WhyDonate logo

De Top 10 Beste Crowdfunding Particulieren WebSites

Crowdfunding Particulieren - WhyDonate

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Het is onvermijdelijk dat we allemaal goede en slechte tijden in ons leven doormaken. Omdat dat bij het leven hoort, hebben we niet altijd dezelfde emotie of dezelfde situatie om mee om te gaan. Gezien de scenario’s van de massale pandemie, stond de geestelijke gezondheid centraal.

De pandemie heeft ons doen beseffen dat onzekerheid de enige zekerheid is, die we hebben. En er zullen zeker ook momenten zijn waarop mensen sociaal-economische hulp van anderen nodig zullen hebben. Zelfs als er verschillende opties zijn om op terug te vallen, kun je in geval van nood de hulp van enkele persoonlijke fondsenwervende websites inroepen. Ook WhyDonate is er altijd om een platform crowdfunding starten particulier te bieden, zodat jij geld voor jouw doel kunt inzamelen. Begin nu met fondsenwerving

Soms hebben mensen niemand om hen tijdens hun financiële crisis te helpen. Maar het geeft altijd wel een gevoel van verlichting als je je moeilijkheden met iemand, die je echt kan helpen, kunt delen. Crowdfundingplatforms bieden persoonlijke fondsenwerving aan mensen, die dringend geld nodig hebben. Het enige dat je voor crowdfunding particulieren hoeft te doen, is jouw goede doel registreren door alles op te schrijven en om hulp te vragen.

Bovendien gaat crowdfunding particulieren niet over het vragen van geld van mensen zodat je naar een eiland kunt reizen en kunt genieten van een glaasje margarita. Fondsenwerving op een wereldwijd platform is niet iets om grapjes over te maken. De oorzaak moet groot genoeg zijn om een groot aantal mensen erbij te betrekken.

Nu crowdfunding particulieren enorm is geëvolueerd en er regelmatig transparantie tussen persoonlijke fondsenwervingswebsites is, moeten we allemaal inzicht in ons leven krijgen en onze houding ertegenover verbeteren.

10 beste crowdfundingsites voor crowdfunding particulieren en noodgevallen

Als je het moeilijk vindt om inzicht te krijgen in de crowdfundingplatforms, die je de beste persoonlijke fondsenwervingswebsites bieden, zijn wij er om je te helpen. Wij zullen je een overzicht geven van enkele van de beste websites voor crowdfunding particulieren, zodat jij je alleen maar zorgen over jouw doel hoeft te maken. Laten we nu maar snel gaan bekijken wat de beste websites voor crowdfunding particulieren zijn.

De Top 10 Beste Crowdfunding Particulieren WebSites


Crowdfunding Platforms - Whydonate Logo

1. WhyDonate 

Eerlijk gezegd begin ik niet met WhyDonate omdat ik deel uitmaak van het bedrijf. Maar je kunt zelf bekijken en snel genoeg begrijpen waarom dit één van de beste persoonlijke fondsenwervingswebsites aller tijden is. Van fondsenwerving voor de gezondheidszorg tot crowdfunding voor muziek, WhyDonate omarmt allerlei soorten fondsenwervers met open armen. Als een van Europa’s toonaangevende websites voor fondsenwerving stelt crowdfunding starten gratis in WhyDonate je in staat om geld voor goede doelen zoals gezondheidszorg, begrafenissen en sport in te zamelen.  

Kenmerken

 • WhyDonate rekent géén kosten voor het platform en geen extra abonnementskosten.
 • WhyDonate zorgt ervoor dat jouw donaties en data veilig zijn. De data worden versleuteld opgeslagen en alle betalingen worden door erkende betalingsinstellingen beveiligd.
 • Alle nationale en internationale betaalmethoden zijn bij WhyDonate beschikbaar.
 • De pagina’s zijn voor een optimale uitstraling op alle apparaten, zoals desktop, tablet of mobiel, geoptimaliseerd.
 • Biedt opties voor peer-to-peer fondsenwerving.
 • Met WhyDonate kun je je eigen aangepaste branding en content aan inzamelingsacties, donatieformulieren en e-mails toevoegen.
 • Er zijn geweldige medewerkers van de klantenservice die op je wachten om een vraag te stellen, zodat ze je kunnen helpen.
 • Je hebt toegang tot de database van WhyDonate met 350.000 donateurs.

Personal fundraising - GoFundMe

2. GoFundMe 

Het Amerikaanse crowdfundingplatform GoFundMe is één van de meest populaire websites, die individuen helpt om geld in te zamelen voor hun behoeften. Een account aanmaken op GoFundMe is eenvoudig en het hele fondsenwervingsproces is relatief eenvoudig te doen. Van medische noodgevallen van individuen tot liefdadigheidswerken van non-profitorganisaties, GoFundMe biedt iedereen de mogelijkheid om via hun website geld in te zamelen.

Kenmerken

 • GoFundMe biedt je de mogelijkheid om je inzamelingsactie op basis van je behoeften te personaliseren.
 • Het maakt niet uit of je je doel bereikt of niet. Je mag alle donaties, die je hebt verzameld, houden.
 • Je kunt je inzamelingsactie in verschillende talen zoals Italiaans, Duits en Frans starten.
 • De GoFundMe-app maakt het eenvoudig om je inzamelingsactie onderweg te starten en te beheren.

Met GoFundMe kunnen gebruikers hun inzamelingsactie op een coole manier aan het Amerikaanse publiek aanpassen. Gefocust op de Amerikaanse markt, heeft personalisatie van de fondsenwerver een grote vraag op het gebied van crowdfunding.


Personal Fundraising - Fundly

3. Fundly 

Een andere persoonlijke fondsenwervingswebsite is Fundly, die bekend staat om zijn online fondsenwervingsproces. Fundly biedt zijn crowdfundingplatform aan non-profitorganisaties, liefdadigheidsinstellingen, clubs, scholen en particulieren om geld voor hun doel in te zamelen. De website heeft ook een brede inzamelingscategorie voor particulieren beschikbaar. Fundly biedt individuen de mogelijkheid om geld voor doelen zoals creatieve projecten, reizen en bruiloften in te zamelen.

Kenmerken

 • Fundly geeft opties voor peer-to-peer fondsenwerving.
 • Je kunt je op Fundly gratis registreren, maar er kan een kleine vergoeding gevraagd worden voor het verwerken van de donaties.
 • Je kunt op je persoonlijke inzamelingspagina updates plaatsen.

Personal Fundraising - Donorbox
4. Donorbox

Het in de VS gevestigde crowdfundingbedrijf Donorbox is een andere populaire website voor persoonlijke fondsenwerving, die één van de beste crowdfundingplatforms voor particulieren is. Je kunt je donaties overal ter wereld online via Donorbox ontvangen. Donateurs kunnen gemakkelijk een eenvoudig, voor conversie geoptimaliseerd donatieformulier in meerdere stappen aanmaken, dat op elk apparaat werkt.

Kenmerken

 • Gebruik de pop-up widget, die naadloos in de Donorbox-website wordt ingesloten.
 • Je kunt via Donorbox kiezen voor maandelijks terugkerende donatie-opties zodat je je geen zorgen hoeft te maken over maandelijkse donaties aan een bepaalde inzamelingsactie.
 • Je hebt bij Donorbox ook de unieke tekst-om-te-geven optie, waar je je donateurs kunt laten doneren door een simpel sms-berichtje vanaf hun smartphone te sturen.
 • Er zijn veel betalingsopties beschikbaar, zoals debetkaarten, Apple Pay, goedkope ACH- en SEPA-bankoverschrijvingen, Google Pay en PayPal.

Personal Fundraising - Ketto

5. Ketto

Als we het over wereldwijde crowdfunding-opties hebben, is Ketto één van de beste particulier crowdfunding websites in India. Ketto stelt individuen in staat door veel persoonlijke ideeën voor inzamelingsacties aan te bieden om door het hele land geld in te zamelen. Individuen kunnen van gezondheidszorg tot rampenbestrijding geld inzamelen voor vele doelen.

Kenmerken

 • Ketto biedt donateurs internationale betalingsopties.
 • Je vindt hier veel succesvolle verhalen over crowdfunding, die fondsenwervers ideeën kunnen geven over hoe ze persoonlijke inzamelingsacties voor hun doelen kunnen starten.
 • Er zijn veel partners van Ketto, die de inzamelingsacties met succes via andere kanalen kunnen promoten.
 • Donateurs kunnen via directe waarschuwingen, e-mail en tracking direct updates over de voortgang van de inzamelingsactie krijgen en alles op de Ketto-web app in realtime volgen.
 • Ketto biedt een zeer intelligente marketingtool, die alle inzichten over de inzamelingsactie geeft.
 • Ketto biedt je via de telefoon, WhatsApp, e-mail, sms en de instant chat-interface 24*7 ondersteuning.

Personal Fundraising - Kickstarter

6. Kickstarter 

Het in Brooklyn gevestigde openbaar nutsbedrijf Kickstarter is ook één van de meest populaire websites voor persoonlijke fondsenwerving voor particulieren. Personen, die op zoek zijn naar een persoonlijk doel waarvoor ze een inzamelingsactie willen starten, kunnen Kickstarter gebruiken als een persoonlijk fondsenwervings platform. Met een servicetoeslag van 5%, samen met 3% + $ 0,20 per transactie voor de betalingsverwerking, kun jij in een mum van tijd je inzamelingsactie starten.

Kenmerken

 • Kickstarter ondersteunt projecten uit verschillende categorieën zoals kunst, strips, muziek en fotografie.
 • Financiering via Kickstarter is alles of niets. Niemand krijgt de rekening voor een toezegging aan een project, tenzij het zijn financieringsdoel bereikt. Op deze manier hebben de makers altijd het budget dat ze hebben gereserveerd voordat ze verder gaan.
 • Fondsenwervers kunnen, als ze dat willen, hun Kickstarter-data downloaden.
 • Fondsenwervers kunnen voor meer transparantie ook directe berichten van de donateurs krijgen.

Personal Fundraising - Honeyfund

7. Honeyfund 

Als je de bruiloft van je dromen wilt hebben, maar het je niet kunt veroorloven om die te krijgen, dan is Honeyfund één van de beste persoonlijke fondsenwervingswebsites, die je voor dat doel kunt hebben. Of je nu een pas getrouwd stel of een verloofd stel bent, je kunt via Honeyfund geld voor jouw gelukkige toekomst regelen.

Kenmerken

 • Op Honeyfund kun je je registreren voor cadeaubonnen en jouw cadeaus ontvangen.
 • Honeyfund verstrekt ook geld voor huwelijksreizen.
 • Je kunt voor het pasgetrouwde stel een cashregister starten.

Personal Fundraising - Indiegogo

8. Indiegogo 

Met een uitstekend slagingspercentage is Indiegogo één van de meest geprefereerde persoonlijke fondsenwervende websites voor particulieren om geld in te zamelen. Indiegogo Inc. is in 2008 opgericht en is in 235 landen en gebieden beschikbaar, waardoor het een goede keuze voor fondsenwervers is om een campagne via Indiegogo te starten. Zelfs als er een vergoeding voor het platform van 5% plus verwerkingskosten van 3% tot 5% wordt gevraagd, kiezen mensen er toch voor om vanwege de goede resultaten de crowdfunding via Indiegogo te starten.

Kenmerken 

 • Indiegogo is volgens de BBB een geaccrediteerd bedrijf met een A+ waardering.
 • Indiegogo heeft een internationale overschrijvingsvergoeding van $ 25 bij het verzenden van geld naar banken buiten de VS.
 • Indiegogo biedt een flexibele fondsenwervingservaring door bij elke stap van het fondsenwervingsproces hulp te bieden.

Personal Fundraising - Ulule

9. Ulule 

Ulule, één van die baanbrekende websites voor persoonlijke fondsenwerving in Europa, stelt creatieve, innovatieve en community-gerichte projecten in staat om hun idee te testen, een community op te bouwen en die te laten groeien. Als je crowdfunding voor artiesten wilt starten, meld je dan aan bij Ulule en start meteen je inzamelingsactie.

Kenmerken

 • Ulule richt zich op empowerment van makers en ondernemers. Dus individuen kunnen een geweldige tijd hebben om via deze persoonlijke inzamelingswebsite geld in te zamelen voor hun doel.
 • In het geval dat een artiest een item wil voorverkopen om geld in te zamelen voor hun doel, biedt Ulule ook dergelijke unieke functies.
 • Deze website voor persoonlijke fondsenwerving is volledig gratis en kost geen cent om te gebruiken, maar er is wel een commissie voor overgemaakt geld.

Personal Fundraising - Mightycause

10. Mightycause 

Volgens de officiële website is Mightycause een missiegedreven en door werknemers gerund bedrijf, dat sinds 2006 de non-profit community bedient door hen te helpen met online fondsenwerving en de donateurs te betrekken. Mightycause is één van de goedkoopste platforms om geld in te zamelen terwijl het ook gratis geselecteerde tools biedt. Mightycause, opgericht in 2006, heeft meer dan 150.000 goede doelen geholpen om de donaties aan te trekken, die ze nodig hadden om hun doelen te bereiken.

Kenmerken

 • Mightycause biedt aan zijn publiek voor meer duidelijkheid een gratis demo.
 • De klantenservice van Mightycause is zeer actief met behulpzaam advies.
 • Mightycause biedt ook een optie om het hele jaar door fondsenwerving, speciale evenementen, schenkingsdagen en crowdfunding-campagnes op te zetten.
 • De website voor persoonlijke fondsenwerving biedt ook een portfolio van geavanceerde online en mobiele producten, waaronder online fondsenwerving, het beheer van donateurs, aangepaste donatiepagina’s, widgets en een platform voor donaties.

Samenvatting

In moeilijke tijden zijn we dankbaar dat we toegang hebben tot dit soort technologie om via crowdfunding particulieren geld voor onze zaak in te zamelen. Omdat crowdfunding particulieren één van de handigste manieren kan zijn om een inzamelingsactie te starten, zijn er tegenwoordig gewoon te veel opties om uit te kiezen. Maar wij hebben de websites voor crowdfunding particulieren voor jou onderzocht en beoordeeld. Wij hebben de vele crowdfunding-opties in kaart gebracht om de verwarring, bij het kiezen van wat de beste crowdfunding particulieren voor jou is, weg te nemen.

Maar natuurlijk blijven de trends van crowdfunding particulieren steeds veranderen, ontstaan er nieuwe technologieën en blijven persoonlijke crowdfundingwebsites hun voorwaarden aan de smaak van hun publiek aanpassen. Deze persoonlijke fondsenwervende websites kunnen jouw doel duidelijk maken en je helpen om jouw doel in alle uithoeken van de wereld bekendheid te geven. Begin nu met geld in te zamelen voor je goede doel en bereik ook je doel.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website