WhyDonate logo

Wat is Vastgoed Crowdfunding en Hoe kun je via Online Vastgoed Crowdfunding geld inzamelen?

Wat is Vastgoed Crowdfunding en Hoe kun je via Online Vastgoed Crowdfunding geld inzamelen?

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Wat is Vastgoed Crowdfunding?

Wanneer in de vastgoedsector een projectontwikkelaar financiering nodig heeft voor de aankoop of de renovatie van een pand en geen door de bank goedgekeurde lening kan krijgen, is het grote publiek toch geneigd om te investeren in vastgoed.

Via crowdfunding Vastgoed Nederland kunnen particuliere investeerders met weinig tot geen investering vooraf aan de slag in de wereld van verhuur en vastgoedeigenaren. Deze vorm van online investeren of ook wel matching capital genoemd is ook gunstig voor investeerders, die hun financiële bezit willen opbouwen of laten groeien. Er zijn verschillende websites zoals bijvoorbeeld die van Max Crowdfund waarop mensen kunnen deelnemen aan vastgoed via crowdfunding voor ontwikkeling rendement.

Klaar om je vastgoedproject te lanceren? Begin vandaag nog met crowdfunding en breng je visie tot leven!


Is vastgoed crowdfunding een goede investering?

Particuliere investeerders met belangen in zakelijk vastgoed kunnen financiële steun aan investeringen in vastgoed verstrekken. Dit soort investeerders kan dan profiteren van verschillende mogelijkheden in de commerciële of residentiële sector. Sommige daarvan zoals bijvoorbeeld het Max Crowdfund Platform of Collin Crowdfund omvatten de ontwikkeling van nieuwe kantoor- of woonruimtes, maar ook bijvoorbeeld gedeeltelijke eigendom van een bestaand pand of een gedeelde investering in een aantal projecten.

Er zijn verschillende redenen waarom een investeerder geïnteresseerd kunnen zijn in het verkennen en het financieren van vastgoed in bepaalde gebieden. Door gedeelde financiën en hoofdelijke aansprakelijkheid kunnen investeerders zoals bijvoorbeeld Max Crowdfund nu grotere vastgoedaankopen doen dan ze normaal gesproken zouden kunnen doen.

In tegenstelling tot gebruikelijke investeerders, die meestal een persoonlijke garantie voor leningen eisen, stelt deze vorm van eigendom particulieren in staat om deel te nemen aan de vastgoedmarkt zonder zelf voor onderhoud en beheer te hoeven zorgen.

Wanneer meerdere groepen belanghebbenden bij het eigendom betrokken zijn, vermindert dat ook de risico’s. Met de mogelijkheid om zowel woningen als commercieel vastgoed te kunnen bezitten, kan een investeerder het bezit van activa spreiden.


Voor- en nadelen van vastgoed crowdfunding

Voordat je investeert in een vastgoedobject via een zakelijke crowdfundingplatform of bijvoorbeeld Max Crowdfund, is het belangrijk om de verschillende voor- en nadelen van het financieren ervan in overweging te nemen en een intensieve screening uit te voeren.

Voordelen van vastgoed crowdfunding

  • Met dit soort investeringen kunnen mensen met een klein bedrag beginnen. Het biedt hen ook talloze mogelijkheden om hun vermogen te laten groeien of een beroep te doen op regionaal werkende crowdfund coaches.
  • Onroerend goed is de afgelopen jaren een goede activaklasse gebleken om je tegen inflatie te beschermen.
  • Via crowdfunding vastgoed kun je een gevestigd of een nieuw bedrijf met behulp van innovatieve ideeën ondersteunen.
  • Veel van de gebruikelijke zorgen die verhuurders en eigenaren van onroerend goed hebben over het investeren in bedrijfsvastgoed zijn doorgaans aan het eind van het project opgelost.
  • Het proces van onroerend goed crowdfunding is bovendien beter dan traditionele vastgoeddeals.
  • Ondanks de recessie heeft investeren in vastgoed een stabiel rendement op kunnen leveren, omdat het nog steeds huurinkomsten kan opleveren.
  • Met vastgoed crowdfunding heb je gemakkelijk toegang tot een verscheidenheid aan professioneel beheerde investeringen in verschillende landen. Je kunt al binnen een paar minuten en met honderd euro aan de slag.

Nadelen van het investeren in vastgoed

  • Mislukking kan verwoestend zijn vanwege de publiciteit die campagnes krijgen door media en marketing en het kan de investerings- of vastgoedportefeuille aantasten.
  • Sommige investeringsmogelijkheden werken niet met crowdfunding vastgoed. Dit betekent dat je als investeerder misschien niet die grote bedragen kunt krijgen, die je nodig hebt om het project tot een goed einde te brengen.
  • Je kunt alleen investeren via het crowdfunding platform van een bedrijf en in tegenstelling tot WhyDonate hebben de meeste vastgoed crowdfunding platforms de bevoegdheid om alle beslissingen over het project te nemen.
  • Ondanks de inspanningen van platforms om oplichting te voorkomen, blijft crowdfunding nog steeds een riskante onderneming. Het is belangrijk dat een projectontwikkelaar of vastgoedondernemingen gedegen onderzoek doet voordat ze projecten of kleine campagnes gaan financieren.
  • Soms kunnen de hoge platformkosten van veel fondsenwervende platforms je doen twijfelen aan je beslissingen.
  • Als de aandelen niet in waarde stijgen en het bedrijf geen winst maakt, dan is het rendement op de investeringen of het vastgoedproject niet gegarandeerd.

Crowdfunding Vastgoed


Enkele opmerkelijke vastgoed crowdfunding platforms in Europa en het Verenigd Koninkrijk

Er zijn veel platforms die inspelen op de behoeften van investeerders in vastgoed. Het kan moeilijk zijn om te kiezen met welke je in zee moet gaan vanwege de verscheidenheid aan opties. Eén van de meest voorkomende concepten, die deze platforms gebruiken is het bundelen van fondsen en gebruikmaken van een groot netwerk. Elk heeft echter zijn eigen unieke aanpak waar je potentiële investeerders kunt vinden voor je vastgoedprojecten.

1. WhyDonate

Eén van de beste platforms voor liefdadigheidsorganisaties en particulieren in Europa is WhyDonate. Het stelt mensen in staat om in contact te komen met potentiële donateurs en fondsen te werven. De lage kostenstructuur en gratis registratie maken het de meest betaalbare optie voor commerciële vastgoedprojecten. Bovendien kan de onmiddellijke uitbetalingsoptie van WhyDonate een echte impuls aan investeringsmogelijkheden geven.

In tegenstelling tot andere platforms kunnen vastgoedprofessionals via WhyDonate snel en eenvoudig een fondsenwervingspagina aanmaken. Ze kunnen er ook berichten mee versturen en hun campagne op de sociale media delen.

De meeste Europese landen vertrouwen op WhyDonate vanwege de eenvoudige, kosteneffectieve en directe aanpak, waardoor het voor iedereen een ideale keuze is. Start hier dus je vastgoed crowding campagne!

2. Crowdestate

Crowdestate staat bekend om zijn investeringen in commercieel vastgoed. Door relaties met vastgoedontwikkelaars is Crowdestate in staat om een grote verscheidenheid aan off-market investeringen te vinden.

Hun proces is zeer grondig en stelt het platform in staat om de meest winstgevende investeringsmogelijkheden te identificeren. Ook al is het niet helemaal gratis, Crowdestate biedt geaccrediteerde investeerders ook een investering met een laag risico van slechts 100 euro.

3. Crowdpartners

Crowdpartners is één van de vastgoed crowdfunding platforms via welke geaccrediteerde investeerders gemakkelijk toegang hebben tot een breed scala aan financieringsmogelijkheden voor kleine en middelgrote bedrijven. Het vastgoedinvesteringsplatform biedt ook vastgoedprojecten aan via haar dochteronderneming Crowdbricks.

Door zijn bemiddeling wil Crowdpartners een passende en kosteneffectieve financieringsoplossing bieden. Crowdpartners staat voornamelijk onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

4. All4Funding

All4Funding is een klein platform dat een beter alternatief wil bieden voor de traditionele banken door te investeren in vastgoed en bedrijven. Het platform wil hun vastgoedprojecthouders een hoogwaardige service bieden en een betere kans om met een minimale investering een hogere rente te behalen.

Door zijn uitgebreide kennis van vastgoedfinanciering staat het platform bekend om zijn flexibiliteit en snelheid en is het ook zeer gastvrij voor ondernemers, die financiering nodig hebben.

5. CrowdProperty

CrowdProperty is één van de Britse vastgoedbeleggingsplatforms die professionals in vastgoed voorziet van kortlopende leningen met een minimale investering van £500. Deze leningen worden gedekt door first-charge security, wat betekent dat investeerders de eersten zijn die worden terugbetaald zodra het vastgoed is verkocht.

CrowdProperty is opgericht om de fundamentele problemen van vastgoedprofessionals op te lossen. Het platform voorziet investeerders van snelle en gemakkelijke financiering terwijl het tegemoet komt aan de vraag naar residentieel vastgoed van hoge kwaliteit.

Vastgoed Crowdfunding


Vastgoed Crowdfunding FAQ’s

 

Hoe werkt Crowdfunding voor Vastgoed in Nederland?

Crowdfunding voor vastgoed in Nederland houdt in dat kleine bijdragen van meerdere investeerders worden samengevoegd om vastgoedontwikkeling of -projecten te financieren. Investeerders krijgen rendement op basis van het succes van het project, en platforms vergemakkelijken deze investeringen, waardoor individuen kunnen deelnemen aan de vastgoedmarkt.

Is Crowdfunding voor Vastgoed Gereguleerd in Nederland?

Ja, crowdfunding-platforms in Nederland vallen onder financiële regelgeving en toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Dit zorgt voor bescherming van investeerders en transparantie in crowdfunding-transacties.

Welke soorten Vastgoed Projecten worden Doorgaans Gefinancierd via Crowdfunding in Nederland?

Crowdfunding in de Nederlandse vastgoedsector kan verschillende projecten ondersteunen, zoals de ontwikkeling van woningen, commercieel vastgoed, renovaties en zelfs duurzame bouwinitiatieven. Investeerders kunnen kiezen uit een scala aan projecten op basis van hun interesse en risicobereidheid.

Kan iedereen Investeren in Crowdfunding voor Vastgoed Projecten in Nederland?

Ja, crowdfunding voor vastgoedplatforms staan doorgaans open voor zowel geaccrediteerde als niet-geaccrediteerde investeerders. Geaccrediteerde investeerders hebben mogelijk toegang tot een breder scala aan mogelijkheden, maar ook niet-geaccrediteerde investeerders kunnen deelnemen aan veel projecten, zij het met bepaalde investeringslimieten.

Wat zijn de Potentiële Risico’s Verbonden aan Crowdfunding voor Vastgoed Investeringen in Nederland?

Net als bij elke investering zijn er inherente risico’s verbonden aan crowdfunding voor vastgoed. Deze risico’s kunnen onder meer projectvertragingen, marktfluctuaties en mogelijke verliezen omvatten als een project niet presteert zoals verwacht. Het is essentieel dat investeerders grondig onderzoek doen en hun risicotolerantie evalueren voordat ze investeren.


Conclusie

Eén van de populairste manieren om je vermogen te diversifiëren is door middel van vastgoed crowdfunding. Hiermee kunnen particulieren en groepen hun geld bundelen om vastgoed aan te kopen. Het is een geweldige manier om je spreiding en zichtbaarheid op de markt te vergroten.

In Europa is vastgoed crowdfunding relatief nieuw, hoewel het binnen het Verenigd Koninkrijk behoorlijk populaire manier van financiering is. Met dit soort investeringen kunnen mensen tegen lage kosten hun deelname aan de vastgoedmarkt vergroten.

Vanwege het toenemende aantal voorschriften hebben veel vastgoed crowdfunding platforms hun activiteiten en financiering gesloten. Er zijn echter in Europa nog veel platforms die succesvol opereren en je kunt dit blog raadplegen om te beginnen met je vastgoed crowdfunding-reis.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter