WhyDonate logo

Ideeën voor Inzamelingsacties voor de Gemeenschap | Verhoog de Donaties door 5 Snelle Inzamelingstechnieken voor de Gemeenschap te Gebruiken

Inzamelingsacties voor de Gemeenschap

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Tegenwoordig staat het internet vol met ideeën voor fondsenwerving en om dit soort processen te verbeteren. Als crowdfundingplatform kent WhyDonate de fijne kneepjes, die een inzamelingsactie vergt. Veel organisatiesystemen zijn ontworpen met in gedachten de meerderheid van de bevolking en bevatten daarom onbewuste vooroordelen. Maar er zijn ook gemeenschappen met een sterke ethiek, die iedereen samenbrengen door geld in te zamelen voor een bepaald doel en zich te houden aan allerlei soorten Inzamelingsactie voor de gemeenschap.

Laten we samenkomen voor de gemeenschap. Start vandaag nog uw inzamelings campagne op WhyDonate!


Wat is gemeenschaps fondsenwerving?

Men spreekt van gemeenschaps fondsenwerving wanneer een groep mensen, die een bepaald aantal overeenkomsten of overtuigingen delen, samenkomt om als gemeenschap of als sociale groep om één of meerdere redenen fondsen te gaan werven. Liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties doen dit meestal met behulp van gemeenschaps fondsenwerving of crowdfundingactiviteiten. Een gemeenschap is een goed voorbeeld van ‘samen staan we sterk’ om mensen samen te brengen om geld in te zamelen en te vechten voor een goed doel.

fondsenwerving voor de gemeenschap - WhyDonate


Wat zijn de trends op het gebied van inzamelingsacties voor de gemeenschap?

In de loop van de tijd zijn gemeenschappen sterker geworden door de opkomst van online crowdfundingplatforms en de escalatie van social media-tools. Vrijwilligers en supporters uit de gemeenschap hebben met succes de kunst van succesvolle fondsenwervingstrends vergaard door de digitale kant ervan te benutten. Maar het belangrijkste is dat de fondsenwerving door de gemeenschap is verbeterd door het organiseren van fondsenwervende evenementen en het promoten van hun campagnes om geld in te zamelen voor hun campagnes.

gemeenschap fondsenwerving


De beste ideeën voor inzamelingsacties voor de gemeenschap

Gemeenschappen leren voortdurend en passen zich altijd aan om te kunnen overleven en te kunnen gedijen. Door het hele jaar door talloze ideeën voor gemeenschapsinzamelingsacties te plannen en ook uit te voeren, kunnen gemeenschappen hun fondsenwervingsdoelen bereiken. Daarom hebben we, om je te helpen, enkele ideeën voor fondsenwerving voor de gemeenschap op een rijtje gezet, die je kunnen helpen als je geïnteresseerd bent in het starten van een inzamelingsactie voor welk doel dan ook.

1. Verkoop van zelfgemaakt gebak

Of het nu een speciale gelegenheid is of een normale dag, iedereen houdt van zoet of hartig gebak. Organiseer een verkoop van zelfgebakken producten zoals koekjes, cakes of croissants om voor je inzamelingsactie geld in te zamelen. Gemeenschappen kunnen ook contact opnemen met de plaatselijke bakker, die kan helpen bij het maken van heerlijk gebak. Maak de verpakking van de uitgestalde bakartikelen aantrekkelijk en kleurrijk voor kinderen, zodat je ook wat kleine kopers kunt aantrekken.

Een ander idee dat je kunt gebruiken bij inzamelingsacties met gebak, is het creëren van een doe-het-zelf-selfiepunt waar de kopers foto’s van de inzamelingsactie kunnen maken en de foto’s op de sociale media kunnen plaatsen. Mensen uit alle hoeken van de wereld kunnen dan het doel van de inzamelingsactie zien en doneren, zelfs als ze de producten niet kopen. Gemeenschappen kunnen de campagne via crowdfunding-websites starten en foto’s van de verkoop delen, zodat een grote groep mensen deel kan uitmaken van de actie.

gemeenschapsinzamelingsactie - Bak sale

2. Inzamelingsactie voor de gemeenschap tijdens de kerstperiode

De feestdagen zijn vreugdevolle momenten, en geloof het of niet, je kunt getuige zijn van meer donaties tijdens de feestdagen in vergelijking met de andere periodes van het jaar. Dat is de reden waarom het organiseren van een inzamelingsactie voor de gemeenschap tijdens de kerstperiode één van de meest sympathieke ideeën voor inzamelingsacties kan zijn. Je kunt zelf kiezen wat je wilt verkopen, afhankelijk van de tijd van het jaar. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de kerst kerstbomen en koekjes verkopen en zo donaties voor je goede doel inzamelen.

Je kunt ook wenskaarten, kostuums of wat maar ook verkopen of gewoon ervoor kiezen om een donatiebox op de toonbank zetten en mensen te vragen om zoveel mogelijk bij te dragen aan een doel, dat een enorm verschil in andere levens kan maken.

gemeenschapsinzamelingsactie - vakantieverkoop

3. Marathon inzamelingsactie

Het organiseren van een marathon is meestal een uitstekende optie voor gemeenschapsfondsenwerving. Marathon fondsenwerving is meestal een gezonde en leuke manier om een gemeenschap bij elkaar te brengen. Het opnemen van een doel in het evenement kan mensen nog dichter bij elkaar brengen omdat ze dan samen wat goeds kunnen verspreiden. Je kunt een voorlopig plan voor de marathon maken, zodat je meer mensen kunt bereiken.

Zorg voor versnaperingen, versieringen, goedgekeurde vergunningen, entertainment en bijpassende T-shirts voor de deelnemers. Houd de veiligheid van de mensen in gedachten en voer jouw campagne.

Vergeet niet te adverteren bij de lokale media, op de sociale media en op fondsenwervingsplatforms wat je evenement naar een hoger niveau kan tillen en je evenement tot een succes kan maken. Donateurs kunnen de tijd nemen om via crowdfunding een bijdrage te leveren of direct, als ze dat uitkomt.

4. Limonadekraam

Transformeer deze klassieke favoriete activiteit in iets dat de inzamelingscampagne van de gemeenschap echt kan dienen. Zet een leuke limonadekraam op waar vrijwilligers limonades kunnen verkopen, met mooie verhalen over de financiering van het goede doel. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden van goede kwaliteit gratis krijgt.

gemeenschapsfondsenwerving - limonadekraam

5. Planten van bomen

De ontbossing is een zorgwekkend probleem omdat het ons ecosysteem bedreigt. Het ontwrichte ecosysteem en de uitstoot van broeikasgassen hebben een grote impact op ons leven. Begin, indien mogelijk in samenwerking met lokale organisaties en/of scholen, je gemeenschapsprojecten door een aantal bomen te planten.

Zoek parken of bossen in de buurt om de missie te starten en roep de hulp in van lokale kwekerijen en vraag of ze wat planten kunnen doneren voor een vreedzame toekomst. Het is één van de meest betekenisvolle ideeën voor inzamelingsacties voor de gemeenschap omdat het niet alleen bedoeld is om geld in te zamelen voor de campagne, maar ook voor een beter milieu.

gemeenschapsfondsenwerving - Bomen planten


 Conclusie

Fondsenwerving via crowdfunding is tegenwoordig een van de voor de hand liggende mantra’s. Je kunt veel ideeën gebruiken om via crowdfundingcampagnes geld in te zamelen en deze campagnes zelfs promoten via sociale mediakanalen om een wereldwijd effect te hebben. Het gebruik van crowdfundingplatforms zoals WhyDonate kan zeer effectief zijn voor het opzetten van gemeenschapsprojecten en het hebben van liefdadigheidsinstellingen. Het hebben van deze online liefdadigheidsinstellingen kan een beeld geven van de echte gemeenschapsproblemen en iedereen kan overal ter wereld doneren.

We hebben hier slechts het topje van de ijsberg besproken en we hopen dat deze inzichten je verder kunnen brengen en dat je ze kunt toepassen op je activiteiten voor inzamelingsacties voor de gemeenschap

Sla de handen ineen voor een betere gemeenschap. Begin nu met fondsenwerving voor uw goede doel met WhyDonate.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter