WhyDonate logo

Ideeën voor inzamelingsacties via sociale media die je kunnen helpen om geld voor je doel in te zamelen

sociale-media-fondsenwerving-ideeen

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Het belangrijkste om te onthouden bij fondsenwerving via sociale media is hoe je potentiële donateurs voor je doel kunt vinden. Sociale media is enorm gegroeid en de trends veranderen regelmatig. Het publiek op sociale media is een groot publiek waarin alle kleuren en leeftijden zijn vertegenwoordigd. Waar het hier om gaat is om het grote publiek op sociale media te motiveren om aan je doel bij te dragen door details van je inzamelingsactie of te verstrekken.

Nu je inzamelingsactie online een grote groep of een potentiële donateur kan bedienen, moet de presentatie van het doel ook krachtig genoeg zijn om de aandacht van sociale netwerken te trekken. Ook moet de content en de pakkende titel van de inzamelingsactie met het publiek op sociale media resoneren. Geld inzamelen via sociale media kan voor non profitorganisaties en particulieren best wel lastig zijn, maar wij gaan ervoor zorgen dat jij op diverse platforms op een geweldige manier kunt uitblinken.

Op zoek naar creatieve fondsenwervingsideeën? Begin nu uw crowdfunding reis met WhyDonate!


Hoe kan een non profit organisatie gebruikmaken van sociale media?

Crowdfundingplatforms zijn erg belangrijk als het gaat om geld inzamelen voor non profitorganisaties en het integreren van sociale-mediaplatforms met fondsenwervingsplatforms kan het proces gemakkelijk naar een heel ander niveau tillen. Omdat non profitorganisaties afhankelijk van donaties zijn, kunnen ze zich op verschillende sociale-mediaplatforms vestigen om hun campagnes bekend te maken en de aandacht van mensen over de hele wereld trekken.

ideeën voor fondsenwerving op sociale media


Crowdfunding om de sancties zoals afstand houden te overbruggen

Wat is er voor non profitorganisaties nou beter dan crowdfunding als het gaat om geld inzamelen voor je doel met de huidige trends van afstand houden? We zijn op een bepaald niveau gekomen waarop bedrijven het werken op afstand en het onderwijs het leren op stand promoten. Dus waarom zouden we het online crowdfundingplatform niet verder ontwikkelen op het ritme van online trends door ideeën voor fondsenwerving via sociale media verder te ontwikkelen!

Er zijn een aantal crowdfundingplatforms die op je wachten om je te registreren en om via deze kanalen fondsen in te zamelen. In het kader van betrouwbaarheid is er voor non profitorganisaties geen beter fondsenwervingsplatform dan WhyDonate, waar je je fondsenwervingscampagnes via sociale media kunt starten en zonder complicaties geld voor je doel kunt inzamelen. Op WhyDonate kun je je gratis registreren en ze vragen geen platformkosten als het gaat om het vragen om hulp. Zodra je je inzamelingsactie begint, is het voor de gebruiker gemakkelijk om de details van de social media campagne via sociale netwerken te delen om effectief en zonder verdere inspanningen creatief geld in te kunnen zamelen.

Hoe kun je via sociale media geld inzamelen?


De voordelen van fondsenwerving via sociale media

Het is niet zo gek dat sociale media leuk wordt gevonden en wereldwijd wordt erkend, maar wat als we het kunnen aanvullen met wat vriendelijkheid en er een platform van kunnen maken voor geld inzamelen of waar je anderen met het gedoneerde geld kunt helpen.

  • Kostenefficiënt

Het is logisch dat het doen van activiteiten op sociale media je bijna niets kosten en hierdoor is het een geweldige plek waar non profitorganisaties hun campagnes en acties kunnen presenteren en veel aandacht kunnen krijgen.

  • Groter publiek

Aangezien sociale media voor alle leeftijdsgroepen zijn geschikt, is de kans om de aandacht van een groot aantal mensen te krijgen één van de beste dingen van sociale media. Niet alleen bereik je via sociale media een grotere groep mensen, maar denk hierbij ook dat het nieuws zich via de platforms veel sneller verspreidt.

  • Minder beperkingen

Sociale media is eigenlijk een platform dat mensen hulpmiddelen biedt voor ontspanning en plezier in combinatie met het huidige nieuws en updates van wat er in de wereld gebeurt. Dit is de reden waarom het creëren van een fondsenwervingscampagne of leuke acties voor een non profit organisatie minder beperkingen met zich meebrengt. Je kunt gemakkelijk foto’s en video’s delen en ze met enkele hulpmiddelen binnen enkele minuten up-to-date houden.

  • Voordelen van technische gadgets

Mobiele telefoons en tablets zijn geweldige draagbare apparaten, die tot zoveel meer in staat zijn dan alleen telefoongesprekken en selfies. Tegenwoordig concentreren mensen zich meer op hun mobiele gadgets in plaats van persoonlijk contact. Niet dat we zo’n samenleving aanmoedigen, maar we maken wel graag gebruik van die gewoonte. Dus terwijl je gebruikmaakt van die gadgets, waarom zou je dan niet wat goede veranderingen voor anderen aanbrengen en zo doorgaan met het goede werk.

fondsenwerving via sociale media


Belangrijke tips voor een succesvolle inzamelingsactie:

Alleen omdat we allemaal sociale media van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gebruiken, betekent dit nog niet dat het bijhouden van een inzamelingsactie via sociale media ook een fluitje van een cent zal zijn. Elke actie moet worden uitgevoerd met de juiste planning en natuurlijk met geduld. Je moet enkele essentiële punten begrijpen voordat je ideeën voor fondsenwerving via sociale media doorneemt.

  • Een perfect werkende fondsenwervingspagina

Mensen hebben tegenwoordig niet veel geduld als het gaat om scrollen door sociale media. Als je coole inzamelingsacties iemands aandacht trekken, moet je ervoor zorgen dat ze niet door technische fouten ongeduldig worden. De pagina moet niet alleen soepel en makkelijk te navigeren zijn maar ook helder en duidelijk.

  • Transparantie

Het is ongelooflijk belangrijk om het publiek een volledig en helder beeld van jouw inzamelingsactie te geven. Alle donateurs zullen namelijk gaan bijdragen zonder er iets voor terug te krijgen. Dit is de reden waarom fondsenwervers de achterliggende boodschap van hun campagne moeten uitleggen en hoe deze anderen kan helpen.

  • Maak het donateurs gemakkelijk

Niet iedereen gebruikt en begrijpt de nieuwste trendy woorden of is een native speaker Engels. De content van je inzamelingsactie moet voor alle leeftijdsgroepen eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen zijn, zodat het voldoende indruk op hen zal maken om een donatie te doen.

  • Volg de trends op sociale media

Als je de aandacht van de gebruiker van sociale media op een andere manier wilt trekken, kan het volgen van een trend één van de beste ideeën voor fondsenwerving zijn. Het is opvallend dat er veel lopende trends zijn, die ontzettend populair zijn op sociale media, dus waarom zou je ze niet gebruiken en je inzamelingsactie upgraden. Vergeet niet om veel mensen te bereiken de trending hashtags te gebruiken en te vertellen over je campagne, aangezien mensen hier de voorkeur aan geven.

De fondsenwervingscampagnes op Instagram zijn meestal degenen die de meerderheid van de lopende trends volgen. Live gaan op de sociale-mediakanalen is uiterst nuttig voor het plaatsen van ideeën voor inzamelingsacties omdat dat het publiek laat weten wie je bent en waar je voor staat. Fondsenwervers hebben meer kans van slagen als ze een persoonlijk tintje en een verhaal toevoegen. Fondsenwervers kunnen ook met andere influencers live gaan en het publiek kennis te laten maken met het doel door er een duidelijk gesprek over te voeren.

  • Bedank je donateurs

Denk aan alle mensen die geen idee hebben wie je bent, maar wel zoveel mogelijk aan jouw goede doel hebben bijgedragen. Natuurlijk zul je dankbaar zijn, maar het is van vitaal belang om je dankbaarheid ook te tonen door het te zeggen. Stuur naar al je donateurs een bedankbriefje voor het innemen van hun kostbare tijd en voor hun vrijgevigheid en steun.

ideeën voor fondsenwerving via sociale media


Ideeën voor inzamelingsacties op sociale media – tips met voorbeelden

Sociale media en fondsenwerving gaan hand in hand. Laten we beginnen met enkele van de meest moeiteloze en meest overtuigende ideeën voor fondsenwerving via sociale media om donaties voor je doel te stimuleren.

1. Inzamelingsactie starten op Facebook

Wist je dat je via Facebook ook donaties voor je goede doel kunt inzamelen? Ja, echt. Facebook heeft ook opties waarmee je inzamelingsacties kunt aanmaken of donaties aan vele goede doelen kunt doen. Je kunt door slechts een paar stappen op Facebook te volgen je campagne als organisatie of als individu starten en veel mensen bereiken. Als je niet met Facebook vertrouwd bent of geen Facebook pagina hebt, dan is een crowdfunding platform zoals WhyDonate echt de beste keuze. Iedereen kan nu op sociale media inzamelingsacties voor hun doel aanmaken en via WhyDonate online fondsenwerving starten zonder een ingewikkeld proces te hoeven doorlopen.

2. Text-To-Give

Crowdfunding via mobiele telefoons is ongelooflijk eenvoudig en handig. Sta je donateurs toe om donaties via sms (text-to-give) te doen aangezien mensen waarschijnlijk de voorkeur geven aan minder gecompliceerde opties. Het integreren van een zoekwoord in de teksten van je fondsenwervingscampagne en deze omleiden om betalingen via sms te kunnen doen, kan echt het verschil maken.

3. Peer-to-peer fondsenwerving

Peer-to-peer fondsenwerving moedigt supporters van een liefdadigheids- of non-profitorganisatie aan om individueel geld in te gaan zamelen. Peer-to-peer fondsenwerving is effectief omdat het voortbouwt op bestaande relaties, bestaande donateurs van non-profitorganisaties gebruikt en sociaal bewijs opbouwt. Mensen zijn eerder geneigd om een verhaal te vertrouwen als een vriend of een familielid het deelt. In de meeste gevallen is peer-to-peer fondsenwerving aan een evenement gekoppeld zoals een walkathon of een marathon. Het kan één van de beste ideeën voor fondsenwerving via sociale media zijn om het aantal donaties te laten groeien. Probeer via een fondsenwervingscampagne op LinkedIn ook je professionele collega’s en volgers te krijgen. Deel je donatiebericht op sociale media en je bent klaar om te gaan.

4. Samenwerking met andere organisaties

Veel bedrijven verwelkomen fondsenwervers, waardoor de werknemers de mogelijkheid krijgen om op andere manieren aan bepaalde doelen te doneren. Medewerkers van bedrijfsorganisaties hebben het normaal gesproken druk en krijgen geen tijd om zich te concentreren op het vinden van goede fondsenwervers om te steunen. Daarom kan het ook een uitstekend idee voor fondsenwerving via sociale media zijn om ze te benaderen en ze te laten doneren aan je inzamelingsactie door het doel van de fondsen uit te leggen. Maak een uitstekende fondsenwervingspagina op sociale media door foto’s van de organisatie en je campagne toe te voegen om het levendig en concreet te maken.

5. Vergeet ook YouTube niet

Het maken van een goede YouTube video over je campagne voor een inzamelingsactie kan ongelooflijk productief werken. YouTube zelf is een enorm platform waar je de aandacht van veel beroemdheden en filantropen kunt trekken, wat een van de baanbrekende ideeën voor fondsenwerving via sociale media is om eens te proberen. Je kunt je video op je sociale-mediakanalen delen om geld voor je goede doel in te zamelen. Fondsenwerving via YouTube kan heel vriendelijk en effectief zijn als het op de goede manier wordt gedaan.

6. Vraag influencers op sociale media jouw inzamelingsactie te steunen

We bevinden ons in een tijdperk waarin influencers op sociale media niet minder zijn dan beroemdheden. Het enige voordeel dat je hebt, is dat ze beter bereikbaar zijn. Voeg dit toe aan je lijst met ideeën voor inzamelingsacties op sociale media, want influencers kunnen je goede doel echt in de schijnwerpers zetten. De reden dat ze miljoenen volgers hebben, kan snelle resultaten opleveren voor je doel en je kunt in een mum van tijd veel donaties zien binnenkomen.

7. Veilingen

Regel via sociale media een virtuele veiling voor je publiek en verzamel zo donaties voor je doel. We hebben al eerder de voordelen van het gebruik van sociale media als fondsenwervingstool besproken, wat duidelijk maakt dat het organiseren van dergelijke evenementen leuk en ook goedkoop kan zijn. Regel virtuele veilingen en stuur de producten per koerier samen met bedankbriefjes naar je publiek.

8. Virtuele doe-het-zelf sessie voor het maken van papier

Heb je ooit geprobeerd om zelf papier te maken? Dit is een van de meest opwindende ideeën voor fondsenwerving via virtuele of sociale media, waarmee je mensen kunt helpen om iets kunstzinnigs te leren. Organiseer online via sociale media een doe-het-zelf sessie om papier te maken en gebruik gerecycleerd of gebruikt papier om het gloednieuw te maken zonder veel geld uit te hoeven geven. Gebruik oude bonnen, junkmail of kladpapier om nieuw papier te kunnen maken. Je kunt mensen ook vragen om wat geld te doneren aan je goede doel zodat je deze handgemaakte papieren online tegen een redelijke prijs kunt verkopen om geld voor je campagne in te zamelen.

Papier maken voor fondsenwerving via sociale media

9. Marathon fondsenwerving

Het organiseren van een marathon kan worden beschouwd als een uitstekende optie voor ideeën voor fondsenwervende evenementen. Ideeën voor inzamelingsacties voor marathons zijn meestal een gezonde en leuke manier om een gemeenschap bij elkaar te brengen. Het opnemen van een doel in het evenement kan mensen echter nog dichter bij elkaar brengen omdat ze dan samen iets goeds kunnen verspreiden. Organiseer een plaatselijke marathon en voeg details toe aan je sociale media om de noodzaak te benadrukken en houd de bezoekers via de lokale media op de hoogte. Vraag mensen online om geld om deze marathon energieker te maken en voeg donaties aan je goede doel toe.

Ideeën voor fondsenwerving via sociale media

10. Virtuele lessen

Organiseer voor alle leeftijdsgroepen virtuele lessen waar studenten kunnen betalen voor de lessen, wat kan helpen bij de ontwikkeling van je doorlopende inzamelingsactie. Waar je ook in uitblinkt, probeer jouw kennis via online lessen aan mensen door te geven. Of het nu gaat om muziek, yoga of wiskunde, de trend van online cursussen is in de loop van het jaar gegroeid als gevolg van de opkomst van een enorme pandemie. Doe er je voordeel mee en zamel geld in voor je goede doel of non profits.

11. Online verkoop

Het gebruik van sociale media voor fondsenwerving is voor non profits zowel effectief als leuk. Of het nu om een online rommelmarkt, een vakantieverkoop of een boekverkoop is, probeer het via sociale media te doen om meer klanten te krijgen. Zorg ervoor dat je mensen vraagt om geld te doneren met vermelding van het doel en natuurlijk moeten de producten voor je online inzamelingsactie aantrekkelijk of nuttig genoeg zijn voor het publiek. Vaak doneren mensen zonder iets te kopen, omdat ze de vitaliteit van je inzamelingsactie begrijpen.

12. Webinar conversaties

Webinars zijn altijd een goede optie als het gaat om het voeren van zinvolle of diepgaande gesprekken. Dit is de reden waarom webconferenties een ander hulpmiddel voor fondsenwerving via sociale media kan zijn dat men kan gebruiken voor fondsenwerving voor hun doel. Je kunt een webinar hosten door de reden te bespreken en hoe belangrijk de inzamelingsactie voor je is. Op deze manier begrijpen mensen je beter en schept het betrouwbaarheid. Deel je video op sociale mediakanalen en verzamel zo donaties voor je doel of andere non profits.

Klaar om uw aanwezigheid op sociale media om te zetten in een positieve kracht? Start vandaag nog uw inzamelingsactie op WhyDonate!

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter