WhyDonate logo

Elementaire Uitdagingen voor Fondsenwerving en Hoe je ze tijdens Crowdfunding kunt Overwinnen

uitdagingen-van-fondsenwerving

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

De meeste mensen gaan zonder financiële problemen door het leven. Er zijn echter ook veel mensen die deze problemen wel ervaren terwijl ze proberen een financiële zekerheid op te bouwen en hun leven te organiseren. Vanaf het jaar 2020 hebben mensen in het algemeen om allerlei redenen te maken met vreselijke economische trends. Sommigen zijn hun baan en inkomsten kwijt en anderen worden geconfronteerd met onvoorziene situaties zoals ongelukken of andere noodsituaties in de gezondheidszorg.

Wat zijn de grootste uitdagingen bij fondsenwerving voor goede doelen?

Mensen met dringende nood wenden zich tot crowdfunding om geld voor hun doelen in te zamelen. Daarnaast zamelen veel vrijwilligers geld in voor doelstellingen als onderwijs, het milieu, politiek of zelfs voor het bouwen van startups.

Maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Geld vragen aan een grote groep mensen is niet zo eenvoudig als het klinkt. Er zijn tal van uitdagingen op het gebied van online fondsenwerving voor zowel non-profitorganisaties als particulieren. Als vitaal onderdeel van de activiteiten van een non-profit is fondsenwerving voor veel organisaties in essentie de grootste uitdaging. Onvoldoende financiële middelen en technologie hebben, kan voor deze organisaties een groot probleem zijn. Het is echter wel een feit dat de pandemie en alle veranderingen die ermee samenhangen tot een toename van donaties heeft geleid.

Laten we alle elementaire uitdagingen op het gebied van fondsenwerving voor goede doelen evalueren om vriendschappelijke oplossingen te initiëren.

 

uitdagingen op het gebied van fondsenwerving


Uitdagingen op het gebied van geldinzameling

1. Het perfecte fondsenwervingsplatform vinden

Om je campagne leven in te blazen, moet je je als fondsenwerver richten op het vinden van het perfecte fondsenwervingsplatform om je te helpen je financiële doelen te bereiken. Er zijn veel criteria waarop je je moet richten bij het zoeken naar crowdfunding platforms, zoals bijvoorbeeld betrouwbaarheid, betaalbaarheid en populariteit.

Het juiste platform vinden, kan de grootste uitdaging voor fondsenwervers zijn maar met goed onderzoek en concrete plannen kun je wel slagen. Zoek een populair platform door een aantal recensies te lezen. Zorg voor betrouwbaarheid voordat je je op het gebied van crowdfunding begeeft. En kijk vooral naar de fondsenwervingskosten, want fondsenwervers willer er zoveel mogelijk op besparen terwijl je toch alle hoogwaardige functies krijgt om je middelen op je nieuwe donateurs af te stemmen.

Als je kijkt naar alle bovenstaande criteria, is het crowdfundingplatform WhyDonate één van die als het gaat om fondsenwerving aan alle voorwaarden voldoet. WhyDonate is al met al een bekend, betrouwbaar en prijsvriendelijk platform voor fondsenwervers. Het heeft niet alleen een multifunctioneel dashboard, maar ook veel gebruiksvriendelijke functies en een geweldige klantenservice.

 

uitdagingen voor fondsenwerving

2. Het vertellen van je verhaal

Eén van de meest uitdagende aspecten voor fondsenwervers is de presentatie van een duidelijke boodschap. Non-profitorganisaties zijn voortdurend op zoek naar manieren om de kwaliteit van hun werk te verbeteren en daarom moeten ze hun focus zodanig verfijnen, dat het publiek het werk, dat gedaan wordt, in essentie kan begrijpen.

Bedenkers van een campagne moeten hun focus vooral richten op de kwaliteit en het onderwerp van het verhaal. Het kan donateurs of mensen uit de branche namelijk helpen inspireren en hen aanmoedigen om meer te doneren. Het hebben van een overtuigend verhaal kan mensen het gevoel geven dat ze een waardevol doel steunen en het kan hen ook helpen om na verloop van tijd meer betrokken bij de organisatie te raken. Zorg ervoor dat het doel en de visie van de campagne helder is en dat de donateurs precies krijgen wat ze willen. Waargebeurde verhalen met diverse thema’s kan hen ook helpen inspireren om meer te geven.

3. Acquisitie van donateurs

Voordat je een fondsenwervingscampagne begint, zijn er een heleboel zaken die je moet afronden. Deze omvatten het plannen van een goed ontworpen fondsenwervingsstrategie, het ontwikkelen van goede content en het bijhouden van alle ontwikkelingen omtrent donaties.

Eén van de belangrijkste doelstellingen waar een fondsenwerver rekening mee moet houden, als het gaat om het starten van een campagne om fondsen te werven, is het vragen van donaties. Hoewel het misschien gemakkelijk lijkt, kan het vragen om donaties zeer uitdagend zijn. Met de juiste aanpak en planning kan het echter wel. Voordat je begint met het vragen van donaties, is het belangrijk dat je de gedachten en de handelwijze van de donateurs begrijpt.

Wanneer je online geld inzamelt, kun je zowel naar social media platforms gaan als gebruikmaken van persberichten om potentiële donateurs te vinden. Je moet je ook richten op fondsenwervende evenementen waar je veel potentiële donateurs kunt ontmoeten terwijl je geld inzamelt voor je doel. Met een goed ontworpen en boeiende contentstrategie kun je de waarde van je fondsenwerving vergroten en kun je door het toevoegen van aansprekende visuals ervoor zorgen dat de content door de juiste mensen wordt bekeken.

 

goede doelen fondsenwerving uitdagingen

4. Ontbreken van gemakkelijke toegang

Als je wat donaties verwacht, moet je als fondsenwerver zorgen dat je potentiële donateurs verschillende gemakkelijke opties hebben om, tijdens het geven van donaties, te overwegen. Dit houdt in dat je gemakkelijke toegang biedt, zoals bijvoorbeeld QR-codes, Text-to-Give of mobiele apps waarmee donateurs eenvoudigweg kunnen scannen en het nodige kunnen doen.

Ook moet je flexibel zijn en verschillende betaalmethoden zoals het betalen via bankpassen, bankoverschrijvingen en PayPal accepteren.

virtuele geldinzamelingsuitdagingen

5. De relatie met de donateur – het behoud van de donateur

Crowdfunding draait helemaal om begrip voor bepaalde emoties en vertrouwen. Terwijl je om donaties vraagt, kanaliseer je je behoeften en je emoties ten gunste van jezelf. Maar de persoon aan de andere kant geeft je zijn zuurverdiende geld omdat hij je met je bedoelingen vertrouwt en je inspanningen voor fondsenwerving begrijpt. Dus niet alleen het opbouwen van een goede relatie met je donateur is belangrijk, maar ook het behouden van donateurs is een must.

Het behouden van donateurs is één van de belangrijkste adviezen voor fondsenwerving, die een fondsenwerver moet volgen bij het inzamelen van geld voor goede doelen. Van de vele uitdagingen op het gebied van fondsenwerving is het behouden van donateurs de lastigste. Het gaat immers om een directe relatie met de donateurs opbouwen omdat zij degenen zijn, die helpen om vitale financiële middelen in te zamelen.

Vind hier meer materiaal om meer te weten te komen over Het onderhouden van relaties met donateurs.

6. Betrouwbaar Partnerschap

Naast online fondsenwerving kun je ook samenwerken met andere organisaties, collega’s of partners om de virtuele uitdagingen en ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving, waar lokale non-profitorganisaties mee te maken hebben, te overwinnen. Dit kan de impact en de effectiviteit van beide partijen helpen vergroten.

Sponsoring is een geweldige manier om de financiering van je organisatie te stimuleren en tegelijkertijd het bewustzijn te vergroten. Sponsoring door grote bedrijven kan heel voordelig zijn, maar is een vervelend proces van veelvuldige communicatie. Als je echter op zoek bent naar kleine bedrijven, lokale bedrijven of een lokale gemeenschap, die jouw missie deelt, begin dan met hen.

fondsenwerving uitdagingen 2022

7. Gebrek aan Hulpbronnen

De meeste mensen, die aan een goed doel geven, realiseren zich niet dat er geld nodig is om te kunnen functioneren. Mensen geven aan een goed doel omdat ze denken dat het meer voor elkaar krijgt voor minder geld. Het grootste deel van het ingezamelde geld gaat immers naar het hoofddoel. Er zijn echter allerlei uitgaven waar je rekening mee moet houden, zoals administratiekosten, ontwikkelingsuitgaven, het plaatsen van een advertentie en operationele kosten. Non-profitorganisaties moeten ook rekening houden met de verschillende uitgaven die ze hebben om te kunnen functioneren.

Eén van de belangrijkste stappen, die een goed doel kan nemen om zijn werking op de markt te verbeteren, is het aanpakken en het toetsen van de oorzaak van het probleem. Dit kan door middel van transparantie. Het publiek de nodige informatie kunnen geven over de uitgaven van de organisatie kan helpen om donaties te stimuleren.

Om de aandacht van de media te krijgen, kun je als geregistreerd goed doel ook evenementen organiseren, die bedoeld zijn om de nodige zichtbaarheid te krijgen. Dit kan via sociale netwerken plaatsvinden.

8. Het Instellen van Deadlines

Het hebben van een doel voor geld inzameling is heel belangrijk voor succesvolle fondsenwerving omdat het organisaties in staat stelt vooruit te plannen en te voorkomen dat ze belangrijke projecten uitstellen. Het komt ook vaak voor dat ze fondsenwerving zien als iets dat ze kunnen doen als er tijd is. Omdat ze het meestal druk hebben, hebben ze vaak geen tijd om aan andere projecten te denken. Deadlines dwingen hen om vooruit te plannen, verantwoording te nemen en belangrijke taken niet langer uit te stellen.

Helaas hebben veel van de beste fondsenwervers hun deadlines niet gehaald, wat een enorme uitdaging is op het gebied van fondsenwerving. De meeste organisaties met competitieve processen zullen hun kansen in de toekomst nog steeds kunnen heropenen. Onthoud dus dat deze kansen nog steeds voor je beschikbaar zijn; het enige wat je moet doen, is geweldige fondsenwervingsideeën uitvoeren om fondsen te werven en daar toezicht op houden.

9. Geen Gebruik Maken van Social Media tijdens het Inzamelen van Geld

Als het gaat om geldinzameling, zijn crowdfunding platforms meestal de optie bij uitstek. Organisaties zonder winstoogmerk kunnen ook profiteren van het gebruik van deze platforms om hun campagnes te promoten omdat donaties meestal via social media worden gedaan. Zo kunnen ze wereldwijd meer mensen bereiken en de aandacht van anderen trekken.

Als je eenmaal van plan bent om geld in te gaan zamelen voor een goed doel, probeer dan goede ideeën voor fondsenwerving via social media op elkaar af te stemmen. Social media is uitgerust met een groter publiek, lage kosten en minder beperkingen.

Hoewel social media voor veel mensen heel nuttig is, betekent dat niet dat het gemakkelijk zal zijn om hun campagnes online te promoten. Er zijn nog veel stappen nodig om een succesvolle social media campagne te kunnen voeren. Voordat men een platform gaat gebruiken, is het belangrijk dat men een aantal vitale punten begrijpt voordat men aan de slag gaat met ideeën voor fondsenwerving via social media.

10. Etiquette na Afloop van de Campagne

Eén van de laatste maar zeker niet de minste uitdagingen bij fondsenwerving is het contact houden met je donateurs en hun de dankbaarheid tonen, die ze verdienen. Vaak hebben organisaties de neiging om hun donateurs te vergeten, nadat ze hun donaties hebben ontvangen. Dat zou nooit het geval mogen zijn. Het is hoogst noodzakelijk om je donateurs de waardering te geven, die ze zouden moeten krijgen.

Eén van de belangrijkste redenen waarom je je donateurs moet bedanken, is dat ze je hebben geholpen in tijden van nood. Ze waren er voor je toen je ze het hardst nodig had en ze hebben nooit iets teruggevraagd. Dit laat zien dat ze oprecht om je doel geven en dat ze veel tijd hebben besteed aan het begrijpen hoe het kan.

Fondsenwervende inspanningen


Overwin alle Uitdagingen op het Gebied van Fondsenwerving

Financiële problemen opgelost krijgen, kan door een eerlijke beoordeling van je situatie te maken, meer te leren over persoonlijke financiën en geleidelijk je uitgaven te verminderen. Door kleine acties te ondernemen, kun je je zelfvertrouwen een boost geven en je beter voelen over jezelf.

Begin met het stimuleren van je creativiteit en schrijf alle ideeën voor fondsenwerving op terwijl je van plan bent geld in te zamelen voor je campagne. Start je campagne met WhyDonate en registreer je gratis. Vind hier allerlei artikelen over fondsenwerving, die je crowdfundingreis een stuk soepeler kunnen maken.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter