WhyDonate logo

Missiestatement voor de Fondsenwerving van een Non Profit

Missiestatement voor de Fondsenwerving

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Als het gaat om een zinvolle missiestatement voor nonprofit organisaties en goede doelen te definiëren kan het best moeilijk zijn om de ware visie en de doelstelling van een organisatie te verwoorden. Het hebben van het juiste missiestatement en een goede voorbereiding kan helpen om de organisatie een sterke basis te geven. In de context van een missiestatement voor een nonprofit organisatie, moet het een positieve impact weerspiegelen, evenals de doelstelling van de organisatie. Een goed ontworpen en consistente missiestatement voor een nonprofit of goede doelen kan ook helpen om een sterk gevoel van goed doel en vertrouwen te creëren om potentiële donateurs aan te trekken.

Creëer Jouw Missiestatement En Start Jouw Fondsenwerving straject Op WhyDonate.

Wat is een Missiestatement?

Een missiestatement is een verklaring waarin de grondslag en het werkelijke doel van de organisatie of goede doelen worden beschreven. Het missiestatement geeft meestal op een korte en een eenvoudige manier de missie en het doel van de organisatie weer. Voor nonprofit organisaties en goede doelen is het belangrijk om eenvoudig alle goed doel activiteiten aan het doelpubliek over te brengen. Daarom kan een missiestatement van een nonprofit één van de beste manieren zijn om door middel van één enkele zin transparant over haar ethiek en behoeften te zijn.


Hoe schrijf je een missiestatement voor een goed doel?

Een goed missiestatement dient als kader voor de strategie van je organisatie en kan je helpen bij het begeleiden van verschillende activiteiten en een bestand van donateurs opbouwen. Het kan je ook helpen prioriteiten te stellen voor wat voor jou belangrijk is. Dus hier zijn enkele punten om te onthouden bij het opstellen van een missiestatement voor nonprofit organisaties.

 1. Toegankelijk en overzichtelijk

Zorg ervoor dat het missiestatement op een eenvoudige manier het enige doel van de nonprofit perfect weergeeft. Het moet de organisatie als geheel vertegenwoordigen. Met andere woorden, zet gewoon de belangrijkste focus van de nonprofit of de stichting in een paar eenvoudige regels. Zorg voor een duidelijk en informatief missiestatement zonder te overdrijven.

2. Samenkomen is een begin

Het is erg belangrijk om door middel van het missiestatement de teamgeest te verwoorden. Het is immers de toewijding van de werknemers en de vrijwilligers van de nonprofit, die laat zien hoe gepassioneerd ze zijn over wat ze doen. Dus het tonen van de eensgezindheid van de organisatie kan voor missiestatements van nonprofit organisaties echt impact hebben.

3. Motiveer en maak het verschil

Het enige doel van het missiestatement van een organisatie is om mensen te laten weten wat zij doen en om hen aan te moedigen zodat zij zich bij de organisatie aansluiten om vooruitgang te kunnen boeken. Daarom is de motivatie en betrokkenheid zeer belangrijk om mensen en terugkerende donateurs aan boord te krijgen voor een goed doel. Sta gewoon voor wie je bent en waarom jij een bijdrage voor een betere wereld levert. Vragen beantwoorden en mensen welkom heten om deel te nemen aan het proces is noodzakelijk en kan echt het verschil maken bij het inzamelen.

Missieverklaring voor fondsenwerving


Wat zijn de beste voorbeelden van missiestatements in Europa?

1. UNESCO (Frankrijk)

De Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) is wijd en zijd bekend voor het bevorderen van vrede en veiligheid in de wereld door middel van onderwijs en culturele activiteiten.

De missie van UNESCO is bij te dragen aan de opbouw van een cultuur van vrede, de uitroeiing van armoede, duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog door middel van onderwijs, wetenschappen, cultuur, communicatie en informatie.

2. War Child Holland (Nederland)

War Child is een nonprofit organisatie, die zich inzet om kinderen te helpen bij het verwerken van oorlogservaringen.

War Child werkt uitsluitend aan het verbeteren van de veerkracht en het welzijn van kinderen die te maken met geweld en gewapende conflicten hebben. Wij zetten kinderen in hun kracht bij alles wat we doen. Wij werken aan het ontketenen van hun innerlijke kracht door middel van onze creatieve en betrokken aanpak. Wij bieden essentiële kinderbescherming, onderwijs en psychosociale ondersteuning.

3. Deutsche Aidshlife (Duitsland)

Deutsche Aidshlife is een nonprofit organisatie, die samenwerkt om hiv/aids in Duitsland te voorkomen en de gezondheid van mensen met hiv/aids te bevorderen.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat niet alleen de samenleving als geheel maar ook elk individu in staat is om op een geïnformeerde, zelfbepaalde en verantwoordelijke manier met de risico’s van hiv/aids, hepatitis en andere seksueel overdraagbare en drugsgerelateerde infecties om te gaan. Dit betekent concreet: mensen mondiger maken en hen in staat stellen om zichzelf en anderen in zoveel mogelijk situaties te kunnen en willen beschermen.

4. Dianova (Spanje)

Het doel van Dianova is om mensen bij verschillende sociale uitdagingen zoals armoede, geweld en een verslaving overwinnen te steunen. Door middel van haar programma’s wil de organisatie mensen de nodige ondersteuning bieden om op verschillende manieren hun doelen te bereiken.

Het ontwikkelen van initiatieven en programma’s met als doel het bevorderen van persoonlijke zelfredzaamheid en sociale vooruitgang.

5. Médecins du Monde (Frankrijk)

Médecins du monde, ook wel bekend als Dokters van de Wereld, wil zich inzetten voor het universele recht op gezondheid en dan vooral voor de kwetsbare groepen, die bij de reguliere zorg vaak uit de boot vallen. De organisatie is opgericht in Frankrijk en heeft zich over de hele wereld verspreid naar 64 andere landen om medische noodhulp en langdurige zorg aan mensen, die daar behoefte aan hebben, te verlenen.

Dokters van de Wereld (Médecins du Monde) is een onafhankelijke internationale vrijwilligersbeweging die in binnen- en buitenland actief is. Door middel van innovatieve medische programma’s en empirisch onderbouwde crowdfunding stellen wij uitgesloten mensen en gemeenschappen in staat om hun recht op gezondheid op te eisen en vechten wij voor een universele toegang tot de gezondheidszorg.

Missie van fondsenwerving voor non-profitorganisaties

Begin nu met het opstellen van een missiestatement voor een Nonprofit

Het bijhouden van herzieningen in het missiestatement is natuurlijk net zo belangrijk als het schrijven van het missiestatement zelf. Dus niet alleen schrijven en dan ermee stoppen. Blijf nadenken over meer mogelijkheden en overweeg om steeds mee verbeteringen aan te brengen. Via WhyDonate kunnen nonprofit organisaties mensen bereiken en geld inzamelen voor hun waardevolle campagnes.

Want de missie van WhyDonate is om goed doel instellingen en individuen te versterken door het verstrekken van gratis fondsenwerving en crowdfunding om hun dromen waar te maken.

Wees creatief en inzichtelijk. Begin nu met het schrijven van een missiestatement voor de inzamelingsacties van een nonprofit organisatie!

Versterk Jouw Doel Met Een Duidelijk Missiestatement – Begin Vandaag Nog Met Fondsenwerving Op WhyDonate.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter