WhyDonate logo

Pinterest voor Non-Profitorganisaties: Ideeën om je Creativiteit voor Goed Doel Activiteiten te Vergroten

Pinterest voor Non-Profitorganisaties

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Wat is Pinterest?

Pinterest is een visuele zoekmachine waar iedereen gemakkelijk afbeeldingen of vergelijkbare ideeën die nu populair zijn, kan delen of verzamelen. Het laat mensen visueel de verzamelingen van andere gebruikers verkennen en nieuwe interesses ontdekken. Door het concept van visuele oriëntatie kunnen gebruikers hun interesses, vergelijkbare ideeën die nu populair zijn en tips, die interessant zijn, met andere mensen delen. Het sociale netwerk richt zich via het bord van Pinterest ook op de nieuwste trends en vergelijkbare ideeën.

Technisch gezien is Pinterest geen groot social media platform met volgers, maar eerder dus een visuele zoekmachine. Volgers uploaden vaak content of een pin via Pinterest, dat prioriteit geeft aan het opslaan en het delen van links. Een van de belangrijkste factoren, die je kunt overwegen bij het maken van content voor Pinterest, is ervoor te zorgen dat deze visueel aantrekkelijk is zodat je hoger in de zoekmachines scoort en voor een groter publiek zichtbaar bent.

Wil je een inzamelingsactie maken? Begin nu met WhyDonate

Pinterest voor non-profitorganisaties


Hoe kun je Pinterest voor Non-Profitorganisaties Gebruiken?

Volgens de gegevens van Pinterest is het het snelst groeiende platform geworden om online content en vergelijkbare ideeën, die nu populair zijn, te delen. Dit laat zien dat bedrijven hun bereik buiten de traditionele social media kanalen moeten uitbreiden. Non-profitorganisaties kunnen door gebruik te maken van de groeiende populariteit van het platform ideale gebruikers van Pinterest zijn en van deze kans profiteren om potentiële donateurs te vinden.

Veel non-profitorganisaties zien goede resultaten door Pinterest te gebruiken voor goede doelen en om de interactie met hun volgers aan te gaan. Met behulp van een Pinterest account kan een non profitorganisatie visuele media maken, die gebruikt kan worden om hun inzamelingsacties overal in de wereld te promoten. Voorbeelden hiervan zijn kleurrijke infographics en visuele media, die speciale evenementen promoten en bekendheid geven aan de webpagina’s van nonprofits en ideeën die nu populair zijn.

  • Maak het perfecte Pinterest profiel

Je kunt eenvoudig beginnen met Pinterest door je aan te melden voor het platform en voor je non profitorganisatie een zakelijke pagina aan te maken. Je kunt dan beginnen met het pinnen van onderwerpen waarin je volgers geïnteresseerd zijn. Een van de makkelijkste manieren om dit te doen is door een paar pins aan te maken, die op specifieke onderwerpen zijn gericht.

Je kunt meerdere borden aanmaken, die gericht zijn op je missie en de oplossingen waaraan je werkt. Je kunt de tools van Pinterest gebruiken om een knop aan je browser toe te voegen waarmee je alles op deze borden kunt pinnen. Om te beginnen met het maken van een bord ga je naar de Pinterest-app en klik je op de knop Pin It. Je kunt dan de afbeelding van de webpagina selecteren, die je de link of pin wilt laten voorstellen. Nadat je je borden hebt aangemaakt, volg je zoveel mogelijk mensen op de site. Hieronder vallen mensen die je kent en voor een deel mensen die bijdragen aan je missie. Je kunt ook opmerkingen aan je pin toevoegen zodat mensen weten dat ze reacties kunnen achterlaten.

  • Contentstrategie voor het doelpubliek

Content is koning wordt vaak terecht gezegd omdat het hebben van overtuigende inhoud veel mensen kan aantrekken. Zorg ervoor dat de juiste content voor het publiek kan resoneren met de organisatoren van hun fondsenwerving zodat ze weten welke crowdfunding platforms ze moeten gebruiken om het te delen. Door gebruikers met goede content te informeren betekent dat ze populaire pins op de juiste manier kunnen gebruiken.

  • Creëer een database van trouwe donateurs

Het doel van het behouden van loyale donateurs is ervoor te zorgen dat de relatie tussen de donateur en de organisatie intact blijft. Een goede interactie met de donateurs laat zien dat je om de doelen geeft en dat je je ervoor inzet.

Het hele fondsenwervingsproces hangt echt af van hoe waarheidsgetrouw je ten opzichte van je fondsenwerving inspanningen bent. Daarom kunnen fondsenwervers van non-profitorganisaties Pinterest gebruiken om hun goed doel activiteiten en de mate van impact, die ze op de samenleving hebben, visueel weergeven. Gebruik Pinterest Analytics om de mindset van het beoogde publiek te begrijpen en haal het beste uit je zakelijke account op Pinterest.

Lees voor meer informatie ons speciale blog – 5 beste werkwijzen om de loyaliteit van donateurs te behouden.

  • Het Promoten van Crowdfunding via Pinterest

Crowdfunding platforms zijn uitsluitend bedoeld om een platform te bieden voor het helpen van non-profitorganisaties of individuen om in moeilijke tijden fondsen te werven. Het aanmaken van een inzamelingsactie op crowdfunding platforms en het toevoegen van details over de campagne op Pinterest is een van de slimste manieren om meer aandacht te trekken en een succesvolle inzamelingsactie te houden.

Om het fondsenwervers echt gemakkelijk te maken, raden wij je aan om een fondsenwervingscampagne via het fondsenwervingsplatform WhyDonate te starten omdat dat platform op een kosteneffectieve manier veel spannende functies biedt. Het registreren bij WhyDonate is geheel gratis, wat iedereen de kans geeft om de processen geheel gratis te doorlopen.

  • Geef bekendheid aan je campagne

Mensen betrekken bij een campagne via Pinterest is heel belangrijk omdat volgers je content en tips kunnen delen en promoten. Het promoten van campagnes door regelmatig visuals over en links naar de campagne toe te voegen, kan voor een fondsenwerver veel verschil maken. Voeg visuele content aan je online prikbord toe en moedig mensen aan om aan de goed doel activiteiten mee te doen. Je kunt ook voor je campagne een blogpost schrijven en die op je Pinterest borden pinnen. Het gebruik van een logo op Pinterest kan ook waarde aan je gratis zakelijke account toevoegen en meer verkeer naar je webpagina leiden.


FAQ Over Goed Doel

Hoeveel geef je aan een goed doel?

De bijdrage aan een goed doel is persoonlijk en varieert. Het hangt af van individuele financiële mogelijkheden en persoonlijke betrokkenheid. Kies een bedrag dat comfortabel is en waarmee je een positieve impact kunt maken op het gekozen goede doel.

Hoe weet je of een goed doel betrouwbaar is?

Om de betrouwbaarheid van een goed doel te beoordelen, kun je kijken naar hun transparantie, financiële verslagen en erkende keurmerken. Controleer of ze open zijn over hun activiteiten en hoe ze fondsen beheren. Erkenningen van onafhankelijke instanties kunnen ook een indicatie zijn van betrouwbaarheid.

Waarom een goed doel steunen?

Het steunen van een goed doel biedt de mogelijkheid om positieve verandering te bevorderen en impact te maken op belangrijke maatschappelijke kwesties. Door bij te dragen aan een goed doel draag je actief bij aan het welzijn van anderen en draag je bij aan een betere wereld. Samen kunnen we verschil maken en gemeenschappen versterken.

Hoeveel procent van het geld gaat naar goede doelen?

Het gedoneerde bedrag van 100% gaat rechtstreeks naar het gekozen goede doel. Gemiddeld gaat een aanzienlijk deel van de opbrengst naar goede doelen, maar het exacte percentage verschilt per organisatie. Voor gedetailleerde cijfers raden wij u aan de specifieke informatie over financiële transparantie en donatiepercentages op de officiële website van de betreffende organisatie te raadplegen.

Wat is een erkend goed doel?

Een erkend goed doel is een organisatie die voldoet aan specifieke criteria voor transparantie, efficiëntie en maatschappelijke impact. Dergelijke organisaties worden vaak erkend en gecontroleerd door overheidsinstanties of onafhankelijke accreditatie-instellingen. Kiezen voor erkende goede doelen verzekert donateurs dat hun bijdragen doeltreffend worden ingezet voor het beoogde sociale of charitatieve doel.


Gebruik deze Ideëen voor Fondsenwerving via Pinterest

De reden waarom een non profitorganisatie of een bedrijf op Pinterest actief is, is omdat op Pinterest de conversie van websitebezoekers naar daadwerkelijke klanten hoger is dan op andere social media platforms. In feite doet een groot percentage van de consumenten een aankoop op basis van de aanbevelingen, die ze op het platform hebben gevonden. Pinterest genereert meer inkomsten dan enig ander social media platform en het feit dat Pinterest gratis is, maakt het nog populairder.

Ook al zijn sommige Pinterest pins niet meer relevant, ze kunnen over een aantal jaren nog steeds door pinners bezocht en bekeken worden. Een non profitorganisatie zou dus actief gebruik moeten maken van deze ongelooflijke gratis tool voor storytelling en crowdfunding platforms zoals WhyDonate om effectief en actief met succesvolle campagnes aan de slag te gaan.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter