WhyDonate logo

Wat is een Professionele Fondsenwerver? Bekijk deze Waardevolle Tips Voordat je een Professionele Fondsenwerver kiest

Professionele Fondsenwerver

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Wat is een Professionele Fondsenwerver?

Professionele fondsenwervers zijn personen, die non profitorganisaties helpen bij hun activiteiten voor geld inzamelen voor goede doelen of bij aanvragen van subsidies. Zij kunnen een non profit helpen om de (terugkerende) donaties veilig te stellen door verschillende methoden toe te passen zoals sponsoring, regelmatige maandelijkse donatieregelingen, het aanvragen van subsidies en fondsenwervingscampagnes. Afhankelijk van de behoeften van de organisatie kunnen deze personen adviesdiensten verlenen en helpen bij de ontwikkeling van een fondsenwervingsstrategie. Professionele fondsenwervers kunnen organisaties ook helpen bij het beheren van hun fondsenwerving en bij het ontwikkelen van een strategie om hun doelen te bereiken.

Klaar om uw fondsenwervende vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Begin een inzamelingsactie bij Whydonate, op weg naar een professionele inzamelingsactie.


Waarom hebben Organisaties Professionele Fondsenwerving nodig?

Als een organisatie niet in staat is om een breder publiek te bereiken of eenvoudigweg niet in staat is om zelf financiële middelen in te zamelen, kan een professionele fondsenwervingsadviseur of een professionele fondsenwerver hen helpen om hun doelen op het gebied van fondsenwerving te bereiken. Zij kunnen helpen om terugkerende donaties veilig te stellen, waardoor ze hun doelen kunnen bereiken en een breder publiek, eventueel via de sociale media of een mobiele telefoon, kunnen bereiken. Er heeft zich namelijk een belangrijke verschuiving voorgedaan in de manier waarop mensen geld doneren aan een goed doel of een stichting.

Hoewel donaties van vrijwilligers lang de belangrijkste bron van fondsenwerving voor goede doelen of een stichting zijn geweest, is er nu een betere aanpak nodig om langdurige relaties met donateurs te ontwikkelen. Dit kan door de ontwikkeling van een professionele fondsenwervingsstrategie. Terwijl vrijwilligers meestal donaties verzamelen, zijn fondsenwervende professionals ervaren in het opbouwen van sterke relaties met trouwe donateurs en helpen ze je met hun professionele advies en projectplannen om geld in te zamelen.


WhyDonate – Jouw Professionele Fondsenwerver

WhyDonate kent als crowdfundingplatform de fijne kneepjes van fondsenwerving en inzamelingsacties. Daarom kan WhyDonate binnen enkele minuten particulieren en organisaties helpen bij het opzetten van hun fondsenwervingscampagnes. Er staan veel professionals klaar om de campagnemakers te begeleiden om een succesvolle fondsenwerving te houden. WhyDonate kan mensen voorzien van talloze fondsenwervingsstrategieën en -ideeën, die hen in de juiste richting op weg kunnen helpen.

WhyDonate brengt zijn gebruikers 0% platformkosten in rekening. Het is veilig en betrouwbaar voor fondsenwerving omdat WhyDonate gegevensbeveiliging uiterst serieus neemt.

Professionele fondsenwerver


Op zoek naar een Professionele Fondsenwerver

Voordat je op zoek gaat naar de perfecte fondsenwerver voor je campagne of stichting, zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Het is namelijk essentieel om de gedragsregels voor fondsenwerving te volgen en het juiste medium te vinden, dat je kan helpen om je doelen voor je missie of project te bereiken.

1. Schrijf je Vereisten op

Wist je dat je al de helft van je problemen kunt oplossen door ze gewoon op te schrijven? Dat klopt. Daarom moet je opschrijven wat je precies nodig hebt van een professionele fondsenwerver en op welke aspecten zij zich moeten richten, terwijl ze je helpen.

Een nieuw fondsenwervings programma vereist veel ervaring en kennis om de middelen van je organisatie effectief in te zetten. Door iemand anders te laten helpen bij het plannen en het implementeren ervan, kunnen je medewerkers het programma met succes onderhouden nadat het is opgestart.

2. Ga op Onderzoek uit

Nu je een idee hebt gekregen van je vereisten, geeft het je een beter inzicht in wat voor soort professionele fondsenwerver je wilt. Zorg ervoor dat je alle opties en de achtergronden van de betrokkenen bekijkt, voordat je een beslissing neemt.

Als je een fondsenwerver inhuurt, is het belangrijk dat je overweegt of ze ter plaatse kunnen zijn of dat ze op afstand kunnen werken. Je kunt ook vragen naar het portfolio of eerdere opdrachten om te bekijken hoe goed ze zijn in fondsenwerving.

Als je van plan bent om fysieke fondsenwervende evenementen te organiseren, dan is het inhuren van plaatselijke professionele fondsenwervende organisaties een prima optie. Maar in het geval van online liefdadigheidscampagnes kunnen professionele fondsenwervers op afstand goed zijn, omdat ze minder in rekening brengen en de klus tegelijkertijd met succes kunnen klaren.

3. Vergoedingen voor Professionele Fondsenwervers

Helaas is er geen vast tarief of een standaard bedrag voor het in rekening brengen van professionele kosten voor fondsenwerving. Verschillende fondsenwervende professionals brengen dan ook verschillende tarieven in rekening voor verschillende soorten projecten. De tarieven voor professionele fondsenwervers kunnen, afhankelijk van hun werkzaamheden, verschillen naargelang hun expertise, de omvang van het project of de mate van hun betrokkenheid.

Ook kan het inhuren van particulieren goedkoper zijn dan het inhuren van een professionele fondsenwervingsorganisatie om je te helpen met je campagne. Zelfs professionele fondsenwervers op afstand kunnen je nog verschillende kosten in rekening brengen voor hun werkzaamheden, afhankelijk van hun locatie.

4. Stel een Overeenkomst op

De juridische papierwinkel is tijdens elk aannameproces om voor de hand liggende redenen het allerbelangrijkste. Onderhandelen over een contract is een proces dat tot doel heeft ervoor te zorgen dat beide partijen de best mogelijke deal krijgen. Het moet worden gevoerd op een manier die voorkomt dat er conflicten ontstaan en die de basis legt voor een succesvolle samenwerking.

Eén van de meest uitdagende factoren bij het onderhandelen over een contract is het bijhouden van alle wijzigingen in het contract. Een online onderhandelingsplatform met een controletraject kan iedereen helpen om alle wijzigingen bij te houden.

5. Benut de Technologie

In elke fondsenwervingscampagne zijn donateurs het meest essentiële onderwerp. Het hebben van een goede relatie met donateurs, het behouden van donateursloyaliteit en het vasthouden van de aandacht van donateurs kan elke fondsenwervingscampagne naar een hoger niveau tillen. Door middel van technologie kun je een breder publiek bereiken en de effectiviteit van je inspanningen om donateurs te behouden vergroten. Het kan je ook helpen om de ideale donateurs te identificeren.

Door de toenemende populariteit van fondsenwerving en crowdfunding activiteiten is de behoefte aan effectievere en efficiëntere tools groter geworden. Tegenwoordig zijn er al veel tools ontwikkeld om mensen te helpen bij het uitvoeren van hun fondsenwervende activiteiten. Eén daarvan is gratis software voor donatiebeheer. Hiermee kunnen mensen hun verschillende fondsenwervende activiteiten met passie organiseren.

6. Blijf op de Hoogte van de Resultaten

Het bijhouden van de voortgang kan je een globaal idee geven of je ingehuurde professionele fondsenwerver bekwaam is of niet. Cijfers liegen niet. Je kunt gemakkelijk je donaties bekijken en het aantal donateurs dat met je communiceert om te weten of je vindbaar bent of niet.

Wees duidelijk in de communicatie met je professionele fondsenwerver en laat hen regelmatig weten wat je verwachtingen zijn om op één lijn te zitten.


Zijn jullie klaar om een fondsenwerver in te huren?

Nadat je alle tips hebt ontvangen, is het nu tijd om een beslissing te nemen. Voordat je gaat werken met een professionele fondsenwervingsadviseur, moet je ervoor dat je hun projecten en hun aanbevelingen grondig evalueert. Vraag je ook af of ze je kunnen helpen om je specifieke problemen op te lossen.

Een fondsenwervende adviseur of raadsman kan advies geven over verschillende aspecten van fondsenwerving, waaronder strategieën en tactieken. Ze zijn niet betrokken bij het werven van donaties. Hoewel fondsenwervers zelf verantwoordelijk zijn voor hun registratie, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de personen die je inhuurt op de hoogte zijn van de verschillende vereisten in hun respectievelijke locaties. Door dit te doen, kun je een veilige en transparante relatie met je medewerker onderhouden en het zal ook helpen te voorkomen dat er potentiële problemen ontstaan.

Sluit u aan bij de Liga van professionele fondsenwervers. Begin uw reis met Whydonate en verander uw passie in een beroep.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter