WhyDonate logo

Evenement voor Goed Doel Organiseren – 7 Unieke Ideeën

Evenement voor Goed Doel Organiseren

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Goede doelen evenementen Ideeën – bijna allemaal hebben we wel idealen zoals hard werken, doorzettingsvermogen en het gevoel om iets voor een ander over te hebben. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We voelen ons vaak al onbewust met organisaties verbonden of we hebben bepaalde soorten overtuigingen die we belangrijk vinden. Tegenwoordig staat het internet vol met veel liefdadigheidsideeën om dit soort processen te verbeteren. Als crowdfundingplatform begrijpt Whydonate de fijne kneepjes van de inspanning, die met een inzamelingsactie gemoeid is. Daarom hebben we enkele voor inzamelingsacties leuke evenementen ideeen goede doelen uitgelicht, die non-profitorganisaties kunnen gebruiken. Als je geïnteresseerd bent in het starten van een inzamelingsactie voor welk doel dan ook vind je hier meer informatie.

Evenement voor Goed Doel Organiseren – 7 Unieke Ideeën

1. Ontbijt

Ontbijtarrangementen zijn een geweldige manier om een evenement voor goed doel te organiseren. Dit soort voor fondsenwervende evenement ideeën kunnen gezonde ontbijtdiëten promoten en de aanwezigen over gezonde voeding informeren. Het hoeft niet per se extravagant of enorm te zijn om geld voor je goede doel in te kunnen zamelen. Non-profitorganisaties kunnen je gemeenschap vragen om een eenvoudig ontbijt in de buitenlucht te organiseren en een cateringbedrijf bij jou in de buurt vragen om voor het eten te zorgen. Soms kan het aanbieden van gezonde drankjes zoals thee of smoothies ook voor gezonde opties zorgen.

Het toevoegen van een fruitmand of zelfgemaakte koekjes en jam is ook een geweldig idee voor een evenement voor goed doel te organiseren. Leg het doel van het ontbijtarrangement uit en vraag mensen om voor het goede doel te doneren en houd hen ook op de hoogte van de resultaten van hun bijdrage.

Fundraising event ideas - Breakfast Fundraiser


2. Marathon

Het organiseren van een marathon kan worden beschouwd als een uitstekende optie voor een fondsenwervend evenement. Ideeën voor inzamelingsacties voor marathons zijn meestal een gezonde en leuke manier om een gemeenschap bij elkaar te brengen. Het opnemen van een goed doel tijdens het evenement kan mensen nog dichter bij elkaar brengen omdat ze dan samen aan de slag kunnen. Je kunt de marathon ruim van tevoren aankondigen, zodat je meer mensen kunt bereiken. Zorg voor versnaperingen, versieringen, goedgekeurde vergunningen, entertainment en bijpassende T-shirts voor de deelnemers. Houd de veiligheid van de mensen in gedachten en voer jouw campagne.

Vergeet niet om op de lokale media, social media en fondsenwervingsplatforms te adverteren omdat dit het evenement naar een hoger niveau kan tillen en jouw evenement tot een succes kan maken. Donateurs kunnen de tijd nemen om via crowdfunding bij te dragen of als ze dat prettiger vinden rechtstreeks doneren.

3. Dansavond

Dit idee is of je er nu een luxe etentje of een rustige avond van wilt maken geschikt voor alle soorten mensen. Met een goede planning en productie kun je een uitstekend diner voor mensen organiseren. Dergelijke ideeën voor fondsenwervende en evenementen voor goede doelen doen het altijd goed altijd met wat elegante muziek- en de juiste verlichting. Zorg ervoor dat de aanwezigen het doel van het etentje begrijpen en ook weten hoe ze er deel van kunnen uitmaken. Als je het minder luxe wilt maken, dan kun je wat buitenverlichting ophangen of een kampvuur branden. Zorg voor versnaperingen en wat groovy muziek om tot in de kleine uurtje door te kunnen gaan.

Fundraising event ideas - Royal Ball Charity Fundraiser


4. Talentenjacht

Het organiseren van talentenjachten is één van de coolste ideeën voor fondsenwervende evenementen aller tijden. Het organiseren van dergelijke goede doelen evenementen kan best vermoeiend en tijdrovend zijn, maar de resultaten zijn verbazingwekkend goed. Mensen dansen en zingen graag wanneer ze de kans krijgen. Je kunt ze aanmoedigen om deel te nemen aan het evenement en hun vrienden en familie vragen om hen te komen aanmoedigen. Het publiek kan doneren aan het goede doel en de artiesten kunnen in ruil voor hun optredens ook wat geld binnenhalen.

Niet alleen grootse talentenjachten, maar zelfs een eenvoudige karaoke-avond kan ook worden gebruikt om geld voor jouw doel in te zamelen. Karaoke-evenementen zijn leuk en mensen genieten er lang van. Zelfs degenen, die niet goed kunnen zingen, doen graag mee en zingen van harte mee met de muziek. Je vraagt het publiek en de zangers om te doneren en te genieten van de muziek terwijl je het verschil maakt. Upload de optredens op sociale mediasites zoals YouTube, zodat mensen van over de hele wereld de kans kunnen krijgen om voor het goede doel te doneren en om verborgen talenten te ontdekken.

5. Plant een boom

Wat dacht je van het doneren voor een goed doel en tegelijkertijd aandacht aan het milieu te schenken! Laat mensen inzien hoe ze door bomen te planten een goed doel kunnen steunen. Help hen om te begrijpen dat hun donaties een directe impact kunnen hebben op de natuurlijke omgeving en op het doel waaraan ze doneren.

In sommige gevallen ondersteunt de overheid ook dergelijke ideeën voor fondsenwervende evenementen en doet ze mee aan de campagne door bomen te doneren of door bomen te planten. Non-profitorganisaties kunnen een evenement voor goede doelen starten door gebruik te maken van crowdfundingplatforms zoals Whydonate, waarmee men wereldwijd aandacht voor het goede doel kan krijgen. Je kunt ook samen met de gemeenschap bomen planten en mensen vragen om mee te doen en om zoveel als ze kunnen te doneren. Zelfs het gebruik van social-media platforms kan een groot verschil maken voor een evenement voor goed doel te organiseren. Deel jouw campagne door wat visuals toe te voegen en je kunt aan de slag.

Fundraising event ideas - Tree Planting Fundraiser


6. Kerstmarkt

De feestdagen zitten vol vreugdevolle momenten. Iedereen juicht in die tijd van het jaar en veel mensen delen hun liefde graag met degenen, die het wat minder hebben. Ze doen dit door te doneren aan goede doelen. Geloof het of niet, je kunt tijdens de feestdagen meer donaties verwachten dan in andere periodes van het jaar. Daarom kan een verkoop tijdens de feestdagen één van de leukste ideeën voor goede doelen evenementen zijn. Je kunt afhankelijk van het seizoen kiezen wat je wilt verkopen. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de kerstperiode kerststukjes en koekjes verkopen en donaties voor jouw goede doel verzamelen.

Je kunt ook wenskaarten of kostuums verkopen of gewoon een donatiebox op de toonbank zetten en mensen vragen zoveel mogelijk aan een doel bij te dragen. Dit een enorm verschil in het leven van iemand anders maken. Dit kan voor non-profitorganisaties een van de geweldige ideeën voor fondsenwervende evenementen zijn.

Fundraising event ideas - Holiday Sale Fundraiser


7. Bakwedstrijd

Of het nu voor een speciale gelegenheid is of een gewone dag, iedereen houdt van zoet en hartig gebak. Organiseer een verkoop van gebakken producten zoals koekjes, cakes en croissants om voor jouw goede doel geld in te zamelen. Non-profitorganisaties kunnen ook met een bakker in de buurt contact opnemen, die je kan helpen bij het maken van de bakproducten. Maak de verpakking van de uitgestalde bakartikelen aantrekkelijk en kleurrijk voor kinderen, zodat je ook wat kleine kopers kunt aantrekken. Probeer voor extra motivatie veel vrijwilligers te betrekken.

Een ander idee dat je kunt gebruiken bij inzamelingsacties voor bakken, is het creëren van een doe-het-zelf selfiepunt waar de kopers foto’s van de inzamelingsactie kunnen maken en de foto’s op social media kunnen delen. Mensen uit alle hoeken van de wereld kunnen het doel van de inzamelingsactie dan zien en doneren, zelfs als ze de producten niet kopen. Zelfs jij kunt de campagne starten via crowdfundingwebsites en foto’s van de verkoop delen, zodat een breed publiek jouw doel kan steunen.

Fundraising event ideas - Baking Fundraiser


Conclusie –

Het is nobel dat non-profitorganisaties graag anderen in de spotlight zetten om hun probleem onder de aandacht te brengen. Het team van Whydonate staat waar je je ook bevindt altijd klaar om je te helpen bij het geld inzamelen voor je goede doel en je te voorzien van veel ideeën voor fondsenwervende evenementen. Wij zijn er om eindoplossingen voor jouw campagnes te bieden en om non-profitorganisaties te begeleiden door veel creatieve ideeën voor goede doelen evenementen te bieden. Nu kun jij ook een inzamelingsactie starten en je succesverhalen delen. Veel plezier met de fondsenwerving en de evenementen voor goede doelen!

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Start inzamelingsactie

Maak een Eigen inzamelingsactie of een verbonden inzamelingsactie.

Eigen inzamelingsactie
Team en verbind geldinzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een op zichzelf staande inzamelingsactie aanmaakt, vragen we je om de bankgegevens waar de donaties naar over mogen worden gemaakt.

Let op: de donaties worden maandelijks rond de 15e van de eerstvolgende maand overgemaakt.

Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.

Start inzamelingsactie Verbind inzamelingsactie
Eigen inzamelingsactie

Hoe het werkt:
Als je een zelfstandige inzamelingsactie maakt, worden de donaties op je bankrekening gestort.

Let op: giften worden maandelijks overgemaakt rond de 15e van de volgende maand.

Start inzamelingsactie

Team en verbind geldinzamelingsactie
Hoe het werkt:
Wanneer je een verbonden inzamelingsactie maakt, wordt deze gekoppeld aan een bestaande. De donaties worden uitbetaald aan deze ouderinzamelingsactie. Als je een gekoppelde inzamelingsactie wilt maken, ga je naar de pagina voor de inzamelingsactie voor ouders en klik je op de knop ‘Inzamelingsactie verbinden’.
Verbind inzamelingsactie
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op
Hulp nodig? Neem contact op!

We zullen u helpen beslissen welke optie het beste bij u past.

Neem contact op

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

linkedin
LinkedIn
twitter
Twitter
email
Email
link
Website