om het creëren van nieuwe donateurrelaties, het onderhouden van contact met hun vaste donateurs en het contact met al die donateurs blijven verbeteren. Een customer relationship management (CRM) systeem wordt precies voor dit doel gebruikt. Maken goede doelen dan gebruik van CRM? Jazeker, in feite zijn er CRM systemen die daar speciaal voor zijn ontworpen.

In dit blog wordt alles behandeld wat je moet weten over CRM systemen voor fondsenwerving. We hebben wat informatie over de beste CRM voor nonprofit organisatie uitgesplitst om je te helpen de hindernis van het bouwen van nieuwe ondersteunende systemen of het onderhouden van bestaande systemen te overwinnen. Lees dus snel verder om alles hierover te leren.

Stroomlijn fondsenwerving met CRM – ga nu aan de slag!


Wat zijn CRM Systeem voor Fondsenwerving en Waarom zou je ze Gebruiken?

CRM staat voor customer relationship management, wat duidelijk aangeeft dat het een tool is om de relaties met klanten te beheren. Met relatiebeheer bedoelen we dan het onderhouden van een hechte relatie met je bestaande donateurs en het creëren van nieuwe relaties. Donateurs zijn een vitaal onderdeel van nonprofits en fondsenwerving. Zonder hen is het functioneren van de organisatie eigenlijk niet mogelijk. Daarom is het belangrijk om met hen in contact te blijven en goede relaties te onderhouden.

Aangezien nonprofit organisaties volledig afhankelijk zijn van hun donateurs, is het van cruciaal belang om met hen in contact te blijven en technieken voor continue relatiebeheer met je donateurs toe te passen. Bepaalde softwareoplossingen zijn namelijk speciaal voor dit doel ontworpen, de zogenaamde CRM-software voor goede doelen. Deze tools bieden verschillende functies om nonprofits te helpen hun fondsenwervings inspanningen te beheren. Laten we er dan maar eens goed naar kijken.

Kenmerken van CRM Systeem voor Fondsenwerving

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van de meest gebruikte CRM systeem voor fondsenwerving:

  • Rentmeesterschap: een belangrijk kenmerk van CRM is het onderhouden van relaties met bestaande donateurs, zodat zij op lange termijn aan je verbonden blijven. Hoe sterker de relatie, hoe groter de kans dat de donateur opnieuw geeft.
  • Loyaliteitsprogramma’s voor donateurs: het aantrekken van potentiële donateurs is een constante activiteit tijdens de hele fondsenwervingscampagne. Voor een succesvolle campagne is het ook belangrijk om de retentiegraad van donateurs te verhogen. Nu steeds meer organisaties nadenken over hoe zij hun donateurs kunnen belonen en motiveren, zijn zij ook gaan investeren in CRM’s.
  • Missieverklaringen van organisaties: een sterk draagvlak voor een fondsenwervingscampagne wordt gevormd door een duidelijk geformuleerde missie. Zonder een duidelijk doel is het moeilijk om vooruit te komen. CRM kan je ook helpen om een betere missieverklaring te ontwikkelen, die het draagvlak en de werkelijke bedoeling van de organisatie weergeeft.
  • Donateurbeheer: met deze systemen kunnen nonprofits informatie over de donateurs bijhouden, zoals bijvoorbeeld contactgegevens, overzichten van schenkingen en communicatievoorkeuren.
  • Betrokkenheid van de donateurs: met fondsenwerving software kunnen nonprofits hun donateurs segmenteren en gerichte campagnes opzetten om hen aan zich te binden.
  • Online fondsenwerving: veel CRM systeem voor fondsenwerving bevatten tools voor online fondsenwerving zoals bijvoorbeeld donatieformulieren en peer-to-peer fondsenwervingscampagnes.
  • Rapportage en analyse: deze systemen bieden gedetailleerde rapporten en analyses om nonprofits te helpen het succes van hun fondsenwerving te meten.
  • Integratie: het systeem voor fondsenwerving kan integreren met andere softwaretools, die door nonprofits kunnen worden gebruikt, zoals e-mailmarketing software, boekhoudsoftware, donatiesoftware en social media platforms.

fondsenwervende CRM systemen


CRM Database Systemen voor Fondsenwerving

Het digitaal beheersysteem voor fondsenwerving of software voor donateurbeheer binnen CRM is een computersysteem, dat is ontwikkeld om non profit organisaties te helpen bij het bewaken en het organiseren van hun fondsenwerving. Het is een soort CRM software, die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de eisen van non profitorganisaties of fondsenwervende initiatieven.

Het beheersysteem voor fondsenwerving omvat gewoonlijk donateurbeheer, verwerking van donaties, administratie van evenementen, toezicht op vrijwilligers en rapportage. Het systeem laat organisaties gemakkelijk donaties controleren en beheren, contact leggen met donateurs en rapporten maken, die de voortgang van de fondsenwerving bijhouden.

In het algemeen is het digitaal beheersysteem voor fondsenwerving in een softwareoplossing een waardevol instrument voor organisaties, die hun fondsenwervings strategieën willen verbeteren en hun impact in hun community willen vergroten.

databasebeheersysteem voor fondsenwerving


De Beste CRM Systemen voor Nonprofit Organisaties in 2023

Het kiezen van het juiste beheersysteem voor fondsenwerving kan nogal overweldigend zijn door het grote aanbod op het internet. Laten we daarom eens kijken naar een lijst van CRM systeem voor fondsenwerving.

1. WhyDonate

Het onderhouden van een goede donateursdatabase is een cruciaal onderdeel van fondsenwerving voor nonprofits. WhyDonate is de beste optie die je kunt kiezen om een uitstekende relatie tussen de fondsenwerver en de donateur te onderhouden. Het is de meest gangbare fondsenwerving software in Europa waarmee particulieren en organisaties zonder problemen geld voor hun doelen kunnen inzamelen. Met 0 platformkosten en volledige toegang tot alle unieke functies heeft WhyDonate een netwerk van méér dan 400.000 donateurs. Hier kun je direct een fondsenwervende campagne aanmaken en je fondsenwervingstraject starten. Je kunt je profiel aan je wensen aanpassen en je database op de mobiele app van WhyDonate beheren.

  • Prijzen: 0% platformkosten + 1,9% + €0,25 transactiekosten

2. Hubspot

Hubspot is een geweldige cloudgebaseerde oplossing voor fondsenwerving, die je kunt gebruiken om het publiek over je initiatieven te vertellen en meer publiek naar je site te trekken. Dit donateurbeheerplatform levert zijn gebruikers verschillende handige tools zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), social media monitoring, bloggen en content marketing.

Je kunt op de hoogte blijven en bekijken wie zich met je verbindt en engageert. Je kunt op het juiste moment e-mails sturen zodat je potentiële donateurs zich omzetten in loyale donateurs. Het is de beste optie voor seizoensgebonden fondsenwerving en biedt een gratis plan voor nonprofit organisaties, zodat je zonder belemmeringen kunt genieten van de voordelen van een goed beheersysteem voor fondsenwerving.

  • Prijzen: $800-$3.600/maand

3. Salesforce

Met een nominaal bedrag van £20 per gebruiker is Salesforce één van de meest uitgebreide CRM-aanbieders ter wereld. Deze organisatie is speciaal ontworpen om nonprofits in staat te stellen hun fondsenwervende CRM systeem in de praktijk te testen. Non profitorganisatie in Nederland en daarbuiten kunnen gemakkelijk nieuwe klanten werven, contact onderhouden met de vaste donateurs en middelen en fondsenwerving onder de loep nemen.

De donaties kunnen gemakkelijk worden bijgehouden met een gebruiksvriendelijke interface van de website, die aan jou kan worden aangepast. Je kunt de status van je inspanningen op het gebied van e-mailmarketing, betrokkenheid bij de donateurs etc. zonder enig gedoe controleren.

  • Prijzen: bekijk hiervoor de website

4. Neon CRM

Als je software wilt om supportersprofielen op te bouwen of donaties te verwerken, dan kan Neon CRM dat en zelfs nog meer. Als je een nieuwe organisatie bent, zal deze innovatieve CRM-oplossing je in elke fase van je ontwikkeling geweldige tools bieden. Je zult veel plezier van deze tool kunnen verwachten aangezien het aanpassingsvermogen aan een dynamische omgeving ervoor zorgt dat je jarenlang bij één CRM-software kunt blijven. Dit betekent dat als je je strategieën aanpast, je niet in een nieuw systeem voor fondsenwerving hoeft te investeren.

  • Prijzen: $99-$399/maand

5. Kindful

Het beheren van online giften, het opbouwen van donateursdatabases en het genereren van inzicht in donaties zijn de belangrijkste elementen van fondsenwerving. Vooral voor nonprofit organisaties is het hun verantwoordelijkheid om in contact te blijven met donateurs en Kindful is daar volledig toe in staat.

Een zeer gebruiksvriendelijke en aanpasbare interface heeft het voor nonprofits gemakkelijker gemaakt om periodiek en automatisch donaties van vaste donateurs te accepteren voor een beter donatiebeheer. Dankzij de ingebouwde fondsenwervingstools kunnen nonprofits hun data beter organiseren en optimaal van CRM profiteren.

  • Prijzen: $199-$699/maand

6. Salsa CRM

Salsa CRM is een geweldige CRM-software voor peer-to-peer fondsenwervingsplatforms. Het is een ideale keuze voor nonprofits omdat het verschillende nuttige tools biedt met betrekking tot digitale marketing, online fondsenwerving, donateurbetrokkenheid, automatisering van het CRM en peer-to-peer fondsenwerving.

Deze software is samengesteld met de gedachte om te voldoen aan de behoeften van verschillende soorten liefdadigheidsinstellingen, van dierenwelzijn tot onderwijs. Elk type fondsenwervingscampagne kan er dus mee vertrouwd raken. Salsa heeft de aandacht van veel mensen getrokken omdat het nonprofits toestaat een aangepaste fondsenwervingspagina aan te maken en deze met hun vrienden via social media te delen.

  • Prijzen: vanaf $349/maand

FAQ Over CRM-systeem

Wat is het nut van CRM?

Klantrelatiebeheer (CRM) is essentieel voor het beheren van klantrelaties en het verbeteren van de algehele klantbeleving. Door het centraliseren van klantgegevens helpt CRM bedrijven om gepersonaliseerde diensten te bieden, klantloyaliteit te versterken en effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen. Het stelt organisaties in staat om klantinteracties beter te begrijpen en te benutten voor duurzame groei.

Wat houdt een CRM systeem in?

Een CRM-systeem is een geïntegreerde oplossing die organisaties helpt bij het beheren van klantgerelateerde processen en informatie. Het omvat functies zoals klantinteractiebeheer, verkoopautomatisering en marketinganalyses. Door het centraliseren van gegevens stelt een CRM-systeem bedrijven in staat om klantrelaties effectief te onderhouden en te verbeteren.

Welke vormen van CRM zijn er?

Er zijn verschillende vormen van CRM, waaronder operationele CRM, analytische CRM en collaboratieve CRM. Operationele CRM richt zich op automatisering van dagelijkse taken, analytische CRM gebruikt gegevensanalyses voor strategische besluitvorming en collaboratieve CRM bevordert samenwerking tussen verschillende afdelingen. De keuze hangt af van de specifieke behoeften en doelstellingen van een organisatie.

Welke functionaliteiten kan een CRM systeem hebben?

Een CRM-systeem kan diverse functionaliteiten bevatten, zoals contactbeheer, leadbeheer, sales tracking, klantenservice, rapportage en analyse. Deze functies helpen bedrijven bij het stroomlijnen van processen, het identificeren van verkoopkansen en het verbeteren van de algehele klanttevredenheid. Het gebruik van een CRM-systeem kan de efficiëntie van bedrijfsactiviteiten aanzienlijk verhogen.

Wat is een CRM-databasesysteem?

Een CRM-databasesysteem is een georganiseerde en gecentraliseerde database die klantgerelateerde informatie beheert. Het omvat gegevens zoals contactgegevens, aankoopgeschiedenis en interacties met het bedrijf. Door toegang tot deze gegevens te bieden, stelt een CRM-databasesysteem organisaties in staat om gepersonaliseerde diensten te leveren en de betrokkenheid van klanten te vergroten.


Conclusie

Met behulp van een beheersysteem voor fondsenwerving in een CRM-oplossing kunnen nonprofits hun fondsenwervings activiteiten vereenvoudigen, de relaties met donateurs verbeteren en hun fondsenwervingsmogelijkheden vergroten. Ook krijgen ze inzicht in het gedrag van de donateurs en hun voorkeuren en kunnen ze specifieke fondsenwervingsstrategieën ontwikkelen om het behoud van donateurs te vergroten. Zoveel crowdfunding platforms bieden dergelijke diensten aan.

Ontgrendel de kracht van CRM voor fondsenwerving – begin vandaag nog!

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter