WhyDonate logo

Wat is YouTube Giving en hoe kun je een Fondsenwervingscampagne op YouTube opzetten?

YouTube Giving

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Wat is YouTube Giving?

Google verklaarde dat YouTube Giving een tool is waarmee makers via hun livestreams en video’s geld kunnen inzamelen voor in aanmerking komende non profitorganisaties. YouTube Giving is volgens Google in het leven geroepen omdat steeds meer makers hun kijkers en donateurs aansporen om aan bepaalde doelen of non profit organisaties te geven. Met behulp van YouTube Giving kunnen in aanmerking komende makers nu met een toegevoegde knop, aan hun video’s of beschrijving, hun donateurs en een internationaal publiek aansporen om een bijdrage te doneren, aldus Google.

YouTube helpt non profitorganisaties met twee belangrijke tools voor donaties: het Google For Nonprofit programma, waarmee een YouTube kanaal verschillende donatielinks in haar eindschermen, kaarten en kanalen voor het goede doel of non profit organisaties kan integreren.

Met de tweede tool kan een Youtube kanaal in aanmerking komen voor een YouTube Giving fondsenwerving, wat een onmisbare manier voor donateurs is om direct via het YouTube programma voor non profitorganisaties geld te doneren. Daarnaast kunnen kanalen met het Partnerprogramma van YouTube met hun content inkomsten genereren door tijdens live-uitzendingen advertenties, superchats en links wereldwijd aan het publiek, donateurs of supporters te verkopen.

Een non profit organisatie of een andere organisatie voor algemeen nut kan de hulp van YouTube’ers of Techsoup Nederland inroepen om hun videoweergavepagina te lanceren en via live chat of een andere actie met video’s donaties in te zamelen. Je kunt ook online een geldinzamelingsactie organiseren via YouTube Studio, via live streams of een externe url om giften voor het goede doel of een non profitorganisatie te vragen.

Leer hier meer over ideeën voor fondsenwerving met video’s en hoe die je kunnen helpen om meer donaties voor je Youtube fondsenwerving voor het goede doel of non profit organisaties te krijgen door het wereldwijd delen via YouTube video’s.

Youtube giving


Wat zijn de voorwaarden om een fondsenwervingscampagne op YouTube voor het goede doel of non profit organisaties te starten?

YouTube Giving is een programma waarmee makers en non profitorganisaties geld via het platform kunnen inzamelen. Om in aanmerking te komen voor een YouTube inzamelingsactie moet de maker of de organisatie geregistreerd zijn in de VS, Canada of het VK en ten minste 10.000 volgers op YouTube hebben.

Om in aanmerking te komen voor fondsen van de YouTube Giving fondsenwerver, moeten non profitorganisaties geregistreerd zijn als een 501(c)3 publieke liefdadigheidsinstelling en de community richtlijnen van het platform volgen. Ook worden alle transactiekosten vergoed. Hoewel dit programma nog beperkt is, is YouTube wel van plan het in de toekomst uit te breiden.

Voorwaarden voor het YouTube non-profit programma:

  • Organisaties moeten als non profitorganisatie geregistreerd staan in één van de goedgekeurde landen. Alle organisaties moeten ook geverifieerd zijn als een non profit organisatie.
  • Voldoen aan de eisen in eigen land. Zoek je land in de onderstaande lijst om de vereisten te bekijken.
  • Akkoord gaan met de aanvullende servicevoorwaarden van Google voor een non profitorganisatie.

Voorwaarden voor de YouTube Giving Fundraiser:

  • Het kanaal moet in één van de beschikbare locaties gevestigd zijn.
  • Het kanaal moet minstens tienduizend abonnees hebben.
  • Het kanaal moet onderdeel zijn van het YouTube-partnerprogramma.
  • Het kanaal mag NIET specifiek voor kinderen bedoeld zijn.

Voorwaarden voor het YouTube-partnerprogramma:

  • Alle beleidsregels met betrekking tot geld verdienen voor YouTube-kanalen volgen.
  • Wonen in een land/regio waar het YouTube-partnerprogramma beschikbaar is.
  • Geen actieve Community Guidelines strikes op je kanaal hebben.
  • Tweestapsverificatie voor je Google-account inschakelen.
  • Een actief Google AdSense-account hebben dat aan je kanaal is gekoppeld.
  • 1.000 abonnees hebben met 4.000 geldige publieke kijkuren in de afgelopen 12 maanden of 1.000 abonnees hebben met 10 miljoen geldige publieke Shorts-weergaven in de afgelopen 90 dagen.

Hoe kun je een Inzamelingsactie voor het Goede Doel of Non Profit Organisaties op Youtube Beginnen?

Nu je voldoet aan de noodzakelijke voorwaarden om in aanmerking te komen, kun je voor jouw behoeften of voor een algemeen nut beogende instelling een fondsenwervingscampagne met video’s op YouTube starten.

  • Na het aanmelden kun je in het menu de optie “Verdienen” kiezen en “Geven“.
  • Je kunt dan een nieuwe inzamelingsactie met video’s voor een non profitorganisatie starten door “Creëer een inzamelingsactie” te selecteren.
  • Je kunt een inzamelingsactie voor een non profitorganisatie starten door in de keuzelijst een non-profitorganisatie te selecteren, die je met video’s wilt steunen.
  • Zorg ervoor dat je video’s plaatst met de doneerknop en plan een livestream om donaties aan te moedigen.
  • Selecteer en klik op “Publiceren“.
  • Je kunt ook een inzamelingsactie voor een non profitorganisatie instellen in de Live Control Room terwijl je streamt door te klikken op “Geavanceerde instellingen“.

WhyDonate – Een uitstekend alternatief voor YouTube Giving

Inmiddels weten we wel dat YouTube momenteel een groter platform is dan enig ander fondsenwervingsplatform. Ze hebben veel impact en wel een miljard kijkers voor hun video’s. Maar het YouTube Giving programma heeft ook bepaalde beperkingen waardoor een heel deel van de bevolking niet met nieuwe inzamelingsacties via YouTube kan beginnen. Nogmaals, geen reden om van streek te raken.

WhyDonate is op dit moment één van de grootste fondsenwervingsplatforms, waar iedereen zonder kosten een fondsenwervingscampagne voor zijn directe nood kan starten. Met gratis registratie, interessante content en een onmiddellijke uitbetalingsmogelijkheid biedt WhyDonate haar gebruikers nog veel meer voordelen.

WhyDonate biedt non profitorganisaties en andere gebruikers rechtstreeks toegang en vele insider tips en trucs voor fondsenwerving waarmee ze op een goede manier hun financiële doelen tegen minimale kosten kunnen bereiken. Uitgerust met een efficiënte klantenservice, kunnen particulieren, organisaties en vrijwilligers zeer eenvoudige stappen volgen om met hun campagne te beginnen, ongeacht waar ze zich bevinden.

YouTube fondsenwerving


Kies je platform en start je campagne

Nu je je fondsenwervingsdoelen hebt begrepen en geëvalueerd, ben je vrij om te kiezen met welk platform je aan de slag wilt. Zowel YouTube Giving als WhyDonate bieden je momenteel een groot publiek dat je zal helpen om je fondsenwervingsdoelen te bereiken.

We zijn allemaal dankbaar dat we zulke opties voor ons hebben om te helpen of hulp te krijgen vanuit het comfort van onze huizen. Dus start je volgende campagne of help iemand zijn of haar fondsenwervingsdoel te bereiken. Ga nu aan de slag!

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter