WhyDonate logo

Wat Zijn De Beste Crowdfunding Platform in Nederland? En Hoe Kies Je Deze?

10 beste crowdfundingplatforms

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Het aantal crowdfunding platforms is in Europa de laatste tijd sterk gegroeid. Crowdfunding wordt gebruikt voor goede doelen, investeringen, financiering van bedrijven, en persoonlijke behoeften. Veel mensen maken gebruik van crowdfunding om te doneren aan talloze goede doelen voor filantropische activiteiten.

Met het wilde gebruik van technologieën, vooral sociale media, heeft crowdfunding zich naar een heel nieuw niveau ontwikkeld. Maar met een aantal opties, zijn er slechts een paar betrouwbare opties als het gaat om crowdfunding platforms in Europa. Daarom is het belangrijk om te weten welk top 10 beste crowdfunding platform in Nederland het beste bij uw behoeften past.

Zelfs na de Covid 19-pandemie hebben veel crowdfunding platforms hun bedrijfsmodellen voor hun gebruikers aangepast en is het marktvolume voor crowdfunding in 2020-21 aanzienlijk.

Crowdfunding Nederland Groei

In 2021 wordt 730 miljoen euro gecrowdfund in Nederland. Dat is 75% meer dan in 2020, toen er € 417 miljoen werd opgehaald. In 2021 zal crowdfunding voor het eerst binnen een jaar na Corona een inhaalslag maken.

Wat is het Beste Crowdfunding Platform?

Onderaan deze pagina vind je het door ons aanbevolen beste crowdfunding sites voor persoonlijk, maar afhankelijk van het type crowdfunding, de regio of de financieringsbehoeften zijn er mogelijk betere crowdfundingplatforms te vinden. Naar schatting waren er eind 2021 alleen al in Nederland zo’n 50 crowdfundingwebsites actief. Veel hiervan zijn zeer onbekend.

Alleen via de juiste kanalen vind je een regionaal of branchegericht crowdfundingsplatform. Sommige websites hebben echter weinig activiteit. Je kunt je afvragen of je daar wel je geld wilt ophalen of uitgeven. Zelfs bij de crowdfundingplatforms die wij hierboven aanraden, die elk duizenden donateurs en investeerders hebben en qua betrouwbaarheid goed te noemen zijn, zijn de verschillen erg groot.

Zo zijn er spelers die zich puur richten op het verkrijgen van een investering in ruil voor donaties, maar ook sites waarop aandelen (equity) worden verhandeld. Daarnaast zijn er reward-based crowdfunding platforms en platformen die zich puur richten op leningen. Al moet je je daar ook niet in vergissen, want of je nu een achtergestelde lening, een converteerbare lening of rentegebaseerde lening (crowdlending) aanbiedt, maakt nogal een verschil.

Wat Kost een Crowdfunding Platform?

De kosten voor het starten van een crowdfunding campagne zijn verschillend per crowdfunding platform. Donatieplatformen rekenen vaak een percentage van het gedoneerde bedrag. WhyDonate doet dit overigens niet en rekent 0% platformkosten op het zijn gratis crowdfunding sites.

Lening en aandelen crowdfundingplatformen rekenen in de meeste gevallen een plaatsingsbedrag van een paar honderd euro en een percentage bij een succesvolle campagne. De percentages variëren tussen de 2% en 5%.

Wanneer wordt het Crowdfunding bedrag Uitgekeerd?

Een crowdfunding campagne starten kost in de meeste gevallen best wat tijd. Met name de voorbereiding, maar zodra een crowdfundingcampagne is gepubliceerd kan het erg snel gaan met het ophalen van de donaties of investeringen. Hoe snel dat gaat, hangt helemaal af van de geplande promotie van de campagne. Denk hierbij aan het delen op social media, het versturen van een persbericht en de promotie vanuit de crowdfunding website.

Wat doet een Crowdfunding Website voor je?

Een goed crowdfunding platform zou het goede doel, de ondernemer of persoon moeten verbinden met de potentiële investeerder of donateur. En daarnaast moeten helpen met het opzetten van de crowdfunding campagne en de juiste strategie bepalen.

De lening en aandelen crowdfunding platforms helpen je in de meeste gevallen met het maken van de risicoanalyse. En check bij de donatie crowdfunding platforms of ze bereid zijn je te helpen met het opstellen en versturen van een persbericht.

Tussen de crowdfunding websites zitten grote verschillen. Zowel in de kosten als in de hulp die je krijgt. Vergelijk dus zowel de crowdfunding kosten en de hulp die je van de crowdfunding website krijgt. Een simpel berichtje met wat vragen aan de klantenservice geeft je vaak al een goed beeld of de crowdfunding website bereidt is je te helpen.

Hoe kies je een Crowdfunding Platform in Nederland?

Een crowdfunding platform is het podium voor jouw crowdfunding campagne. Het is echter ook mogelijk om via jouw eigen website te crowdfunden, of zelfs een eigen platform te maken. Bij de twee laatste opties mis je wel de achterban van de reeds bestaande crowdfunding website.

Bij de keuze van een crowdfunding sites voor het goede doel, is het belangrijk om vanuit jouw wensen en de wensen van jouw donateurs of investeerders te denken. Het platform is een belangrijk instrument voor het uitvoeren van jouw campagne. In de meeste gevallen ben je wel zelf aan zet om donateurs en investeerders te werven. Dat is immers waar crowdfunding om draait: jouw crowd maakt samen jouw onderneming of project mogelijk. ook staan ​​er veel inzamelen tips online.

Tips bij het kiezen:

  • Vergelijk eerst de voorwaarden van de verschillende crowdfunding websites. Lees goed de kleine letters om eventuele verborgen kosten uit te sluiten.
  • Vergelijk wat voor een hulp je bij ieder platform krijgt. Je kunt dit doen door een bericht naar de klantenservice te sturen.
  • Bekijk de succesverhalen en andere crowdfunding campagnes in Europa die op dat moment live staan.

De 10 Beste Crowdfunding Platforms

Als je bij Google ‘Beste Crowdfunding Platform’ intypt, krijg je op dit moment 19.200.000 hits. Prettig natuurlijk dat je veel resultaten op je zoekopdracht krijgt, maar dan weet je eigenlijk nog steeds niet waar je moet zijn.

Daarom willen wij je graag een beetje op weg helpen. Niet met een top 10 crowdfunding nederland, want die laat je zien welk crowdfunding platformen het grootste is in financieel opzicht. Maar wel met een lijst waarop je kunt zien welke crowdfunding platformen er zijn voor welke doelgroep.

1. Donaties Inzamelen voor Goed Doel of Persoon


Fundraising Apps - WhyDonate Logo

WhyDonate

Het platform van WhyDonate is ingericht voor het werven van fondsen. Je kunt hier een donatie doen, of zelf een crowdfunding actie voor een goed doel starten. Ook particuliere crowdfunding campagnes worden ondersteund.

Van geregistreerde organisaties die een crowdfunding actie willen starten controleert Whydonate of ze ANBI geregistreerd zijn en een CBF keurmerk hebben. WhyDonate faciliteert ook aan bedrijven en organisaties die zelf een crowdfunding platform op willen zetten.


2. Personal loans

logo lender spender orig Wat Zijn De Beste Crowdfunding Platform in Nederland? En Hoe Kies Je Deze?

Lender & Spender

Bij Lender Spender kan je terecht voor een persoonlijke lening van €5.000 tot €25.000. Daarvoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Investeren op dit platform kan al vanaf €100. Het huidige gemiddelde rendement is ongeveer 4,13% netto. Tussentijds kan je boetevrij aflossen op je lening.


3. Business Loans

 

funding circle 600x194 300x97 1 Wat Zijn De Beste Crowdfunding Platform in Nederland? En Hoe Kies Je Deze?

Funding Circle

Dit is een platform dat leningen verstrekt aan ondernemers. Het gaat om leningen van €5.000 tot €250.000. Hier kan je investeren in projecten waar je vertrouwen in hebt. Registreren voor investeerders is gratis en het rendement op je geld kan oplopen tot wel 18,9% per jaar. Investeren kan al vanaf €100.

capital circle logo orig Wat Zijn De Beste Crowdfunding Platform in Nederland? En Hoe Kies Je Deze?

Capital Circle

Capital Circle richt zich op het MKB. Ondernemers kunnen hier terecht voor leningen van €25.000 tot €2.000.000. Voordat een eventuele lening wordt verstrekt, wordt eerst gekeken of het bedrijf in kwestie aan alle voorwaarden voldoet. De investeerder kan rekenen op een rente over het geïnvesteerde bedrag tot 7% per jaar.

oneplanetcrowd logo Wat Zijn De Beste Crowdfunding Platform in Nederland? En Hoe Kies Je Deze?

One Planet Crowd

Hier kan het MKB terecht voor lineaire en converteerbare leningen (aandelen). Ze moeten hiervoor wel aan een aantal strenge eisen voldoen. Voor leningen geldt dat deze kunnen worden verstrekt vanaf €100.000 tot €2.500.000. Converteerbare leningen vanaf €250.000 tot € 2.500.000. Wil je in één van de projecten op dit platform investeren, dan berekenen zij over het uitstaande leenbedrag een beheervergoeding van 0,8% per jaar.

cropped Symbid logo Blue 600x240 Wat Zijn De Beste Crowdfunding Platform in Nederland? En Hoe Kies Je Deze?

Symbid

Zowel bestaande als startende ondernemers kunnen bij Symbid een financiering aanvragen tegen aandelen in het bedrijf. Het is ook mogelijk om via converteerbare obligaties financiering op te halen. Als investeerder kan je aandeelhouder worden in het bedrijf. Je kunt al investeren vanaf €20.

collin crowdfund logo 1024x353 Wat Zijn De Beste Crowdfunding Platform in Nederland? En Hoe Kies Je Deze?

Collin Crowdfund

Platform voor zakelijke financieringen van €50.000 tot €2.500.000. Bedrijven die hier een financiering aanvragen moeten eerst diverse selectieprocedures doorlopen. Zo zorgen ze ervoor dat de investeerders zo min mogelijk risico lopen. Maandelijkse terugbetaling door middel van rente en aflossing. Gemiddeld ontvang je over je investering 7,6% rente per jaar.

kapitaal op maat e1513109108931 Wat Zijn De Beste Crowdfunding Platform in Nederland? En Hoe Kies Je Deze?

Tailor-made capital

Dit crowdfunding platform richt zich op het MKB. Zij verstrekken lineaire- en annuïteitenleningen van €25.000 tot €2.500.000. Op dit platform kan je investeren in verschillende projecten. De te verwachte rente voor investeerders ligt tussen 6% en 9,5% per jaar.

4. Investing and Stocks

seedrs logo 1 orig Wat Zijn De Beste Crowdfunding Platform in Nederland? En Hoe Kies Je Deze?

Seedrs

Seedrs opereert internationaal. Dit crowdfunding platform stelt ondernemers in staat om aandelen in hun bedrijf te verkopen. Voor middelgrote en grote bedrijven is dit een interessante manier om extra vermogen te verkrijgen. Investeren is al mogelijk vanaf €10.

lendahand logo 1 Wat Zijn De Beste Crowdfunding Platform in Nederland? En Hoe Kies Je Deze?

Lend a Hand

Bij Lend a Hand draait het allemaal om sociaal en financieel rendement. Investeerders kunnen kiezen of ze direct in een project willen investeren of via een samenwerkingsverband. Investeren kan vanaf €50 tot maximaal €80.000 per persoon.


Crowdfunding platforms overview

Vind je het toch interessant om te weten wat de grootste crowdfundingplatformen zijn. Bekijk dan de top 10 crowdfunding Nederland van top10crowdfund.nl. Zij houden bij wie van de belangrijkere crowdfundingplatforms het grootste is op het moment.


Crowdfunding FAQ

 

Hoe kies je een crowdfunding platform?

Er zijn verschillende crowdfunding platforms waaruit jij kunt kiezen, dus is het belangrijk om eerst wat onderzoek te doen zodat je het platform kunt vinden, dat het beste bij je project past. Houd rekening met factoren zoals vergoedingen, de soorten projecten die er worden geaccepteerd en het publiek dat het platform bereikt.

 

Wat zijn de kosten voor crowdfunding?

Er zijn een aantal websites voor fondsenwerving, maar Whydonate is een site die 0% kosten in rekening brengt voor het gebruik en een eenvoudig donatieproces heeft. Daardoor is Whydonate een geweldige optie voor mensen, die aan een goed doel willen doneren.

 

Welke website is het beste voor donaties en crowdfunfing?

Er zijn veel inzamelingssites beschikbaar, dus het kan best moeilijk zijn om te beslissen welke website het beste bij jouw behoefte past. Maar als je van plan bent om donaties te vragen of een inzamelingsactie wilt starten, dan is de website van Whydonate een uitstekende optie. De website van WhyDonate is gemakkelijk te gebruiken en geeft nuttige informatie over goede doelen, die zonder hiervoor kosten te berekenen worden ondersteund.

 

Kan ik ook voor mezelf geld inzamelen?

Ja, je kunt door middel van crowdfunding of door het vragen van donaties aan vrienden en familie voor jezelf geld inzamelen. Je kunt ook om donaties vragen aan mensen, die in jouw project of doel zijn geïnteresseerd.

 

 

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website