WhyDonate logo

5 Beste Werkwijzen om de Loyaliteit van Donateurs te Behouden

donor-loyaliteit-verhogen

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Wat zijn Loyaliteits Programma’s voor Donateurs van een Nonprofit organisatie?

Loyaliteits programma’s voor donateurs zijn strategieën om potentiële donateurs aan te trekken en het behoud van donateurs voor geldinzamelings campagnes te vergroten. Omdat steeds meer organisaties nadenken over hoe ze hun donateurs kunnen belonen en aanmoedigen, investeren veel organisaties nu in programma’s die zich richten op de loyaliteit van donateurs.

Alvorens een loyaliteitsprogramma voor donateurs in te voeren, moeten organisaties alle details kennen, zoals bijvoorbeeld hoe ze nieuwe donateurs kunnen vinden en de bestaande donateurs kunnen behouden.

Verhoog De Loyaliteit Van Donateurs Voor Jouw Doel – Begin Op WhyDonate.


Behoud van donateurs versus loyaliteit van donateurs

Hoewel zowel het behouden van donateurs als de loyaliteit van donateurs verschillend klinken, streven ze één ding na – namelijk het intact houden van de relatie met de donateur. Maar in plaats van je te richten op het behoud, moet je je richten op het belang van het behoud van een loyaal donateursbestand.

De reden hiervoor is dat, hoewel je misschien niet de volgende grote gift van hen zult krijgen, ze nog steeds belangrijk zijn voor je organisatie. Ze laten zien dat je om hen geeft en dat je je inzet voor hun blijvende steun.

Donor loyaliteit


Hoe bouw je een relatie met donateurs op?

5 manieren om de loyaliteit van donateurs te vergroten

Eén van de belangrijkste factoren waar een non-profitorganisatie rekening mee moet houden als het gaat om het opbouwen van zijn donateurstrouw is het behandelen van elke individuele donateur als een persoon. Hierdoor zullen ze zich gewaardeerd en opgenomen voelen in de organisatie.

Daardoor raken ze meer betrokken en gemotiveerd om te geven. Naast trouw aan de organisatie zijn donateurs die vrijwilligers en pleitbezorgers zijn ook eerder geneigd lang bij de organisatie te blijven.

1. Onderhoud goede banden met donateurs

Inzicht in het doel van je donateurs is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat ze aan je organisatie blijven geven. De meesten geven om verschillende redenen, zoals hun passie voor het goede doel of voor algemene filantropische activiteiten. Als je deze waarden goed begrijpt, kun je inspelen op hun behoeften en zorgen dat ze blijven terugkomen.

Het is belangrijk om je donateurs updates over online donaties te geven en hoe hun bijdrage enig verschil heeft gemaakt. Het onderhouden van een hechte relatie met je bestaande donateurs moet het belangrijkste motto voor alle strategieën voor het werven van middelen door organisaties zijn. Fondsenwervers moeten hun donateurs uitgebreid opvolgen om hun dankbaarheid voor de bijdragen van hun donateurs te tonen.

Donorrelaties

2. Het belang van de betrokkenheid van donateurs

Om de loyaliteit van donateurs te vergroten, is de betrokkenheid van de donateurs absoluut noodzakelijk. Organisaties moeten een sterke relatie met hun donateurs opbouwen om ervoor te zorgen dat ze echt geïnteresseerd zijn in het succes van je organisatie. Hierdoor zullen ze meer geld geven en meer betrokken raken bij de activiteiten van de organisatie.

Er moeten loyaliteitsprogramma’s en online software voor donateurs worden geïntroduceerd waar zowel de organisatie als de donateurs baat bij hebben. Een loyaliteitsprogramma voor donateurs is een echte game changer voor non profits en een effectieve manier voor eersteklas dienstverlening aan de donateurs, inclusief alle activiteiten, communicatie per e mail en gegevens over toekomstige campagnes.

Begrijp de demografie van je donateurs voor het behoud van donateurs. Oudere donateurs geven bijvoorbeeld eerder online donaties, terwijl jongere donateurs eerder meerdere organisaties steunen. Er zijn ook verschillende redenen waarom mensen van diverse generaties geven.

Organisaties moeten van tijd tot tijd interactieve fondsenwervende evenementen organiseren, zodat de donateurs belangstelling krijgen voor de ingewikkelde onderwerpen, die met de organisatie te maken hebben.

3. Duidelijke communicatie is het belangrijkste

Voor een succesvolle binding met donateurs is het, of het nu gaat om bestaande donateurs, terugkerende donaties van donateurs of een online donatie van potentiële donateurs, noodzakelijk om duidelijk met alle trouwe donateurs te communiceren. Voor iemand die de tijd neemt om de motivatie van een organisatie te bekijken en zijn zuurverdiende geld bijdraagt zonder vragen te stellen, zou het een verplichting voor non profits moeten zijn om volledige duidelijkheid te geven over hoe hun donaties zullen worden gebruikt.

Organisaties zouden regelmatig telefoongesprekken met hun donateurs moeten voeren om hun belangen te begrijpen en hen te begeleiden als ze vragen hebben. Evenzo moeten follow-up e-mailmarketing en nieuwsbrieven over komende evenementen of eventuele vakantieactiviteiten vooraf worden meegedeeld om een optimale donateurstrouw te bevorderen.

Naast conventionele communicatie zoals bijvoorbeeld e-mailmarketing zijn er ook social media platforms waar je je eerdere donateurs en trouwe achterban kunt betrekken bij diverse leuke activiteiten. Social media heeft een breed publiek en het kan veel toekomstige donaties voor een non profit beïnvloeden.

Dus maak je website, je klantenservice en je online donatiepagina’s van je non profit volledig uitgerust met trending tools zoals donatieformulieren en QR-codes om in het spel te blijven.

4. Gebruik softwareprogramma’s voor donatiebeheer

Software voor donatiebeheer is een tool waarmee middelgrote non profitorganisaties of een goed doel hun donaties en hun relatie met hun achterban kunnen beheren. Het kan hen helpen hun donaties bij te houden en kan helpen bij het segmenteren van donateurs.

Het is elementair om een goede donateursdatabase te onderhouden met behulp van software voor donatiebeheer. Non profits kunnen dan gemakkelijk alle details met betrekking tot hun donaties op één plaats inzien. De software helpt hen hun relatie met hun donateurs te verbeteren en hun fondsenwervende activiteiten en gepersonaliseerde e mails bij te houden.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van software voor donatiebeheer voor een kleine non profitorganisatie is dat het door één persoon gebruikt kan worden met een beperkt aantal handelingen. Hierdoor zijn er geen meerdere mensen nodig om een goede database met een mooie donateurservaring te onderhouden. Bovendien kan de software worden gebruikt om alle details met betrekking tot een bepaalde transactie of een bepaalde donateur bij te houden. Met behulp van dit soort tools kun je donateurs behouden zonder die hectische werkdruk.

Donorbehoud

5. Druk altijd, maar dan ook altijd je dankbaarheid namens de non profitorganisatie uit

Bij peer to peer crowdfunding helpen mensen elkaar in tijden van nood. Er zijn verschillende situaties waarin mensen financiële hulp nodig hebben, zoals bij een doodswens of een levensbedreigende ziekte. Er zijn ook individuen die hulp nodig hebben bij hun startende onderneming of opleiding.

Je aanpak bij peer to peer fondsenwerving kan ook de ethiek van groeiende nonprofit organisaties weerspiegelen. Eén van de belangrijkste factoren, die je kunt overwegen als het gaat om het uiten van dankbaarheid, is hoe je je waardering aan je donateurs kunt tonen. Wees alle donateurs dankbaar voor het geven van hun waardevolle tijd en hun gulle bijdragen voor welk doel dan ook.

Het opbouwen van donateursloyaliteit is een essentiële stap voor alle middelgrote non profitorganisaties en het moet zowel verstandig als slim gebeuren.

Zoek een sjabloon voor een bedankbrief zodat je geen woorden tekort komt als je de groeten aan je trouwe donateurs doet.

Verhoog de loyaliteit van donateurs


Tot slot

Hoewel het vinden van donateurs in moeilijke tijden overweldigend is, is het ook essentieel om ervoor te zorgen dat de mensen, die je geld geven, nog steeds je doel steunen en bij je terugkomen voor terugkerende donaties. Voordat je een fondsenwervingscampagne begint, moet je ervoor zorgen dat je geen misbruik van hun vrijgevigheid maakt.

Als toonaangevend online fondsenwervingsplatform weet WhyDonate hoe belangrijk het is om de beste fondsenwervingservaring te hebben. Daarom hebben we de beste software gekozen, die je in staat stellen om je donaties te beheren. Met behulp van dit platform kun je gemakkelijk de ideale potentiële donateurs voor jouw doel vinden en constant contact onderhouden. Het is ook belangrijk om je donateurs het nodige respect en duidelijkheid te geven.

Om een naadloze crowdfunding ervaring of een online fondsenwerving te hebben, zit WhyDonate vol met geweldige fondsenwervingsfuncties, die kleine non profitorganisaties kunnen helpen om hun loyaliteitsprogramma voor donateurs en andere online software perfect bij te houden.

Versterk Donateurrelaties En Start Met Vertrouwen Jouw Fondsenwerving Op WhyDonate.


Populaire veelgestelde vragen over het vergroten van de loyaliteit van donoren

 

Hoe bouw je een relatie op met donoren?

Het hebben van goede communicatie met donateurs kan de band tussen donateurs en organisaties versterken. Het omvat in feite regelmatige communicatie door op te volgen, eerlijke gesprekken te voeren over campagnes en hun donaties, responsief te zijn op hun vragen, en de donateurs te bedanken voor hun vriendelijke gebaren.

Wat zijn de doelstellingen van donateurrelaties?

Het doel van een strategie voor donateurrelaties is om huidige donateurs te behouden en aan te trekken, terwijl ook levenslange supporters worden gekweekt die jaarlijks geven om de missie van de organisatie te ondersteunen. Het helpt de verbinding tussen de organisatie en haar supporters te versterken.

Waarom is donateurloyaliteit belangrijk?

Donateurloyaliteit is belangrijk omdat het blijvende steun voor een non-profitorganisatie bevordert, wat leidt tot langdurige relaties met donateurs die waarschijnlijk regelmatig zullen bijdragen, hun giften in de loop van de tijd zullen verhogen, en zullen pleiten voor de zaak. Dit helpt uiteindelijk de organisatie om haar missie effectief en duurzaam te bereiken.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter