WhyDonate logo

9 Coole zomer Ideeën voor Inzamelingsactie die je kunt gebruiken voor je Fondsenwerving in de zomer

zomer Ideeën voor Inzamelingsactie

0% Platformkosten, Je Kunt Gelijk Beginnen

Het is officieel zomer! Het is die tijd van het jaar waarin mensen enthousiast worden over vele buitenactiviteiten waar iedereen het hele jaar naar blijft verlangen. De zomer geeft ons niet alleen de kans om sneller te bewegen voor ons werk, maar ook om allerlei creatieve ideeën op te doen voor vele creatieve activiteiten. Na de saaie en sombere winter en regen geeft de zomer ons het kader om productiever te zijn en anderen een handje te helpen. Door het warme weer kunnen we profiteren van het buitenleven en geld inzamelen voor verschillende goed doel organisaties. In dit artikel bespreken we enkele van onze favoriete ideeën voor fondsenwerving in de zomer.

Omarm de geest van de zomer met een fondsenwervingscampagne. Start uw zomerinzamelingsactie op WhyDonate!

Ideeën voor inzamelingsacties voor de zomer

Ideeën voor fondsenwerving in de zomer

Ook al geven Kerst en GivingTuesday ons een liefdadigheidsgevoel, in de zomer heeft fondsenwerving zo zijn eigen charme. Hier vind je enkele van de meest effectieve ideeën voor een eigen inzamelingsactie in de zomer voor iedereen, waarmee je plezier kunt hebben en een verschil in de gemeenschap kunt maken.

1. Crowdfunding via WhyDonate

Of het nu zomer of winter is, crowdfunding geeft je altijd een breed platform om voor elk doel geld in te zamelen of te laten sponsoren. Crowdfunding via WhyDonate stelt je in staat het initiatief te testen om te bekijken of jouw idee de moeite waard is zonder een groot financieel risico te nemen. Je kunt je doel kenbaar maken en reacties krijgen voordat je een hoop geld uitgeeft. Dat is beter dan elk doel uit eigen zak financieren. WhyDonate is ook zeer betrouwbaar en uitgerust met een multifunctioneel dashboard voor alle fondsenwervers. Iedereen kan ervoor kiezen om een zomer inzamelingsactie te starten via het WhyDonate fondsenwervingsplatform en het beste uit hun fondsenwervingscampagne halen.

2. Geldinzamelingsactie limonadekraam

Limonades doen het in de zomer altijd goed en dat is natuurlijk ook niet zo gek. Limonades zijn gezond en elke leeftijdsgroep kan ze drinken. Een limonadekraam met ook wat lekkere hapjes is een uitstekende aanvulling op een eigen inzamelingsactie, zoals een carnaval of een rommelmarkt. Het kan tijdens de zomermaanden erg warm zijn, waardoor het ideaal is als een idee voor een inzamelingsactie tijdens de zomer. Het kan natuurlijk echter wel een uitdaging zijn om de drankjes koud te houden. Het opzetten van een limonadekraam is kosteneffectief en kan mensen dichter bij elkaar brengen.

Je kunt een tafel en een paar stoelen neerzetten waar je vrienden hun favoriete drankje kunnen drinken. Zorg er vervolgens voor dat je een veilige plek hebt om al je donaties te bewaren. Voordat je begint met de verkoop, moet je iedereen op de hoogte brengen van je campagne. Zorg ook voor fondsenwervingsposters voor je campagne, zodat anderen er meer over te weten kunnen komen.

3. Inzamelingsactie pool party

De toegang tot een zwembad is iets waar je in de zomer niet omheen kunt. Dus waarom zou je daar niet van profiteren en een eigen inzamelingsactie voor je campagne organiseren als een geweldig zomers inzamelingsidee. Een poolparty is één van de beste ideeën voor fondsenwerving in de zomer en een geweldige manier om geld in te zamelen voor je organisatie of doel, door gasten mee te laten doen aan het plezier en geld in te zamelen voor het door jou gekozen doel. Als je bijvoorbeeld een zwembad hebt, kun je een toernooi met vrienden organiseren met een gratis dagkaart voor de winnaar of scheer het hoofd kaal van de verliezer.

Ideeën voor inzamelingsacties voor de zomer - Pool Party

4. Inzamelingsactie autowasstraat

Een autowasstraat is een geweldig idee om in de zomer geld in te zamelen. Een wasstraat is in bijna elke gemeenschap een geweldige manier om geld te verdienen . Het kan worden geadverteerd op sociale media en biedt een handige manier voor de gemeenschap om lokale doelen te steunen. Je hebt maar een paar basisfactoren nodig om het succesvol te maken: een drukbezochte locatie, een paar vrijwilligers of vrienden en aandachttrekkende borden voor het evenement.

5. Inzamelingsactie creatieve workshops

Het organiseren van een workshop waar je mensen iets creatiefs leert in ruil voor wat donaties voor jouw doel, is een van de beste ideeën om in de zomer alvast geld in te zamelen. Je kunt iets kiezen dat geschikt is voor de zomer, zoals bijvoorbeeld pottenbakken of natuurlijke schoonheidsproducten maken en tegelijkertijd geld inzamelen. Tijdens de sessies kun je bezoekers kennis laten maken met je doel en hen vragen een bepaald bedrag te doneren of te sponsoren als vergoeding voor de workshop en hen vertellen hoe hun waardevolle bijdrage wordt gebruikt voor een grotere verandering.

Zomer inzamelingsacties

6. Inzamelingsactie ecotoerisme of kamperen in de zomer

Tijdens de zomer is een milieuvriendelijke manier om de natuur te verkennen het organiseren van een excursie waarbij verantwoord wordt gereisd, het zogenaamde ecotoerisme. Als idee voor fondsenwerving in de zomer kan deze excursie worden gehouden in gebieden die beschermd zijn tegen ontwikkeling en die natuurbehoud bevorderen. Het doel van de excursie is om de deelnemers te informeren over het milieu en jouw inzamelingsacties voor het goede doel. Dit soort excursies zijn natuurlijk ideaal voor organisaties die meer mensen willen bereiken voor hun fondsenwerving en hen tegelijkertijd willen aanmoedigen om het milieu te beschermen.

7. Geldinzamelingsactie pretpark

Zomers staan altijd in het teken van plezier maken en ze schreeuwen om buitenactiviteiten. Daarom hebben wij overwogen om pretparken toe te voegen aan onze lijst met ideeën voor fondsenwerving in de zomer. Mensen van alle leeftijden gaan graag naar pretparken. Deze faciliteiten bieden een grote verscheidenheid aan activiteiten en attracties voor iedereen. Non-profitorganisaties kunnen ook kaartjes voor een bepaald park bundelen en deze op een veiling verkopen. De prijzen voor deze kaartjes kunnen zeer redelijk zijn, wat betekent dat je een goede deal kunt maken voor iedereen en ook geld kunt inzamelen voor het goede doel.

8. Geldinzamelingsactie boerenmarkt

Tegenwoordig letten mensen steeds meer op hun gezondheid en kiezen ze voor biologische groenten en fruit in plaats van de luxe verpakte levensmiddelen uit de supermarkt. Dus waarom zou je mensen niet helpen met zelf geteelde groenten en fruit van goede kwaliteit in ruil voor wat donaties voor je zomer inzamelingsactie. Op deze manier kun je persoonlijk met mensen praten en tijdens het evenement goede relaties opbouwen. Mensen begrijpen de essentie van je doel en met mond-tot-mondreclame of via de e mail kun je in korte tijd een groot aantal donaties binnenhalen.

9. Geldinzamelingsactie verkoop ijsjes

Zomers en ijsjes – kunnen we een betere combinatie vinden dan dat? Nou, er is natuurlijk een reden want de zoete koude hapjes smaken nog lekkerder na een volle dag buiten of op school tijdens warme zomerdagen. Van kinderen tot ouderen, iedereen geniet van een lekker bolletje ijs tijdens events in de zomer. Je kunt een kleurrijke ijsjeskraam opzetten als idee om geld in te zamelen en ijsjes verkopen in ruil voor een bepaald bedrag aan donaties. Laat mensen doneren of sponsoren wat ze kunnen. Plaats een banner van je inzamelingsactie of verspreid wat flyers voor een veiling. Je kunt ook kiezen voor een online verkoop zodat donateurs die online willen bestellen ook uit het buitenland via de computer aan jou een donatie kunnen overmaken.

Ideeën voor inzamelingsacties voor de zomer


Wees aardig deze zomer

In de zomer gaat het er altijd om los te komen van het langdurige sombere weer en natuurlijk te genieten van de mogelijkheden in de natuur. Dus waarom niet wat liefdadigheidswerk doen waar jij of iemand die het nodig heeft baat bij heeft. Via WhyDonate kun je een inzamelingsactie opzetten en alle details van je inzamelingsactie delen met mensen die gemakkelijk aan je actie willen deelnemen. Laten we lief zijn voor elkaar en elkaar helpen om van deze wereld een betere plek te maken. Veel plezier deze zomer en succes met je fondsenwerving!

Maak deze zomer onvergetelijk door uw inzamelingsactie te lanceren. Begin uw reis met WhyDonate!


FAQ Over ideeën voor zomerfondsenwerving

Wat zijn enkele populaire fondsenwerving ideeën?

Enkele populaire fondsenwerving ideeën zijn het organiseren van een benefietevenement, het doen van een sponsorloop, het opzetten van een online crowdfundingcampagne, het verkopen van merchandise of het organiseren van een veiling.

Hoe kan ik mijn fondsenwerving ideeën effectief promoten?

Om uw fondsenwerving ideeën effectief te promoten, kunt u gebruik maken van sociale media platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kunt u ook flyers verspreiden, lokale kranten benaderen voor berichtgeving en contact opnemen met lokale bedrijven voor sponsoring of partnerschappen.

Welke factoren moeten worden overwogen bij het kiezen van een fondsenwerving idee?

Bij het kiezen van een fondsenwerving idee moeten verschillende factoren worden overwogen, zoals de haalbaarheid van het idee, de doelgroep die u wilt bereiken, de tijd en de middelen die u beschikbaar heeft, en de mogelijke opbrengsten die u kunt genereren.

Zijn er fondsenwerving ideeën die specifiek geschikt zijn voor scholen?

Ja, er zijn veel fondsenwerving ideeën die specifiek geschikt zijn voor scholen, zoals het organiseren van een talentenjacht, het houden van een spellenmiddag, het verkopen van zelfgemaakte lekkernijen of het organiseren van een schoolfeest.

Geld Inzamelen voor Particulier en Goed Doel.

0% platformkosten, dus laten we beginnen.

Donatie Crowdfunding Platform in Europa. WhyDonate is een wereldwijd fondsenwervingsplatform dat doelen op een efficiënte, relevante en plezierige manier verbindt met donateurs. We proberen het beste internationale fondsenwervingsplatform ter wereld te creëren voor individuen, ngo’s en bedrijven. We doen dit door de nieuwste fondsenwervingsfuncties aan te bieden.

instagram logo
twitter