WhyDonate logo

Hoe een inzamelactie starten? De Beste 5 Tips

donatiepagina

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Hoe start je een inzamelingsactie, die anderen inspireert om te doneren? Tegenwoordig is het concept van een donatiepagina voor fondsenwerving één van de meest directe opties, die op websites voor fondsenwerving wordt gebruikt. Donatiepagina’s maken het starten van een campagne of een inzamelactie starten gemakkelijker en sneller. Het maakt het, samen met voor zichzelf sprekend beeldmateriaal, ook makkelijker om een duidelijk beeld van de inzamelingsactie te schetsen. Het biedt een optie om een donatiepagina te ontwerpen en die geheel volgens de keuzes van de gebruiker in te stellen.

Het Begint Bij Jou – Zet De Eerste Stap En Start Je Inzamelings Campagne.


Hoe start je een inzamelingsactie?

Door overzichtelijke webpagina’s te maken, kunnen gebruikers een duidelijk beeld van de inzamelactie krijgen zonder een ingewikkeld systeem te hoeven gebruiken. Dat is precies de reden waarom WhyDonate één van de beste crowdfundingplatforms van Europa voor succesvolle inzamelingsactie is omdat die hun gebruikers de meest soepele ervaring met een geld inzamelen starten biedt. Als het om een probleemloze actie om geld in te zamelen starten gaat, zal dit blog je laten zien hoe je bij WhyDonate gemakkelijk en snel een donatiepagina voor je doel kunt opzetten Omdat het een van de top 10 crowdfunding nederland is.

Set Up A Donation Page


Hoe start je een inzamelingsactie op WhyDonate?

1. Registreer je op WhyDonate 

Als je hier bent om je campagne te starten, moet je je eerst registreren om een inzamelactie te kunnen starten. WhyDonate rekent 0% platformkosten zodat alle gebruikers gratis aan hun crowdfundingsreis kunnen beginnen.

  • Meld je aan en en creëer je inloggegevens om een WhyDonate account aan te maken en te kunnen inloggen.
  • Klik om te beginnen op de knop Fondsenwerving om het proces te starten.

Set Up A Donation Page - Register


2. Invoergegevens

  • Voer je persoonlijke gegevens, je IBAN (International Bank Account Number) en de gegevens van je doel in. Het is essentieel om een inspirerende en actuele kop voor je inzamelingsactie te bedenken om het indrukwekkend te maken.
  • Zorg ervoor dat je een overtuigende en echte foto van je doel als omslagafbeelding toevoegt. Vergeet niet om afbeeldingen van goede kwaliteit en indien mogelijk ook bijschriften toe te voegen om extra duidelijkheid te verschaffen. Tegenwoordig voelen mensen zich vaker aangetrokken tot afbeeldingen dan tot tekst. De keus is echter aan jou.
  • Je kunt het streefbedrag voor je inzamelingsactie vermelden en als doel stellen dat je de donaties via WhyDonate wilt ontvangen. Dit geeft de donateurs een idee van jouw vereisten en een tijdslimiet kan de urgentie van de inzamelingsactie onderstrepen oorzaak en goede doelen.
  • Gebruikers kunnen de donatieformulieren bewerken en het donatiebedrag aanpassen zodat de potentiële donateur het direct kan zien. Vind de knop om je donatieformulier met de bovenstaande opties aan te passen.
  • Het is optioneel om social media accounts aan je inzamelingsactie toe te voegen. Gezien het feit dat social media een ander publiek heeft, dat veel aandacht trekt, kan het tot op zekere hoogte ook voordelen hebben om daar gevonden te worden.

Set Up A Donation Page - Input details


3. Vertel je verhaal

Het is essentieel om trouw te zijn aan jezelf en je potentiële donateurs te voorzien van feitelijke informatie en geweldige content. Het is jouw verhaal dat mensen ertoe aanzet om aan jouw doel bij te dragen. Wil je leuke actie ondernemen voor je doel dan is Fondsenwerving een leuke optie.

  • Vertel niet alleen jouw verhaal, maar laat de donateurs ook de realiteit zien. Je hebt de mogelijkheid om meer foto’s toe te voegen om je verhaal nog beter te kunnen beschrijven. Video’s zijn een andere manier van communiceren geworden omdat je de reden voor je inzamelactie zelf door middel van video’s kunt vertellen. Geloof het of niet, een persoonlijke aanpak kan echt een groot verschil voor je doel maken. Je kunt mensen met woorden, die direct uit jouw mond komen, inspireren om te doneeractie.
  • Houd je content kort en eenvoudig om meer mensen te bereiken, aangezien veel mensen liever geen lange lappen tekst lezen.
  • Als je een persoonlijke fondsenwerving creëert, laat je donateurs dan je levensveranderende ervaringen doormaken. Aan de andere kant, als je doel algemener is, laat dan zien hoe de inzamelingsactie acties verschil voor de samenleving kan maken. Ontrafel de uitdagingen en geweldige ervaring hoe groot de verandering is, die de specifieke inzamelingsactie voor de wereld kan brengen.
  • Het beantwoorden van deze vragen over hoe, waarom en wat kan eventuele twijfels wegnemen. En zoals we allemaal weten is eerlijkheid het beste beleid.

Set Up A Donation Page - Tell your story


4. Personaliseer je donatiepagina

Nu komt het leuke gedeelte. Je kunt met kleuren spelen en een donatiepagina opzetten, die uniek en aantrekkelijker is dan anderen.

  • Met de aanpassingsoptie kunnen gebruikers het kleurenpatroon van de donatiepagina wijzigen.
  • De door de gebruiker gekozen kleuren worden dan ook op het donatieformulier gebruikt en bovendien kunnen gebruikers ervoor kiezen om dezelfde aangepaste kleuren voor hun merkvoering op de e-mails te gebruiken.
  • Gebruikers kunnen ook het bericht voor de e-mails aanpassen, die naar de donateurs worden verzonden en kunnen er zelfs voor kiezen om het kleurenpatroon op de e-mails te veranderen.
  • De gebruiker kan niet alleen de kleurpatronen aanpassen maar ook zijn eigen logo’s voor de inzamelingsactie aan de e-mails toevoegen om de inzamelingsactie echt uniek te maken.

Set Up A Donation Page - Customize


5. Blijf updates en foto’s aan je donatiepagina toevoegen

Dit klinkt misschien niet zo belangrijk, maar het bijwerken van details voor je inzamelactie is gewoon eerlijk en respectvol naar het publiek zijn. Het is belangrijk om te begrijpen dat de donateurs zullen bijdragen aan een goed doel zonder er iets voor terug te vragen. Je zou ze tenminste kunnen laten weten hoe hun bijdrage wordt gebruikt goede doel en hoeveel verschil ze hebben gemaakt door dit kleine gebaar te tonen.

Je dankbaarheid tonen door dankjewel te zeggen is gewoon beleefd. En volgens ons is dankbaarheid tonen aan mensen, die je hebben geholpen toen je hulp nodig had, geen optie maar een noodzaak. Bij WhyDonate zien we vaak levensveranderende scenario’s en we kunnen niet genoeg benadrukken dat je dankbaar moet zijn voor de mensen, die de tijd nemen om te lezen, te begrijpen en te handelen om jou zoveel mogelijk te helpen.

Begin Jouw Impactreis Door Vandaag Nog Je Inzamelingscampagne Te Starten.

Set Up A Donation Page - Update fundraiser

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter