WhyDonate logo

Fondsenwerving statistieken over peer-to-peer voor Nonprofit

Fondsenwerving statistieken over peer-to-peer voor Nonprofit

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Hier zullen we de basisprincipes van peer-to-peer fondsenwerving begrijpen en zullen we door peer-to-peer fondsenwerving statistieken gaan, die iedereen kunnen helpen om duidelijkheid te krijgen over hoe ze werken en hoe effectief dergelijke fondsenwervers kunnen zijn, met de focus op crowdfundorganisaties. Voordat ik er verder over uitweid, laten we ontdekken wat peer-to-peer fondsenwerving is en waarom het een integraal onderdeel is van fondsenwerving voor nonprofit organisaties. Start nu met fondsenwerving via peer-to-peer!


Wat is een peer-to-peer fondsenwerving campagne?

Stel je voor dat je iemand helpt die je dierbaar is, zonder er fysiek voor die persoon te zijn. Peer-to-peer fondsenwerving moedigt supporters van een liefdadigheids- of een non-profitorganisatie aan om individueel geld inzamelen of een geld inzamelingsactie op te zetten.

Het is eigenlijk een subcategorie van crowdfunding. In plaats van één hoofdpagina voor crowdfunding waar iedereen een donatie kan geven tot goed doel, heb je dan meerdere individuele pagina’s voor p2p-fondsenwerving, die de voorstanders hiervan met hun eigen netwerken zullen delen. Al het ingezamelde geld wordt uiteindelijk wel door de non-profitorganisatie ontvangen. en er is een lijst met top 10 crowdfundingplatforms in nederland waaruit je iedereen voor je doel kunt kiezen.

In tegenstelling tot crowdfunding, dat door particulieren, bedrijven en non-profitorganisaties wordt gebruikt, wordt p2p-fondsenwerving meestal alleen door non-profitorganisaties ingezet. Deze strategie maakt gebruik van het netwerk van bestaande donateurs omdat het geïnteresseerde supporters aanmoedigt om met familie, vrienden, collega’s en gelijkgestemden contact op te nemen over crowdfunding goed doel.

Peer-to-peer online fondsenwerving voor het goede doel is effectief omdat het voortbouwt op bestaande relaties, het gebruikmaakt van bestaande donateurs van non-profitorganisaties en sociaal bewijs opbouwt.

Mensen zijn zo eerder geneigd om bij een volgende campagne een verhaal dat een vriend of een familielid deelt te geloven. In de meeste gevallen is p2p fondsenwerving aan een evenement zoals bijvoorbeeld een walkathon of een marathon gekoppeld.

Statistieken over peer-to-peer fondsenwerving. Crowdfunding op basis van donaties


Hoe werkt Peer-to-Peer Fondsenwerving?

Nonprofit organisaties moeten een project/een evenement/een oorzaak identificeren en hun prominente voorstanders opsporen. Daarna kunnen non-profitorganisaties contact opnemen met die voorstanders om hen te vragen of ze aan de inzamelingsactie willen deelnemen. Vervolgens de geïnteresseerde donateurs getraind, hetzij door hun zelf of door hen een online handleiding te sturen, waarna de individuele voorstanders hun eigen individuele fondsenwerver pagina’s kunnen opzetten.

Hoe werkt peer-to-peer fondsenwerving?

De fondsenwervers zullen dan hun familie, vrienden en hun privé-netwerk vragen om geld op hun eigen individuele inzamelingspagina’s te doneren. Alle fondsen, die door elk van de individuele fondsenwervers worden opgehaald, gaan uiteindelijk naar de hoofdpagina voor de fondsenwerving van de respectieve nonprofit organisatie.

Nonprofit organisaties hebben meestal hun eigen websites waarop ze op een geweldige manier p2p-fondsenwerving campagnes zullen hosten.


Fondsenwerving statistieken over peer-to-peer

fondsenwerving statistieken over peer-to-peer

Het lijdt geen twijfel dat in 2020-2021 Covid-19 alle sectoren enorm heeft getroffen en dus ook de crowdfundingsector. Gezien de omstandigheden zijn veel nonprofit organisaties behoorlijk wat geld misgelopen. Dit betekent dat de fondsenwerving statistieken over peer-to-peer kunnen verklaren hoe erg crowdfunding tijdens de pandemie is financiering getroffen.

Volgens de Peer-to-Peer Fundraising Thirty Survey daalden de inkomsten uit peer-to-peer fondsenwerving voor de 30 grootste Amerikaanse programma’s met 33,9% oftewel $ 401,2 miljoen tot $ 900,1 miljoen, wat de grootste daling in één jaar in haar 15-jarige geschiedenis is. P2p-inzamelingsstatistieken kunnen ook verklaren waarom peer-to-peer fondsenwerving complexer is en waarom het meer tijd en planning vereist.

Aangezien het jouw contacten zullen zijn, die het geld zullen gaan inzamelen, zul je ze eerst moeten vinden en hen dan moeten inwerken. Daarnaast moet er voor hen constante ondersteuning beschikbaar zijn. Aangezien p2p-fondsenwerving exponentieel is, hebben alle individuele campagnes met dank aan jouw steun een doorlopend effect en brengen ze je meer donateurs. Het kan je dus meer inzicht geven en uiteindelijk meer geld inzamelen dan met een crowdfunding-campagne.

Volgens de statistieken van het Global NGO Technology Report: the Non Profit tech for good gebruikt wereldwijd 33% van de nonprofit organisaties peer-to-peer fondsenwerving en namen in 2020 2,2 miljoen mensen deel aan peer-to-peer fondsenwerving programma’s (Source – Peer-to-Peer Professional Forum: Peer-to-Peer Fundraising Thirty).

fondsenwerving statistieken over peer-to-peer

Een andere statistiek over peer-to-peer fondsenwerving laat zien hoe Nederlandse peer-to-peer programma’s nu worden gedomineerd door spannende evenementen, die door hun aard een kleine maar trouwe aanhang aantrekken. In het jaar 2021 was er ook een zichtbare groei in de algemene liefdadigheidssector, wat de totale groei van 4,1% van de donaties verklaart, terwijl 45% van de wereldwijde donateurs zich heeft ingeschreven voor een maandelijks donatieprogramma.

Nog wat feiten over p2p-inzamelingsstatistieken

● Vrouwelijke donateurs doneren eerder op basis van sociale media marketing, terwijl mannelijke donateurs eerder doneren naar aanleiding van e-mailberichten.
● Bedrijven gaven het afgelopen jaar meer dan $ 20 miljard aan nonprofit organisaties.
● 40% van de Fortune 500-bedrijven biedt programma’s voor vrijwilligers aan.
● De totale online-omzet is het afgelopen jaar van 15% naar 23% gestegen.
● 31% van de wereldwijde donateurs schenkt aan organisaties die zich buiten hun eigen land bevinden.
● 92% van de ondervraagde HR-medewerkers is het ermee eens dat het bijdragen van zakelijke vaardigheden en expertise aan een nonprofit organisatie een effectieve manier kan zijn om het verantwoordelijkheidsgevoel van werknemers en bredere professionele vaardigheden te verbeteren.


Peer-to-peer fundraising statistics - Fundraisers

Conclusie

Een goede peer-to-peer fondsenwerving strategie kan als het op een goede manier wordt gedaan behoorlijk wat inkomsten genereren. Door individuen toe te staan een aangepaste pagina voor hun inzamelingsactie te maken, kunnen veel meer donateurs worden aangetrokken dan normaal.

Ook is het belangrijk om duidelijkheid te geven over de aanleiding en de ontwikkeling van de inzamelingsactie om de peer-to-peer inzamelingsstatistieken bij te kunnen houden. Het hebben van een geweldig team voor het beheer van donaties kan de betrokkenheid bij peer-to-peer fondsenwerving vergroten.

Wij van het WhyDonate Team kunnen je als crowdfundingplatform helpen om je doelstellingen tijdens een peer-to-peer fondsenwerving campagne te bereiken. Nu kun je met een gerust hart je eigen inzamelingsactie starten.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter