WhyDonate logo

10 Inzamelingsactie Ideeën voor natuurrampen

Inzamelingsactie Ideeën voor natuurrampen

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

De meeste mensen denken dat fondsenwerving gemakkelijk is. Men gaat ervan uit dat het om een geld inzamelen voor een bepaald doel gaat; hoe moeilijk kan dat zijn! Maar Inzamelingsactie is moeilijk, en het plannen van een succesvolle inzamelingsactie is het lastige gedeelte. En wanneer zich plotseling natuurrampen voordoen, waarop niemand is voorbereid, wordt het waanzinnig moeilijk om fondsen te werven voor de noodsituatie.

Mensen die met de ramp worden geconfronteerd, raken de weg kwijt in het proces van hoe geld inzamelen voor natuurrampen. Afgelopen jaren Inzamelingsactie voor natuurrampen is misschien niet gemakkelijk, maar we willen graag een aantal punten voor u opschrijven om u te helpen in geld inzamelen.

Help degenen die getroffen zijn door natuurrampen. Creëer een inzamelingsactie voor noodhulp over WhyDonate Now!

10 Inzamelingsactie Ideeën voor natuurrampen

1. Host een evenement –

Inzamelingsactie voor natuurrampen

Het idee om een evenement te organiseren goede doelen voor de slachtoffers van natuurrampen is waarschijnlijk een van de meest voor de hand liggende manieren om fondsen goede doelen werven. Bij dergelijke evenementen kunnen mensen zich fysiek verhouden tot het verlies dat het leven van mensen heeft veranderd als gevolg van de natuurramp.

Inzamelingsactie voor natuurrampen door het organiseren van een evenement kan de getroffen groep helpen om er weer bovenop te komen. Creëer een doel om genoeg geld in te zamelen waarmee gezond voedsel, rampenbestrijding en gezondheidszorg kan worden geboden aan de getroffenen.


2. Partner met plaatselijke organisatie –

Lokale goed doel hulp inroepen bij Inzamelingsactie voor natuurrampen kan echt nuttig zijn, omdat de lokale goede doelen organisaties hun diensten kunnen uitbreiden of adequate fondsen voor de situatie kunnen aanbieden. Soms helpen de organisaties bij het redden en herplaatsen van mensen en dieren van de getroffenen, zodat hun veiligheid gewaarborgd is volgende maand.

Door samen te werken met lokale bedrijven kunnen de slachtoffers donaties verzamelen om te overleven. Lokale organisaties kunnen ook erg beschermend zijn ten opzichte van hun eigen lokale situatie/bevolking, wat een pluspunt kan zijn voor het verkrijgen van donaties.

Lokale organisaties kunnen onmiddellijke hulp bieden voor zaken als onderdak en voedsel. Soms kunnen deze organisaties vrijwillig rampenhulp bieden aan de arme mensen.


3. Zoek contact met de lokale media –

Wanneer er iets groots gebeurt, hebben mensen de neiging de TV aan te zetten en willen ze er meer over weten uit de plaatselijke kranten. Daarom is het belangrijk om met de media over het rampscenario te praten, zodat zij er aandacht aan kunnen besteden, wat uiteindelijk de mensen zal helpen om geld inzamelt voor de zaak. Het effect van natuurrampen zoals orkanen en tsunami’s kan nog lange tijd na de ramp voelbaar zijn.

Media-aandacht kan het herstel vergemakkelijken omdat het donaties totale opbrengst van over de hele wereld kan aantrekken. De nadruk op Inzamelingsactie en vooruitgang kan de kijkers het idee geven dat zij in staat zijn de slachtoffers te helpen door zelfs de kleinste donatie te doen.

4. Sociale media voor natuurrampen –

Sociale media voor natuurrampen

Nu zelfs de jonge generatie actief is in de sociale media, richt zij zich tot een brede waaier van bevolkingsgroepen die graag nieuws uit alle hoeken van de wereld willen vernemen. En u zult verbaasd zijn te weten hoe vrijgevig de jonge generatie kan zijn. Het goede van sociale media is dat ze altijd actief zijn en de getroffen slachtoffers een kans geven om hun verhaal rechtstreeks aan de mensen te vertellen.

Vertel op Twitter en Facebook over het verlies als gevolg van natuurrampen en plaats daar links naar uw inzamelingsactie om donaties te aanvaarden. Zo kunt u een groot internationaal publiek bereiken. U kunt ook het woord over uw inzamelingsactie via sociale netwerken verspreiden om massaal geld in te zamelen voor uw goede doel.


5. Communautair Steunfonds voor Natuurrampen –

Aangezien de gemeenschappen plaatselijk zijn en praktisch aanwezig tijdens de rampen, kunnen zij helpen bij de fondsenwerving voor het verlies. Zij kunnen anderen helpen, ongeacht of de natuurramp hen persoonlijk heeft getroffen of niet. Gemeenschappen kunnen hulpprogramma’s sponsoren voor de getroffen groep en kunnen zorgen voor de levering van voedsel, schoon water en andere benodigdheden.

Communautair Steunfonds voor Natuurrampen

Zij kunnen ook vrijwilligers regelen om te helpen bij de rampenbestrijding. Gemeenschappen kunnen ook worden aangemoedigd door de voortgang van de lopende Inzamelingsactie en delen de informatie over de natuurramp voor meer donaties. Doe een beroep op uw gemeenschap om u te helpen bij de Inzamelingsactie.


6. Niet alleen geld –

Zamel donaties in door een donatiebox op te zetten waar u niet alleen donaties in de vorm van geld kunt aanvaarden, maar ook voor voedsel, kleding en medische kits. Deze benodigdheden en uitrusting kunnen onmiddellijk worden gebruikt.

Niet alleen geld

Accepteer zelfs speelgoed, want dat kan helpen om de ontroostbare kinderen te troosten, aangezien het herstel van dergelijke natuurrampen tijd kan kosten. Liefdadigheid betekent niet dat je geld moet doneren; alles wat de slachtoffers van de ramp kan helpen, is een goede donatie.


7. Regeringsfondsen –

Voor grote natuurrampen kunnen verzoeken om fondsen worden ingediend bij de regering. De regeringen houden altijd een provisiefonds aan voor dit soort natuurrampen, aangezien een deel van de bevolking zich geen verzekering kan veroorloven. Regeringen hebben vaak een beleid voor noodhulp bij rampen dat kan helpen bij de fondsenwerving goede doel voor natuurrampen.

In het geval van grote natuurrampen vinden regeringen hun eigen capaciteit om de rampen aan te pakken door een speciaal noodteam te sturen voor eventuele evacuatie en distributie van hulp. Regeringen regelen ook onmiddellijke hulpverlening voor de getroffenen van de natuurrampen.


8. Garageverkoop –

Niet alle garageverkopen zijn persoonlijk. Je kunt ook een garageverkoop organiseren om geld in te zamelen. Natuurrampen zoals bosbranden kunnen bijvoorbeeld niet direct mensen schaden, maar ze kunnen wel schade toebrengen aan dieren en het milieu, wat uiteindelijk schadelijk is voor de menselijke bevolking.

In dat geval kan de plaatselijke bevolking een garageverkoop organiseren om geld in te zamelen voor natuurrampen. In ruil voor de ongebruikte spullen kun je mensen vragen om geld te doneren met vermelding van het doel.


9. E-mail nieuwsbrieven –

Het kan geen kwaad om de ouderwetse manieren te proberen om fondsen te werven voor een goed doel. Fondsenwerving voor natuurrampen door middel van e-mails is misschien geen trendy manier, maar ze leveren wel snel resultaat op.

Tegenwoordig is het verzenden van e-mails makkelijker dan ooit dankzij professioneel ontworpen sjablonen, kopieer- en plakfuncties en andere gebruiksvriendelijke editors. Maak een geweldige en aantrekkelijke onderwerpregel in uw e-mail nieuwsbrieven waarin u het publiek een duidelijk beeld geeft van de bevolking van het getroffen gebied.

Fundraising for natural disasters - Newsletters


10. Fondsenwerving met WhyDonate –

Dit is een van de handigste manieren om geld in te zamelen voor rampenbestrijding. Als crowdfundingorganisatie richt WhyDonate zich tot een groot publiek en verzamelt het binnen een bepaalde tijd voldoende fondsen voor welk doel dan ook. En WhyDonate verwelkomt wereldwijde transacties, wat betekent dat je iedereen van overal ter wereld kunt helpen.

In plaats van te vertrouwen op een bijdrage van een zeer kleine groep vermogende sponsors of instellingen, maken succesvolle crowdfunders gebruik van de kracht van meerdere kleine donateurs.

Het gebruik van crowdfunding platforms zoals WhyDonate is een realistische keuze voor fondsenwerving bij natuurrampen. Dit komt omdat fondsenwervers geverifieerd zijn en duidelijkheid geven over de situatie. Daarnaast is WhyDonate transparant over de voortgang van fondsenwervers. In sommige gevallen helpen mensen uiteindelijk meerdere doelen in plaats van aan een specifiek doel te doneren.

Maak een verschil bij natuurrampen. Start vandaag nog uw inzamelingsactie voor noodhulp op WhyDonate!

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter