WhyDonate logo

6 Opmerkelijke Geschenken die iets Terugdoen voor het Goede Doel | De beste Cadeau Ideeën voor Goede Doelen

Cadeau-Ideeën voor Goede Doelen

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Iets terugdoen kan een geweldige manier zijn om waardering voor iemand te tonen. Het kan zo eenvoudig zijn als het doneren van een paar euro aan een goed doel of zo complex als het kopen van een nieuwe auto of een huis. Het kan een verschil maken in iemands leven. Veel mensen doen iets terug voor hun omgeving door donaties aan goede doelen te schenken. Deze giften helpen verschillende doelen te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld gezondheidszorg, onderwijs en sociale voorzieningen. HEen leuk cadeau, dat iets terugdoet, is een geweldige manier om je waardering te tonen voor degenen die echt een verschil maken in de samenleving.


Crowdfunding – als geschenken die iets terugdoen voor goede doelen

Eén van de meest gebruikelijke manieren om een goed doel of minder bedeelden te helpen, is door geld te doneren. Het is een geweldige manier om iets terug te doen voor de samenleving en een hele praktische, om eerlijk te zijn. Daarom raden we je aan om een inzamelingsactie via WhyDonate te beginnen, waar je je gratis kunt registreren.

Via crowdfundingplatforms zoals WhyDonate kun je gemakkelijk een campagne opzetten om iemand in nood te helpen en geld in te zamelen voor hun welzijn. Zorg ervoor, dat je eerlijk bent over je goede doelen en op een verstandige manier online geld inzamelt.

Geschenken die teruggeven


Doe iets terug op GivingTuesday

De GivingTuesday-beweging is een wereldwijd evenement dat mensen aanmoedigt om iets terug te doen voor hun gemeenschap. Het begon in 2012 als een manier om het geven te vieren. Tijdens Giving Tuesday bereiden veel organisaties zich voor op hun jaarlijkse inzamelingsacties omdat het een uitstekende gelegenheid is om in contact te komen met gemeenschappen en om hun goede doelen onder de aandacht te brengen.


Geschenken voor Donaties

Hoewel giften op prijs worden gesteld, kan het geven van een symbolisch cadeau dat een goed doel steunt extra bijzonder zijn. Er zijn zoveel organisaties die mensen in nood helpen, zoals de LGBTQ+ gemeenschap, het milieu en kansarme kinderen.

Begrijp de waarde van elk product dat je kiest en of ze speciale donaties afdragen bij elk gekocht paar. Controleer of een deel van het bedrag van de aankoopprijs wordt gedoneerd aan één van de goede doelen. Per slot van rekening is vriendelijkheid een groot geschenk in de huidige maatschappij en dat moet je altijd in gedachten houden bij de aankoop van elk kerstgeschenk of een goede doelen cadeaukaart.

Er zijn veel manieren om deze feestdagen iets terug te doen zonder veel geld of tijd uit te hoeven geven. Er zijn ook eenvoudige manieren om mensen in nood te helpen, zoals het samenstellen van voedselpakketten voor de minderbedeelden. Als je op zoek bent naar meer manieren om dit seizoen aan een goed doel te geven, dan kun je bij ons terecht.

Ideeën voor liefdadigheidsgeschenken

1. Geschenken die iets teruggeven aan goede doelen

Via fondsenwerving voor een goed doel of een goede doelen cadeaukaart kunnen particulieren verschillende liefdadigheidsorganisaties helpen door geld in te zamelen. Ze kunnen dan evenementen organiseren en effectieve strategieën voor fondsenwerving toepassen. Non-profit groepen kunnen bovendien profiteren van hun werk. Je kunt non-profitorganisaties ook helpen door deel te nemen aan liefdadigheidsevenementen. Dit kan op verschillende manieren, zoals donaties, vrijwilligerswerk of veilingen. Het is belangrijk om te onthouden dat elk dubbeltje telt.

Online fondsenwerving is een meer gebruikelijke methode geworden om geld in te zamelen voor een goed doel, waardoor particulieren en organisaties gemakkelijker en sneller kunnen geven. Het is ook gemakkelijker voor donateurs, omdat ze dan hun geld kunnen geven zonder een cheque uit te hoeven schrijven. Mensen hoeven dus niet meer naar de bank om geld te storten. Bovendien kunnen organisaties hun kosten verlagen door donaties via hun website te regelen of door het verstrekken van een goede doelen cadeaukaart.

Dus in feite kun je ervoor kiezen om geldinzamelingsacties voor goede doelen te organiseren, inzamelingsacties in de vorm van een ontbijt te houden of stille veilingen als cadeaus die iets terugdoen voor goede doelen.

2. Geschenken die iets terugdoen voor daklozen

Daklozenopvangcentra hebben geen back-up en ze hebben voortdurend geld nodig. Zonder goede financiering zijn daklozenopvangcentra niet in staat om adequate diensten te verlenen aan de bevolking.

Het opzetten van een inzamelingsactie om daklozen of een ziek kind te helpen is heel praktisch, want je kunt dit doen via een inzamelingsactie voor daklozen, waarbij online platforms worden gebruikt om geld in te zamelen voor deze personen. Dit idee is heel effectief omdat het mensen uit de hele wereld in staat stelt om bij te dragen aan een specifiek doel.

Naast geld zijn er nog andere dingen die daklozenopvangcentra nodig hebben. Deze omvatten voedsel, water en andere benodigdheden. Je kunt er dus voor kiezen om dekens als geschenk te verstrekken waarmee je iets terugdoet voor daklozen. Ook kun je koffiemokken, schoenen of zelfs speelgoed voor kinderen doneren om een verschil te maken.

3. Goed gevoel cadeau voor verjaardagen

Tegenwoordig viert de nieuwste generatie haar verjaardag op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld op vakantie gaan of verjaardagsfeestjes geven. Ze ontvangen ook verjaardagscadeaus en geven die ook weer terug. Iemand in nood helpen op zijn verjaardag helpen kan echter iets heel bijzonders zijn en het kan ook een heel betekenisvolle ervaring zijn.

Je geldinzameling voor je verjaardag kan een geregistreerd goed doel helpen. Dat kan op verschillende manieren, zoals een verkoop van gebak, een kaartverkoop of een verloting. Je kunt er ook voor kiezen om verjaardagstaarten aan de minderbedeelden te schenken. Afgezien daarvan kan het geven van chocolaatjes, kleding en badartikelen worden beschouwd als goede geschenken.

4. Geschenken die iets terugdoen voor dieren

Veel dierenopvangcentra zijn niet altijd goed toegerust voor de vele verantwoordelijkheden die horen bij het runnen van een succesvolle organisatie. Naast voedsel en onderhoud van het onderkomen hebben deze organisaties ook te maken met diverse andere uitgaven zoals apparatuur en het trainen van hun medewerkers. Hier zijn enkele geweldige ideeën voor fondsenwerving die deze organisaties kunnen helpen.

Zo doe je iets voor het welzijn van dieren door ze geschenken te geven zoals dierenvoer, winteraccessoires voor dieren en benodigdheden voor de gezondheidszorg. Het organiseren van evenementen zoals adoptie- en verkleedpartijen kan de fondsenwerving ook versterken en je helpen om geld voor de dieren in te zamelen.

Geschenken die teruggeven aan dieren

5. Geschenken die iets terugdoen voor het milieu

Weet je dat er veel vrijwilligersorganisaties zijn die zich inzetten voor ecologische rechtvaardigheid? Bijna elk bedrijf houdt zich aan zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en geeft terug aan de gemeenschap door hen geschenkartikelen of een goede doelen cadeaukaart te sturen. Je kunt een aantal geschenkartikelen kopen die het milieu direct kunnen beïnvloeden. Elk gekocht product gaat naar een plaatselijke maatschappelijke organisatie die zich inzet voor het welzijn van dieren, natuurmonumenten of mensenrechten. De producten steunen niet alleen dat soort projecten, maar dragen ook bij aan de geestelijke gezondheid, onderwijs voor jonge vrouwen en het herstel van verslaving.

6. Kerstcadeautjes die iets terugdoen

De feestdagen staan weer voor de deur en we zijn al druk aan het winkelen voor cadeaus voor onze geliefden. Hoewel het belangrijk is om iets leuks te geven aan degenen, die het meest voor ons betekenen, is het ook belangrijk om iets aan de gemeenschap terug te geven. Dit is de perfecte tijd om een verschil te maken in de wereld door te doneren aan organisaties, die zich inzetten om een verschil te maken in de samenleving.

Er zijn veel bedrijven die met organisaties samenwerken die kinderen en ouderen in ontwikkelingslanden van noodzakelijke spullen voorzien. Anderen steunen mensen in nood zoals bijvoorbeeld tijdens de COPID-pandemie. Er zijn verschillende manieren waarop deze organisaties het voor elke ontvanger naar hun zin kunnen maken.

Veel van onze favoriete merken hebben een liefdadigheidscomponent. Deze bedrijven steunen via hun producten of de opbrengst van een actie verschillende doelen en organisaties. Enkele daarvan zijn natuurmonumenten, bewustwording van de geestelijke gezondheid en steun voor gemeenschappen met een achterstand.

Je kunt tijdens de feestdagen een campagne opzetten en mensen aansporen om online te doneren of om een goede doelen cadeaukaart te kopen. Behalve geld doneren of een digitale cadeaubon te kopen, kun je ook cadeaus overwegen die iets terugdoen, zoals de opbrengst van het verkopen van kaarsen, maandelijkse verzorgingspakketten, bedlinnen, receptenboeken, planten, tassen, zeepjes enz.

Vakantiegeschenken die iets teruggeven


Conclusie

Ga iemand deze feestdagen eens verrassen met iets speciaals waardoor je ontvanger zich gewaardeerd en tegelijkertijd betrokken bij het geven van liefdadigheid voelt.

Als het gaat om het kopen van producten of een digitale cadeaubon of cadeaukaart is het belangrijk om na te denken over de impact die ze hebben op de gemeenschap of voor een gezin. Kortom, ze kunnen het leven van anderen op verschillende manieren helpen verbeteren, zoals door geld te doneren of diensten te verlenen voor een betere wereld.

Terwijl je winkelt voor de perfecte cadeaus voor je naasten, kun je overwegen om iets terug te doen voor de gemeenschap door één van deze attente cadeaus te kiezen waardoor je ontvanger zich beter zal voelen.

Deze geschenken zijn gemaakt om je ontvanger te behagen en doen ook nog iets goeds voor de wereld. Of je deze nu als cadeau geeft aan iemand die iets nodig heeft of iets doet voor de minderbedeelden, deze artikelen voor een beter leven hebben zowel betekenis als stijl.

 

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website