WhyDonate logo

Hoe kun je Doneren op Twitch? Hoe Donaties op Twitch in te Stellen

Hoe kun je Doneren op Twitch

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Wat is Twitch?

Om te begrijpen hoe je via Twitch donaties kun instellen, moet je begrijpen wat Twitch is en hoe het werkt. Twitch werd in 2011 opgericht en is een platform waarop mensen live videostreaming kunnen bekijken. Het biedt een verscheidenheid aan content, waaronder gaming, muziek en vraag- en antwoordsessies. Twitch heeft voor elk wat wils. Het begon aanvankelijk als een spin-off van Justin.TV en zijn belangrijkste prioriteit was toen gaming. In 2014 werd het door Amazon overgenomen.

Via Twitch kunnen gebruikers op een geweldige manier kennis nemen van nieuwe games en interactie met andere gamers aangaan. Het laat gebruikers ook hun favoriete gamers volgen. Net als sportfans kunnen mensen, die live videostreaming bekijken, de personen volgen die ze het leukst vinden. Daarnaast beschikt het over een sectie ‘In Real Life’ waar mensen, als de link correct werkt, hun dagelijkse levenservaringen kunnen livestreamen. Als je thuis vastzit en geen normale baan kunt uitvoeren, is dit misschien wel een optie voor mensen, die via een legitieme service geld willen verdienen met streamen.

Of je nu een kijker of een streamer bent, het aanmaken van een account voor het streamen is gratis. Je moet echter wel een account hebben om comments op het kanaal te kunnen leveren op streams of andere makers te kunnen volgen. Je kunt ook via Twitch een gif of een stream naar je vrienden verzenden.

Start nu met geld inzamelen! Klik hier om te beginnen met fondsenwerving

hoe te doneren op twitch


Diensten van de donatiepagina van Twitch

Een andere functie die Twitch biedt, is doneren aan goede doelen. Bij Twitch kunnen kijkers mensen in nood steunen. Twitch wil kijkers helpen om weloverwogen beslissingen te nemen als het gaat om het doneren aan goede doelen. Het biedt ook nuttige hulpbronnen voor makers, zodat ze creatief kunnen zijn met hun content en zo nodig donaties kunnen krijgen.

Voor Twitch streamers geldt dat veel van hen op Twitch aparte donatiepagina’s hebben, die kijkers gemakkelijk op hun kanalen kunnen vinden. Deze pagina’s bevatten links naar verschillende websites, campagnes en donatiepagina’s. Dus via Twitch kunnen Twitch streamers zonder enige derde partij gemakkelijk een liefdadigheidsactie voor hun kijkers opzetten en beheren. Hierdoor wordt de kans op verwarring geminimaliseerd.

Ook goed doel organisaties kunnen via streaming campagnes opzetten en om donaties vragen. Via de Twitch Charity tool kunnen kijkers geld doneren aan een goed doel naar keuze. Via Twitch donatie zorgen deze systemen ervoor dat het geld de juiste doeleinden dienen en ze bieden ook bonnen voor het fiscaal aftrekbare gedeelte. Andere vormen van fondsenwerving, zoals abonnementen, Bits en donaties, worden niet als liefdadigheid beschouwd en zijn dus niet fiscaal aftrekbaar.

Als antwoord op de financiële problemen van kleinere Twitch-streamers heeft het platform de ‘Twitch Bits’ geïntroduceerd, die in wezen de valuta van het bedrijf zijn. Twitch Bits zijn donaties op Twitch in echt geld, die via Amazon worden gedaan. Cheer, aan de andere kant, is een versie van cryptocurrencies die visuele en audiowaarschuwingen ondersteunt. Gebruikers kunnen ook hun PayPal account koppelen om donaties te doen.

twitch donatie


Hoe kun je via Twitch donaties instellen

Stap 1 Word lid van de Twitch community door gebruikersnaam invoeren, e mailadres invoeren, afbeelding toevoegen en dan in te loggen of je aan te melden voor een Twitch account. Je kunt ook op een ander apparaat de mobiele app van Twitch downloaden.

Stap 2 Zoek en selecteer via het Discover-tabblad een goed doel dat je wilt steunen.

Stap 3 Om een campagne aan te kunnen maken, ga je naar de pagina voor het aanmaken van een campagne en klik je op het goede doel of de Twitch-streamer, die je wilt steunen. Je kunt dan de details bekijken of een doel instellen. Je kunt ook een afbeeldingspaneel toevoegen. Door panelen toe te voegen, wordt de functionaliteit van je kanaal aanzienlijk verbeterd. Je kijkers zullen het zeker leuk vinden om dan je kanaal te bezoeken.

Stap 4 – Om een doel in te stellen ga je naar het icoon ‘Bewerken’ en selecteer je het bedrag dat je wilt inzamelen. Je kunt het bedrag dat je wilt inzamelen op elk moment op je donatiepagina wijzigen maar het kan niet worden verlaagd.

Stap 5 – Bekijk de preview van je Twitch donatiepaneel en bekijk of je het uiterlijk goedkeurt.

Stap 6 – Om een campagne te starten ga je naar het Goede Doelen-gedeelte van je dashboard en klik je op de knop ‘Starten’. Er kan slechts één campagne tegelijk actief zijn en je ontvangt een bevestiging zodra deze is geactiveerd.

Stap 7 – Nu je inzamelingsactie is gestart, kun je ervoor kiezen om donaties aan goede doelen weer te geven en de donaties in je activiteiten-feed te bekijken.

Stap 8 – Je kunt nu je fondsenwervingscampagnes beheren door op de knop Opslaan te klikken. Op deze pagina kun je actieve, inactieve of conceptcampagnes instellen. Nu kun je je donatie-instellingen, donatielink of je kanaalpagina op Twitch aanpassen. Je kunt ook de details van elke campagne bekijken, zoals de naam, de datum van activering, het gestelde doel en het totaal opgehaalde bedrag.

Stap 9 – Als je een inzamelingsactie uit deze lijst wilt verwijderen, kun je dat doen door te klikken op de knop Verwijderen binnen de drie puntjes aan het eind van elke rij campagnes. Je kunt echter geen campagnes verwijderen, die al een geldbedrag hebben opgebracht.

Stap 10 – Je donateurs zijn belangrijk voor je organisatie en hen in het openbaar bedanken is een manier om hen te laten zien hoeveel je hen waardeert. Het tonen van dankbaarheid door een bericht schrijven zal een goede indruk maken en je helpen om bij toekomstige fondsenwervingscampagnes donaties te accepteren.


WhyDonate – een alternatief voor Twitch

Als je op zoek bent naar een handige tool waarmee donaties voor goede doelen kunnen worden ingezameld en geen fan bent van online streaming platforms, dan is WhyDonate één van de beste opties voor jou. Met WhyDonate, één van Europa’s toonaangevende platforms voor online fondsenwerving, kunnen particulieren en organisaties tegen een kleine vergoeding geld voor verschillende doelen, zoals gezondheidszorg, milieu, muziek en begrafenissen inzamelen.

WhyDonate is een crowdfunding platform dat een enorme database van meer dan 350.000 donateurs heeft en het platform brengt gebruikers geen extra kosten of platformkosten in rekening. Het gebruiksvriendelijke dashboard helpt fondsenwervers hun donaties bij te houden. Via WhyDonate kunnen gebruikers gemakkelijk hun eigen content aan de donatiepagina toevoegen en de branding aan verschillende vormen van fondsenwerving en e-mail campagnes aanpassen. Ze kunnen ook hun activiteiten en inkomsten via de mobiele app volgen.

Een inzamelingsactie starten via WhyDonate is enorm gemakkelijk en het biedt fondsenwervers ook een optie voor onmiddellijke uitbetaling door bijvoorbeeld hun PayPal account te koppelen, als ze hun donaties snel willen opnemen.

hoe donaties op twitch in te stellen


FAQ Over doneren op Twitch

Hoe doneer je via Twitch?

Je kunt via Twitch doneren door naar de stream van je favoriete creator te gaan en op de donatieknop te klikken. Volg de instructies om veilig en gemakkelijk bij te dragen aan hun content. Wil je zelf een inzamelingsactie starten? Maak een account aan op WhyDonate en start je eigen pagina om steun te verzamelen. Begin nu met het creëren van positieve impact!

Hoe geld te verdienen met Twitch?

Geld verdienen met Twitch kan op verschillende manieren, zoals abonnementen, donaties en advertentie-inkomsten. Vergroot je kans op succes door een loyaal publiek op te bouwen. Als je extra financiering nodig hebt, overweeg dan een WhyDonate-fundraisingpagina te starten. Betrek je community en geef ze de kans om bij te dragen aan jouw passie!

Wat kost een Twitch?

De kosten voor Twitch variëren afhankelijk van je behoeften en doelen. Twitch zelf is gratis te gebruiken, maar er zijn optionele kosten zoals abonnementen op kanalen, donaties aan streamers en eventuele kosten voor benodigde apparatuur. De totale kosten zijn dus flexibel en hangen af van individuele keuzes en voorkeuren.

Wat is affiliate Twitch?

Affiliate op Twitch is een programma waar contentmakers de kans krijgen om geld te verdienen door middel van hun streams. Twitch Affiliate biedt functies zoals het ontvangen van inkomsten uit abonnementen en bits, waardoor streamers hun passie kunnen omzetten in een bron van inkomsten. Het is een geweldige manier voor streamers om hun community te betrekken en te laten groeien.


Begin nu met donaties instellen

Met de mogelijkheid om je te abonneren op een donatiekanaal van Twitch of op grotere streamers zoals YouTube kunnen veel gebruikers nu genieten van diverse extraatjes zoals chats en emotes. Afhankelijk van de streamer waarop een kijker zich wil abonneren, kan dit ongeveer 3 tot 5 dollar kosten.

Maar in plaats daarvan is doneren via crowdfunding websites zoals WhyDonate behoorlijk kosteneffectief en je hebt direct veel meer goede doelen om uit te kiezen. Je kunt dus ofwel op de doneerknop van Twitch klikken om donaties via Twitch te doen of doneren via WhyDonate.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter